течен персил за детево, еве го веќе две години.На почетокот користев бејби лав прашак од ДМ, па потоа пресил сензитив течен. И нашите алишта ги перам со тој. Добар е, вади флеки, не предизвикува иритација, е само што е поскап, ама во Веро често знае да биде на попуст, па купуваме две пакувања и така се покриваме некој период...до нареден попуст Јас не користев омекнувач додека беше бебе, од навршени година и пол отприлика почнав со duel baby. Убав е и не прави иритација. За алиштата не ставав некоја голема количина ни од течниот детергент, бидејќи лани летото од топлото ми се исфрлаше. Ако има флека, најпрво нанесувам детергент на истата, па ја плакнам, па потоа оваа облека ја перам со останатите во машина, со помала доза на детергент. Иако има две години, сеуште ги перам нејзините алишта одвоено од нашите.
Јас за малата додека беше помала ( до 2 год. одприлика) користев Персил сензитив белиот детергент со бебе што е, а омекнувач од Грин фирмата исто сензитив и 100% природен( така сите викаат, што знам дека користат) И за маливе здравје истата комбинација планирам.
Персил сензитив течен и чико котон омекнувач и за првото и за ова сега. Незаменливи ми се, перат, мирисаат, не ми направиле иритација а флеки вади секогаш.
Јас алиштата за бебуш ги исправ со Персил сензитив течниот и преубаво мирисаат. Омекнувач не сум во план да користам.
Samo Vanish Koga ke procitam fleki deka vadat obicni detergenti se prasuvam dali samo mene ne mi vadi
страв ми беше да не е јак а бебе искрено, куп бодиња исфрлив ради флеки.. иначе не,и мене не ми вади никаков прашок
Персил сензитив а омекнувач ленор бел ..со оваа комбинација ги перев алиштата на син ми кога беше бебе,еве сега и за женсково исто планирам
Majki kakvi detergenti koristite za vasite bebusi, do sega koristev bekutan 2 vo 1 none mi gi pere damkite od kasickite ne sum zadovolna.Koj bi mi go preporacale da go zemam?