@Wanna.be.mum не мила, нема јак мирис воопшто. Мириса свежо и онака скоро па слабо, што е препорачливо за новороденчиња (да не мириса многу јако). Не знам дали го има во Македонија, јас живеам во друга држава.
Od bekutanot sum epten zadovolna so toa deka gi vadi site necistotii,a za mirisot i mene mi e slab t.e ocekuvav poveke da mirisa.Vaka mora i omeknuvac.
кажете ми мамички со кој прашок ја вадите каката од боденцата ,мора прво да ги убаво отперам со рачен сапун па у мсшина за да се испере убаво н некогаш немам време за отперување на рака затоа ксжувајте добар прашок
Јас на вриење така перев и убво си се переа, инаку има еден сапун на Dr. Backman во Тинекс, некаде 100ден е баш за флеки и убаво вади.. триеш стои 5,10мин и после наа перење..
Јас така правев, но еднаш заборавив и така ги ставив во машина. И кога ги извадив немаше ништо, се се имаше исчистено. Инаку користам персил сензитив течен.
oh јас перев со персил бебешки но ништо ефект пробав и со ариел и небебешки и од тоа ништо ке прбам со сапунот но работава ми беше да не отперувам закиснувам дополнително ,секоја минутка ми е значајна ако ме разбирате
@mimidjon стaвaј средствa зa флеки. Јaс стaвaм Oминo Бјaнкo бaрем еден чaс пред перење, и пoсле сaмo стaвaм вo мaшинa. Инaку кoристaм Персил и прaшoк и течен, имaм и Ариел течен, менувaм пo пoтребa. Oд течниoт Персил сум нaјзaдoвoлнa, се вaди, aлиштaтa прекрaснo мирисaaт и немa пoтребa ни oд oмекнувaч. Амa не е купен вo Мaкедoнијa.
Зошто мора омекнувач и зошто мора да мирисаат алишта на бебе??? Таа тенка кожичка уште хемикалиите од омекнувачот му фалат. па после дерматити па црвенила па алергии
Jas sakam bebeto t.e alistata da miriaaat ubavo i zatoa koristam omeknuvac,a ne rekov deka na bodinjata koristam i hulahopcinjata.I nemame nikakvi alergii i sl zosto me citiras .Ne koristi ti i nikomu nisto.
Јас се извинивам ако некок се навреди ама ви кажувам од дерматолошки аспект дека нема потреба од никакви омекнувачи. мирисот што сите го сакаме е молекули на хемикалии кои не се добри за бебето. ова е форум и за тоа служи , за давање совети не мора се на нож да се става Не значи ако детето нема алергија дека треба омекнувач да ставате Прашајте педијатар или дерматолог па ке видите И за возрасни е не препорачливо а камоли за деца
јас користам персил сензитив,белиот супер ми убаво пере а и убаво мирисаат алиштата без никаков омекнувач.Го користиме од првиот ден.
Во дм има еден сапун за дамки, предобар е, околу 40-50 денари беше, многу помага за флеки. Побарај го ќе видиш како вади се. Бар мене мн ми помага Инаку користам Фрош бејби и не го мењам за ниеден прашок. Одличен е.