Е тој момент не сум го приметила. Море какви се такви. Огромна работа завршуваат, инаку не знам како ќе се сушевме
Море сега во зима може и како грејно тело да служи Лани кога беше поларната зима ја отварав вратата каде седи машината да ми го дозатопли ходникот
Ја купив аристон машината, сензорска е, 8кг, со 31 програма, не троши ел.енергија премногу т.е високоефикасна а+ класа е, со 5год гаранција. Правев повеќе споредби и на крај оваа одлучивме. Ви благодарам на советите жени.
Понеделник ќе ми ја донесат па во текот на следната недела ќе ја испробувам со бебешките алишта и ќе те известам Пс: Мм ми вика ако продолжам со читање на фемина што да докупам пред да се роди бебе ќе треба да ја продадеме куќата Купивме сушара и утрово му викам одма прочистувач за воздух дека треба да купиме
Ај да ве прашам, каков течен детергент да земам за бебешките алишта во боја? За белите земав прашок Мерикс сензитив, за бебиња. Бекутанот го повлекле од продавниците, не знам оти. Прв пат ќе ги перам инаку, на сите етикети различно пишува, некои на 30, други на 40 степени - зборам за шпикозни и тренерчиња. Само на бодињата и ѕиврите пишува 60/90 степени. Бебешката програма на пералната ми е на 60 или 95 степени. На колку ги перете вие овие шарените алишта/памучни и плишени ќебенца?
Бело и шарено, сѐ ставам заедно на 40 степени. Ќебенца перам посебно, исто на 40 степени, ама на програма за ќебиња. Само ако перам тетра пелени, тогаш на 60, ама тоа е многу ретко. Инаку со истиот детергент перам и бело и шарено, персил сензитив .
Јас перев на 40 степени на програма од 1 час со персил сензитив и после ги пуштав уште еднаш без прашок на кратка програма што пере само 14 минути или на дупло плавење ќебенцата. Секако потоа ќе ги пеглаш. Јас ги пеглав полу водени, па по 15 минути од алиште ми дојде да го пеглам и тоа на најако пегла вклучена. Не да се дезинфицираа.
Со каков прашок ги перете рачно алиштата не бебушките, јас не планирам да ги ставам во машина до 40, па затоа прашувам..
Со истиот што перам во машина. Ама зошто рачно? Ако не ги исплавиш убаво, може да му ја изиритираат кожичката.
Рачно перам со бекутан сапунче ама тоа за исфлекани од какушки и после ставам у машина. А зошто би перела рачно?
таква ти е машината овие новите сите се такви демек штедливи со многу малку вода перат ај пробај вака коа ке почне да плаве да зема вода од како ек заврше ти уште 2-3 литра вода дотури и и на другото плавење исто па види дали ек има пења
За да и напраам кејф на свекрвата која е многу старомодна Можеби свекрва ми така мисли па ми вели хихихи
Па ти земи пуштај машина кога не е до тебе свекрва ти Кој ја "тркала". Јас ништо не перам рачно, дури кога е многу искакана, со гомца по алиштата, само пуштам туш да оплакнам од вишокот гомца и одма бутам во машина на програма за многу исфлекани алишта и плус додатно стискам предперење или пак киснење.
Затоа моево грчеви имаше. @Teja26 на рака не можеш да испереш како што пере машина, батали ти свекрва ти, за бебе кога се работи нема правење кефови на никој.
Ами на рака се цедат. Така нема да ги боли? Или ги оставате неисцедени да се сушат? Онака да искапат Ах бре жени, не си правете мака без потреба, тогаш паметот нема да знаете кај ви е, уште перење на рака ви фали.