Ариел сензитив убаво и долго мирисаат алиштата. Претходно користев Бекутан, ама некако не ми ги переше убаво.
Ni jas nikogas ne sum koristela omeknuvac za dete i taka gi susam vo masina pa mislam nema potreba od omeknuvac, mu gi peram so persil tecen e sea posledniov pat go zemav prasakot pa ke vidime kako ke se pokaze. A za nas koristam omeknuvac redovno iako i nasite vo masina gi susam ama ete radi reda kolku da se rece a znam deka isparuva omeknuvacot pri susenjeto.
Ovoj bebeskiov ne.Tatko mi nosi od germanija se od Tandil.Za nas,prezadovolna sum.Mislam deka e dobar i ovoj,poso e bez parfem.Probaj
Здраво џенски Сакам да почнам со перење на алиштенцата за беба ( 35недела). Е сега исчитав уназад се ама сакам да прашам сите алишта бодиња, шпихозни чорапи капи итн некои бели некои шарени да ги ставам заедно во машина или да ги двојам треба и на колку степени.. земав мрежа за во машина дека малечки да не се изгубат низ машинава хахах да ги ставам во неа или нема потреба?.. фала ви многу Најубав ден
Јас се перам заедно од прв ден. Пази само тие што се во боја, црвени, тегет пуштаат. Мрежа земав и јас ама нр ја искористив. Перам од 30-60 зависи. Никад не сум вриела. Детергент ариел бејби, омекнувач дуел бејби. Ама, ќе си видиш тоа по детето. Мојава поднесува се, само не алишта испрани без омекнувач. Одма е црвена кај рабовите, ластиците... И верувај нема да имаш време толку да ги тинтраш работите. Флеки кисни во грч ладна вода, одма излага.
Сите заедно на 30 за првпат. И ситните работи како чорапчиња, капчиња и слично стави ги во мрежата, а алиштенцата не. Доволна е температура од 30 степени да ги среди, секако ќе ги пеглаш, дека прво ти е. И не ставај омекнувач, нема потреба.
Најмногу ви фала на двете.. а за оградицата на креветчето да ја исплави.маж.ми на рака еднаш во када или и неа да си.ја пуштам во машина купена е заедно со она како корпа гнездо како и да се вика и за него нз како.што... Леле какви прашања смешни ми се и на мене самата а камоли на вас ама врска немам хаха.. Не сум помислила на ова ама ете дојде и тој момент
Еј не знам хаах...ако имаш послаба центрифуга...мене на 800 вртежи некои такви полнети работи ми се деформираа. Ама не мора да значи. Оградицата испрерија во машина. А за гнездото не знам искрено. Мене перниче и едно за во количка скроз ми се деформираа.
Имаме слично вакво гнездо, има патент и од средишниот дел се вади сунѓерот. Она што е полнето од страните како оградица што е не се вади. Го перам во машина на 30 степени и 1200 вртежи центрифуга. Го вади скоро суво и не е деформирано. Исто и оградици за креветче така перам.
Не знам дали прашањето ми е за тука. Перам со Бекутан на 30 степени. Од проливот ни пропушти на сите бодиња и не се пере не излегува. Како да се отстранат флеките од кака? На 90 ќе се смалат. На сите пишува на 30 се перат.
Не се смалуваат така лесно, јас на 30 перам само ептен осетливи алишта. Бодињата на минимум 60. Стави средство за флеки да постои на флеките, после испери. Ќе излезе се.
Пери си слободно на 60. Јас маички, бодиња, гаќи, крпи, сѐ перам на 60 и плус ставам во сушара, ништо не се смалило досега. Инаку има едно спрејче за вадење флеки од Фрош, со лимонска киселина е, го има по поголемите маркети, Веро, Рамстор. Одма испрскај со него штом се исфлека, нека постои некоја минута и ставај на перење.
Пери слободно на 60. Но некои упорни флеки само со сапун против флеки од ДМ (нивна марка) мислам 59 ден. беше. Вади каки, флеки од кашички и мрсни флеки... ептен е добар и ефтин
И јас ги перам бодињата, маичките и гаќичките на 60 степени. Не ми се собрале. За флеки користам Арис де грас. Се ми вади. А се мислам и сапунот да го купам. А за прашак тој што го користам и за нас - Мерикс, Нила и Первол.