Pa toa vikam ne e los ama ne se ni odvojuva od drugive. Inaku perev so persil sensitive obicen ne tecen
Јас се двоумев помеѓу Мерикс Детски Сапун (прашкаст) и овој. Маж ми сакаше Бекутан и му направив мерак. Инаку и онака сме љубители на овој бренд. Јес да и Мерикс детскиот сапун (сапунот баш) секогаш го користиме, а и малата до година со него ја бањав, освен косата. А и сега така планирам за второво бебче. Си го купив омекнувачот Мерак пуст. Во Зур е 95 денари литар. Не знам колку е во Зегин, може и поевтин да е. Ама ќе си го користам за алиштата на ќерками па и наши некои понежни
Јас го користев персилот сензитив ама многу ги белее алиштенцата и почнав со бекутанот 2во1 течен и омекнувач ама и тој не ми се бендисува не ги чисти доволно алиштата па сега нз дали да го сменам ? И каков да користам ? Омекнувачот на бекутанот е добар ми се допага
И јас тоа се прашувам каков детергент за перење да користам за новороденчето има од бекутан ама не знам ни каков е ако некој пробал нека каже ?
Јас имам пробано ма мерикс тој бебешкиот како прашок,тео бебе и бекутан но сепак се одлучив сега со прашок како нашиот да користам и за него и и перам заедно,не ми покажа никаква алергија ниту ништо лошо така да сфатив дека се беспотребно исфрлани пари
Јас вака како.неискусна домакинка подобро да си прашам пред да почнам да перам кажете ми за течниов детергент по колку дозирате, сега сакам да почнам да перам за бебуш ама викам да се консултирам со некој, иначе земав Frosch. Кажи ми по колку дозираш? Јас ставив едно капаче во фиоката горе во преградата за прашак што е и приметив не пени многу и сеа незнам дали нешто утнав или до детергентот е.
@majavel1 јас исто дозирам по едно капаче и мислам дека е доволно, така си пишува и во упатството. Досега перев нови алишта за бебе, па не можам да кажам како вади флеки.
Користам персил нон био. Не мириса а тоа ми е од многу голема важност. Нема ни потреба да мириса, за мене важноста е да мириса на испрано и чисто а не на некој парфем. По дифолт не користам ниту омекнувач, сметам дека нема потреба од додатни хемикалии на оваа кревка возраст. Ставам малку и перам често. Ќе видиме како ќе се покаже за дамките понатаму.
Го има во сите поголеми маркети и во КАМ. Ставаш малку на флеката, триеш, да постои барем половина час и переш најнормално. Вади сè.
Jas go imam istoto na raspsnuvanje, odlicen e mi gi vadi kakite od alista A dali vadi fleki od hrana dobro?
Од спрејот не сум задоволна, само од ова што го ставив. Ги вади флеките од храна, трева, фломастери, пенкало... генерално сè.
@orhideea Не ми се допаѓа мене многу јас го користев многу ги белее алиштенцата ама има некој потемни одма уште од првото перење ги белее.Јас користам савекс течен со омекнувач бекутан.