Јас вчера ги перев сите алишта на дунде.. купив детергент од бекутан и омекнувач бекутан многу се убави и двете и прекрасно мирисаат.. земав и од чико омекнувач ама не ми се бендиса и не го употребив од белиот купив ама бекутан поубав ми се виде и не би го сменила засега..
Сите алишта ги перам со овој и задоволна сум. Има убав свеж мирис,не многу агресивен. Омекнувач не користам.
Се' перам на 40 или 60°, од старт со Бекутан 2 во 1. Сега купив Бекутан само течен детергент, а омекнувач Чико кој навистина ми ги омекнува алиштенцата. Претходно ставав Ленор сензитив и не беа нешто меки. Машина за сушење го наговарам маж ми да земеме, удав ми е тоа редење оо сушалката, иако ни седи во остава со подотворен прозор и не сме изложени на испарување ама алиштата се сушат 2 дена. Прекраток е овој живот за тоа.
И јас сакам машина за сушење ама сопругот нејќи да слушнит...терасата ни е премала за алишта сушење, па мора во детската соба да сушам со отворен прозор. А машини скоро секој ден пуштам и со две сушари неможам да постигнам. Башка зимава побавно се сушет..ексик веќе. А шо е потребно за машина за сушење требит некој додатоци ко оваа за перење или само штек?
Nema podobra investicija od mashina za sushenje. Lezet ke bides. Mislam deka sega ima akcija vo Neptun okolu 15 iljadi denari ima.
Kakov prasok I omeknuvac koristite za prvo perenje I na kolku stepeni? Za banjanje I nega mislev bekutan ama nesto citav kao Ne bile taka dobri kako porano Iskustva?
Јас све перев на 40 и на 60 зависит. На почетокот земав бекутан прашок, а сега користам Персил за бебе. Јас од ко е родено користам бекутан. Ни еднаш не сум имала мака со кожата или црвенило на газето. Јас сум презадоволна
Jas go koristev bekutan za prvoto dete, sega ima 12 godini I uste znae da pobara za banjanje bekutan. Mene mi e omilen miris za bebe
Од омекнувач мислам дека немаш потреба. Од првиот ден користам бебе ариел. Обично перам на 40 степени со дупло плачење. За бајнење користам 2 во 1 што е шампон .и купка на корин де фармерки.
Мајки, мала помош ми треба. Сакам да ги исперам постелнините, ќебенцата и се останато што е за бебчиња. Рано било 8ми, ама за со близнаци таман е мислам. Не верувам у бабини даветини. Е сега на се живо пишува на 30c, ама јас ни мои ни на сопруг не перам на 30с, минимум на 40с. Како ги перете вие? Ми е страв да не исфарбам нешто или раcипам, а на 30с да не ми остане некоја бактерија. Може ме му е место на прашањево тука, ама не знаев каде.
Нема ништо да исфарбаш и расипеш, слободно пери и на повисоки температури. Јас од децава се перам на 60 или на 95 степени, само нови алишта на 40. Има посебни програми за памук, за синтетика, посебни бебешки програми. За да спречиш пуштање боја, земи си од марамиците ловци на боја, ги има во секој маркет, па и во ДМ, мирна глава.
Не ги мешај со вашите, исклучиво само бебешки. Јас ги перев на 30 со бекутан течен детергент. И на 90 да ги исперев за бебето пак така некако се чувствував дека не се скроз чисти, па додека се сушат да не им летнала прашинка, па испеглани да не им дојде прашина. Многу се замарав. Ќе ги испеглаш на крај и ок ќе е се.