Што е тоа што не ти се допаѓа??? Јас пробав неколку и сите се исти горе долу. Бебешките не се толку јаки како другите детергенти. За се треба трикови кај бебешки работи. Пример флеки од бљуцкање и експлозивни какашки (тие што се разлеваат насекаде) е претходно перење со ладна вода и средство за садови. Ова го прочитав на интеренет како совет и пред да го дознаам бев полудена од флеките што ништо не ги вади. Целата финта била што таквите флеки топла вода ги фискира за ткаенината. За флеки од јадење покасно јас користам Frosch baby за флеки и многу од флеките успешно ги вади. За бебе никако не се користи омекнувач. Може да ја иритира кожата бидејќи останува на ткаенината.
Со опцијата бејби кер на машините има дополнително плакнење и може да се стави омекнувач, секако бебешки. Ибаку од детергенти го земав течниот на косили и сум презадоволна.А претходно најзадоволна од бебешкиот прашок мерикс Омекнувач чико, ама наредниот ќе го земам на косили.
надеж за пожолтени алишта од стоење има? Прво мислев дека има нешто истурено во кесото, па ги исправ со ариел, на 40 степени- 1 час, после си ги ставив нормално со персил и ставам јас и малку омекшувач , гледам ништо не излегло . Белите да ги ставам во вениш, или не? АМа и овие шарениве
Тие флеки од стоење не излегуваат со класични средства за флеки, само со белило, варикина или некое слично средство ако се работи за бели алишта. За други бои не баш. Разреди варикина во вода и покапи ги местаташто се пожолтени и после на перење. Ама мириса многу, не знам дали на 40 степени би го снемало мирисот. Немам искуство со тоа.
и јас се мислам за варикина, имам мои алишта белено, па пак ми мирисеше некое време и по многу перење, а не пак на бебе, ќе земам вениш за бели и за шарени, се надевам ќе завршат работа. Ајде може и некоја друга феминка ќе прочита па ке сподели некое мислиње, сепак фала ти.
Јас од 9 месеци, т.е. од скоро почнав да ги перам со истиот детергент како нашиот. Прво му пуштив едно боди само, да видам дали ќе реагира некако и откако немаше реакција продолжив да му ги перам со таков.
Spored mene, se dodeka se dobro isplavrni alistata nema da ima reakcija od nikakov prasok. Jas koristev persil sensitiv, pa ako ti prdne vo oko gori, mnogu penese itn..
Моментално користсм персил прашок и коколино плавиот.задоволна сум и од двете но следен пат ке земам коколино лилавиот по убаво ми мирисаше.Првите алишта и ги исправ со бекутан но не бев многу задоволна,го користев додека не го потрошив.До сега фала богу нема никаква иритација.
Савекс новиот 2&1 и дуел жолт омекнувач Мене ми помогна мерила бебе тие флеки да се тргнат од алиштињата , кое од стоење ,кое од флека од повратено на 70°с и на 90°с искачаат одма .
Од ариел за бебиња сум задоволна сега за сега. Персилот не ми се свиѓа не ни има убав мирис речиси никаков. Кога ќе почнеме со кашички ќе му ја мислиме
Prezadovolna.Alistencata i se premeki i preubavo mirisaat.Nema potreba id omeknuvac.Mada jas stavam malku Chiko.Mislev poeftin deka e ovoj vo zrna
јас не бев задоволна мене крути ми беа алиштата, кратко го користев едно два месеца додека се потроши после преминав на бекутан и еве веке 14 месеци се него го користам.
Jas go kupiv od pocetok Lenor beliot za bebe.Ko so ti pisa alisijad ne bev zadovolna pa si kupiv Chico na akcija od zegin i eve uste imam,deka stavam epten malku