Zdravo majki. Prasuvam za prijatelka koja ceka prinova za nekoja nedela i saka da se priprema norlmalno poleka. Kakov prasak koristtite za novorodencinja? Omeksivac dali mkze chico ili e malo za omeksivac? Vi blagodaram majki
I jas go imav postaveno istovo prasanje i kako sto mozes da procitas nazad niz str. poveketo mamicki perat so persil sensitive baby i chicco omeknuvacot, jas gi zemav istite i bas vcera gi perev alistencata za sinko vidi i za dr iskustva procepkaj niz temava
Јас тоа што користам за нас, тоа и за син ми. Бонукс прашок и Ленор омекнувач, и тоа секој месец го менувам Ленорот, зимам со различен мирис. Освен ако нешто нема осип бебуш од некој прашок, мислам дека нема потреба посебен некој прашок или омекнувач И нормално за мерак нели, еве и јас размислувам да земам омекнувач од чико, чисто зошто ми е мерак
Дуел бебешки и прашок и омекнувач одлични се и прекрасно мирисаат. Прашував и јас за чико омекнувачот ама не ми го испофалија многу.
Во принцип сите тие бебешки омекшивачи мирисаат во шишенце, но откако ќе се исперат, алиштата мирисаат пре-дискретно и ненападно. Ама пак за мало бебенце пожелно е да не мириса премногу. Ленорот (освен тој сензитив) е премногу јак и знае да предизвика алергија, подобро избегнувајте го за бебе/дете.
Не, не да му фали нешто, јас лично го немам користено али од други што имам слушано демек бил прејак, исто и за персил. Затоа прашав.
И јас го користам ариел од првиот ден одкако е родена малата (13 месеци) и до сега немало никаква реација. А исто така алиштата незини ги перам од самиот почеток со нашите, не ги делам, не сакам да ја правам премногу нежна па после да си имам проблеми
Исто и јас, се заедно перам, башка машината моја собира 6ипол кила, никогаш нема да соберам толку од син ми алишта
Јоу1 која боја на коколино го зимаш? Сега баш ги гледав во маркет на некоа акција се одат заедно со циф, а има розе, лила и плава, мислам на амбалажата и е 298 ден.
Jas Ornel za bebinja koristam i pred da se rodi bebus so toj mu gi isprav alisata, mn trae mirisot i nikakva alergija ne mu napravi, probav chicco ama Ornelov mi e poseben nekako i se vrativ na nego
Јас користам биоактив прашок (со кој ги перам и нашите алишта), а омекнувач користев семана виолетов, но една аптекарка (комшивка инаку) ми кажа дека е подобро да не користам омекнувач и престанав.