Почнав со персил па најдолго со ариел бејби. Онојпат го пратив маж по детергент имало само бекутан, па перам цела недела со него и ми се допаѓа. Мекани алиштенцата, мирис убав и најбитно нема некои промени на телото на бебе.
Јас обратно па. перев прво со бекутан а сега со персил и омекнувач на тета виолета кој преубаво мириса.
Перам со Персил сензитив, омекнувач Чико бел. Ептен сум задоволна, до сега не сум менувала, некако навикнав бебе така да ми мириса.
Јас омекнувач само првиот пат кога перев ставив и никогаш повеќе, на Чико ставав. Од старт перам со Ариел и ич не ми се менува, како ми е осетлив бебо со кожата па ич не ми се експериментира, знам било кој само дупло плавење ама.. Скоро на некоја акција купив Бекутан, баш убаво мириса, ама за нас ќе иде.. Туку золва од Грин ми нарача за перење, демек на природна база, па ако се наканам да го пробам за бебо ќе споделам
Од кога почнавме со јадење цела облека на малата е со флеки кои со ништо не се вадат. Земав и ма фрош средство за флеки прскам пред перење ама џабе. Некоја од вас да сподели со што можам да ги извадам флеките, или ќе си купуваме нова облека
Тие што користите течен Ариел, како го дозирате? Пишува на флашата но неубаво објаснето. До сега од ѓутуре ставам.
Обично врз шишето има како зелено капаче,и во него ставам од прилика,зависи колку се извалкани алиштата. До сега не се случило да не ми излезе флека. Инаку моите "бебиња"се 15 и 11 год.и прилично се валкат
Omino Bianco - накапуваш на флеката, триеш малку, да постои барем еден час, па на перење. Нема флека што не ми излегла со ова, па дури и стари, стари флеки. Отприлика и јас. Имам топка за перење во која го ставам детергентот, па ја полнам зависно од машината. Ако е целосно полна, обично третина ми е доволно, ама јас користам Ариел купен од Грција, врска си нема со нашиов. Тој е поконцентриран и помала количина ми е доволна за убаво да се исперат алиштата. А нашиов ко потечен да е, ставам повеќе и пак ко непрани да ми се. Германскиот Ариел е класи над овдешниот, затоа вади флеки, овој нашиов ништо не вади
И И да споделиш. Ако се погоди, ќе им тргне продажбата (гарант повеќето тука ќе нарачаме). И јас не ставам омекнувач, ставав до кај 3-4 месеци ама сега ми е криво. Мене ми смета мирисот не па на бебе а перам со Персил Сензитив од старт.
Ај па и ти сега ^^дефинитивно убаво им мирисаат производите, ама за ефикасност јас од се што сум пробала повеќе сум за НЕ него ли за да Омекнувач имам користено, тој вистина беше многу убав
@Annath @NarCis@ охоо значи јас шибам многу Ако ми е полна машината ставам капаче и пол. Но бидејќи перам на бејби програм немам проблем со пена, добро се исплавени.
Девојки, дајте предлог за прашак и омекнувач за првото перење на алиштенцата? Ако знаете и цени? Бекутан прочитав погоре, тоа е омекнувач или има и прашок? Како ги перевте јорганчето и оградиците? Знам дека ќе е топло за јорганче, ама веќе коа ќе врти машината ќе го исперам и него. Некои совети имате ли +? Нешто што не ми текнува да прашам
Јас не користев омекнувач, само течен детергент Персил сензитив. А јорганчето и оградиците во машина ги исправ посебно од алиштата, на 40 степени. Исто и алиштата на 40 степени ги перев, а на вриење ги ставав само тетра пелените, пошто за сѐ ги користев.
Перам со Бекутан и омекнувач Чико бел. Омекнувач почнав да користам после 4-тиот месец, некако Бекутанот крути ми ги правеше алиштенцата. Се мислам да преминам на Персил Сензитив, за нас го користам и преубав ми е, па изгледа ќе почнам и за бебе, се презаситив од Бекутанот. Инаку да кажам дека Чико белиот омекнувач е одличен, преубаво мириса и ги прави алиштата како памуче мекани
Јас сите работи ги перев со Бекутан течен детергент и омекнувач и сум задоволна и од мирис и од мекоста, јас се спремав уште пред пола месец дека не се знае дали ќе истерам до крај а и сеуште мирисаат на бекутанот.