Сушара е права ствар Без неа не знам како ќе функционирав, зиме-лете она работи, јас немам време ни да пружам со бебе, не знам за вас буквално се пикам внатре, ама се и купаќи перев, сите џемпери, кошули, па и капут ставив, нешто потсобрала ама не упропастила ништо, ова наше, на бебе не сум приметила. Ми стои во шпаиз, дупла пластична врата/шибер има, па топло искача само низ прозор, не влага внатре Вирпул е мојата Иначе перам со Ариел бејби, на 40-60-90 зависи што, дупло плавење обавезно
Вирпул имам јас. Дома ќе видам што модел. Веќе 3 години сигурно ја имам и ми е најдобра инвестиција до сега. Па и со бебе е ептен права ствар. Едина маана им е што се гласни. Додуша кај мене е претивко дома, па она ми е гласна.
Jas duri i navlakite od kolickata i transporterot gi susev vo susara, plisani igracki, jorgani, kebinja, pernici, prekrivaci od garnitura, znaci bukvalno se susam vo susara. Alista do sega nisto ne mi ostetilo ni nasi ni negovi, samo nekoi pamucni bodinja sto se smalija malku nisto strasno se zavisi od pamukot. Tri godini raat vidov so nea.
Користам бекутан 2 во 1 детергент и омекнувач но некако искаканите алишта не ни ги пере прво морам на рака да ги поминам..Постои ли некој детергент што ги пере тие флеки без преперување..
Користиш 2 во 1 плус омекнувач? Оти? За што ти е плус омекнувач и хемикалија врз алиштата Перам со Ариел бејби најдобро ми вади флеки, но сепак од каки морам прво со сапунче да минам, или од храна прскам едно за флеки на Нук, инаку не ги вади или ги вади, но не баш сите..
2 во 1 детергент и омекнувач, не плус омекнувач. Така разбрав. Не постои за жал. Барем јас тие што сум ги користела, Персил, Ариел и Бекутан, не вадат. Прво морам со сапун против флеки на рака, па после во машина.
Перев прво со течен Персил, па го пробав Ариел течен и искрено не ми направи мерак, Персилот е подобар и за вадење флеки и миризбата. Каките беа секогаш испрани од Персилот, на 60 степени па не морав на рака. За флеки од храна/сок (посебно овошјето многу тешко се вади) обавезно пред перење капнувам Омино бланко. Сега преминав на Персил сензитив во прашак зашто прашакот сепак подобро ми пере прљави алишта, плус да можам да перам се на куп, и бебешки и наши алишта. Почнав да ставам и омекшивач Орнел бебешки, а ако случајно се собере машина само бебешки работи или нешто што не бара омекшивач, не ставам од него.
Се мислам одамна и него да го пробам, ама не знам дали е до мене, или машината, или детергентите, ко да не ми плави добро. На последната центрифуга има пена на стаклото од вратичката. А не ставам многу детергент и плус нова е машината, има некој месец откако е купена. А баш убаво ми мириса прашокот на Персил, снаа ми со тој пере облека на внук ми. Ќе треба да бидам шизик на ризик
На дупло се пуштени, џабе. Дури некогаш ги пуштам и на предперење и само во таа преграда ставам детергент, ама пак има.
Можно е ако е многу ,,тврда,, водата, па не успева убаво и да се раствори прашакот и да се исплави, јас би користела во тој случај само течен детергент и би ставало третина помалку од наведеното, омекнувач колку да се рече
Само течен користам и без омекнувач Детергент третина капаче од персил сензитив за полна машина од 8 кг, ајде да речеме 7кг е полна. Дури помислив и да ја рекламирам, ама не знам дали ќе ми признаат во гаранција тоа
Ама не претерувам, навистина малку ставам А чудно, единствено со Нила за црни ја плави водата, сѐ останато пена парти е внатре. Да не зборам за Персил синиот и зелениот, со пипета треба да капнувам за цела машина.
Јас со капаче не мерам него од око, некако многу доза ми е тоа што знам Мислам да ставам 30% од наведеното, ама алиштата ми се топ, уствари скоро почнав да користам Ариел капсули, па пробај со нив како ќе е. И да смениш ти прашакот, па да не чини он нешто