Vo masina. Na 40 obicno peram Na 60 i gi pustam postelninite,belite bodinja,tetra pelenite na koi lezese dodeka bese bebce i banjarkite Nesto od osetliv materijal i na raka U globala se vo masina
Lele duri sega vidov deka si pisalaotposle vidov deka od toj so badem sum kupila,moze i zatoa taka slabo mi mirisa.narednoto pakuvanje ke kupam od obicniot i ke vidam do mene e ili do prasokot
Tesko deka ke e podobar, aj pribaj pa pisi! Toj doaga poeftin vo sekoj slucaj i detergentot i omeksivacot.
Perev so Persil Sensitive mi se potrosi i prodolziv so onoj za nas Fax. nema razlika i si vikam.sve e ova marketinski trik. Koga ke zavrsi programata so perenjenstavam na plaknenje i togas go stavam omeknuvacot. taka ubavo se plavat i nema gajle
Jas koristam persil sensitive, a omeknuvac ne koristam, nekako mn e mala za tolku hemija. Samo zabelezuvam alistata I nemaat nekoj miris od ovoj prasok. A zabekutan prv pat slusam deka imaat I detergent, strav mi e da probam, ja banjav so penlivo sredstvo od oves nabekutan I celata bese zacrveneta dolu, sega smeniv zemav eucerin sapunce, prodolzivme so mastite koi ni gi prepisa neonatolog I gledam veke se iscisti. Pa ne bi rizikuvala.
Можеби е била осетлива на овезот, еве син ми цела колекција користи се на бекутан само алергиска реакција на бекутан влажни покажа т.е на камилица и се што е со камилица избегнувам барем сега за сега, јас бекутанот детергент и омекнувачот ги забележав случајно во зегин уште ги немаше ни на страната на фб на бекутан..можам да ти ги препорачам супер е! и тео бебе сме користеле од лаванда и тој е убав само многу јак е на мирис и го сменив.
Ај ќе видиме може да пробам детергент и омекнувач. Мислам да ги сликнам составите и да ја прашаме најадекватната особа за да ни каже дали се добри или не, Биодевојка.
I jas koristam bekutan prasak i omeknuvac, alistata mi se meki i nezno mirisaat i od samiot prasak pa nema nekoja potreba od omeknuvac ama go dobiv gratis so peleni pa stavam i od nego ponekogas. Pred toa koristev persil sensitive alistata mi bea kruti i nemaa nikakov miris , bekutanot e mnogu podobar definitivno.
Ariel Baby Sensitive, само детергент и тоа течен користев за првото перење н алиштенцата од бебе и така планирам барем до кај 3 месеци. После ќе вметнам и омекнувач.
Јас од самиот почеток ги перам заедно со нашите и го користам истиот прашак што си го користев и за нас. Не ми имала малата фала Богу никогаш несакана реакција.
И јас ги перам заедно со нашите на 60 степени. Прашок користам персил сензитив или факс сензитив. А сензитив прашок ваљда до 1 година, што знам.
Dali ima jak miris? Sakam da go kupam ama mi e vazno da ne mirisa jako zaradi mene a i za bebuska )) go ima vo vero?