Јас почнав со прашок Нила и омекнувач Орнел за бебиња, ама ми покажа алергија. Почна многу да и се суши кожата. И сега сменив на Мери Мерино розов, пишува на него extra sensitiv, прашок и омекнувач во едно. Преубаво мириса, на цветови. Супер е и се врати кожата во нормала.
^ @SelinaKyle од било кој прашок може да се јави црвенило и благ осип,го искусив ова на моја кожа со малата кога беше бебче и тоа со прашак само за бебенца што според мене е повеќе маркетиншки трик. Штознам јас сум скептик и не им верувам многу на производителиве повеќе ми е реклама отколку што навистина се прилагодени за бебешко кожиче. Се е тоа хемикалија па ја си би ти советувала да си ги плакнеш во 2 води плус,јас и ден денес така правам поготово тоа што го носиме сите по дома на гола кожа (долен веш).
Со Ариел прашок за сите нас,Ленор син-омекшивач и Ехо Савекс-т.детергент,до сега немало проблем за деците
Јас сега преминав на Савекс зелениот детергент и Савекс омекнувач плавиот кој најубаво ми мириса. Не ми пројави никаква реакција.
Go koristev Persil ali ic ne sum zadovolna. Site bodnija sto mu bea napraveni na sinko od kakite ne se perea. Pa zemav Perwol i mnogu poubavo mirisaat alistencata, mirisot trae. A bodinjata pak ne se perat kako sto treba ali izgleda takva e stolicata na sinko pa se otkazav Gi peram na raka pa gi vrijam pa togas preperuvam vo masina
Можеби ке биде малку глупо прашањето ама што да правамкога незнам,зедов течен детергент первол ама никогаш не сум користела течен детергент е сега ми е прашањето како да го ставам во машината и каде
Зависи од машината за перење. Јас имам со горно полнење и кај што е преградата за обичниот прашок, од лева страна има цртичка до каде може течен, односно колку. Како и да е... Во делот кај што се става обичниот прашок, само помала количина од течниот ставаш... Или можеш во топка за прашок и директно во бубањот.
Кој за нас тој и за бебето. Сите имаат хемија во нив. Тие демек бебешки прашаци се само реклама. Ние сме со атопичен детматит и од искуство кажувам дека исто ти е, се е пробано. Само ставам мнооогу малку прашок и плус враќам на дупло плавење. Омекнувач никаков не смеам. И така нема мака со било кој. Инаку што повеќе мириса и колку повеќе трае мирисот значи има повеќе хемија во него.
Јас почнав со бонукс и за сега се е во ред, доколку све е во ред несакам да мењам да експириментирам. Ставам многу малку и ги плакнам два пати. Омекнувач не користам
Jas se mislam da zemam Ariel techen prashok bebeshki i lenor omeknuvach za bebinja da gi isperam alishtencata Mislenje,iskustva so istive?
Јас пак мислам дека ариоелот е мн јак. Омекнуваччот е само хемикалија јас со бонукс берамм без омекшивач, 2 пати ги плакнам и нема да верувате колку прекасно мирисаат алишта.Не сакав да експириментирам со бебето. Све е сега премногу концентрирано и штетно
Пробајте со Мерикс прашок за деца, оној со сапунчето, на слика има бебенце во када како се бања, јас и за син ми и за ќерка ми сега на почеток со тој прашок ги перам алиштенцата, првите месеци така, после ги ставам и со наши алишта со детергент наш што користиме и за сега немаме никаков проблем, ни со едното ни сега со другото дете и така после се пеглаат алиштата, па нема врска со каков прашок се перат.
Каде го наоѓате Дуел бебешкиот прашок? Никаде не успеав да најдам. Ако може слика за да знам што да барам. Би сакала да го пробам.