Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детергент и перење на бебешките алишта

Дискусија во 'Бебе' започната од novamama, 9 јуни 2011.

1. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.467
    Фала Емка. Исто планирам и јас. :D

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Мајки до кога ги перевте или до кога планирате посебно да ги перете алиштата на бебињата?
    Синко е 5 месеци,досега само неговите ги перев не ги мешав со нашите,ама дека зима побрзо собирав алишта за да можам да пуштам машина,а сега обично е само по боди и многу потешко ми е да соберам алишта. А ако не ја пуштам машината,па ќе нема што да му облечам.

3. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    4.992
    Јас земав персил сензитив за почеток, па после со нашиот прашок и течен (персил или ариел) здравје планирам да перам. Омекнувач нема да користам за бебе, жал ми е, и така сите ги сушам во сушра,мекички се.

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    13.385
    Перам одделно само ако случајно така се погоди, бидејки освен чорапи и чат-пат некоја маица, немаме бели работи со маж ми. Ама специјално да двојам не. Дури имам и некои бодиња и хеланки на малата што се темно црвени, што ги перам со нашите шарени од самиот старт.
    За белите ич не се секирам зошто се што е бело перам на 90 степена иако за бебиња велат дека не мора повеќе од 60.
    Малата (5м) има многу осетлива кожа, во раце ако ја држам, одма црвенило има кај што сум ја држела. Ама од алиштата никогаш не сум имала проблем, иако често не ги пеглам (нели и тоа се препорачува за бебиња). Ако се на 90 степени изгледа не е проблем.

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Мислам дека 8-9 месеци некаде кога беше син ми почнав да ги мешам со нашите и да перам со нашиот прашок. Пробај испери едно боди и облечи му го, ако не реагира продолжи да переш.

На hello-kitty.90 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    14.430
    јас само првиот пат ги исправ посебно алиштата од бебко во првата бременост. Никогаш не сум ги делела не гледам потреба за тоа. Само ги делам по боја по тоа колку се валкани и на колку степени треба да ги перам. Инаку сеуште не сум размислила сега со каков детергент да ги перам, со првото користев дуел бејби и сите алишта си ги перев со него сега не знам дали има од тој а ариел и персил не би користела зашто многу негативни искуства сум слушала во смисла дека прво се шететни за машината потоа остануваат на алишта или па се појавуваат алергии од нив. А и од болница со првото ми рекоа за бебе да ги избегнувам.

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.172
    Допаѓања:
    180.711
    Јас уште перам одделно нашите од нивните. И нивните посебно ги перам, не ги мешам на големата со малото. Ние машини полниме без проблем, а и да нема многу, ставам на програма за малку алишта.

На hello-kitty.90, Coco31, drugarka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Мила за Персил сензитив ти рекле да го избегнуваш ?
    Јас баш тој па мислев да го земам за бебе специјално е, ми го препорачаа луге што го користеле, а и овде во групата го имам читано :?:

На hello-kitty.90 и drugarka им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Супер се и Персил и Ариел. Во споредба со нив Бекутанот е вода, тешко дека вади нешто.
    Ставаш на дупло плавење и немаш мака.

На Milaаа991, NarCis@, Софија 88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    4.992
    Како што вадат флеки и екстра бели персил и ариел, мислам дека никој не ми пере така. А баш персил сензитив и ариел бејби за бебенце е, дозирам секогаш според упатство. На почеток може нема флекички ама кога ќе почне со дохрана, мислам и покрај тоа за флеки, само тој ќе ми пере.
    Приметувам по чаршавот за ручање, секогаш екстра бел иако има капнто од храна, ништо додатно не ставам за флеки.
    Еднаш земав друг да пробам, не ми беше тоа тоа.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    14.430
    вероватно за персил обичниот. Пробај со персил сензитив ако е специјално за бебе. И јас сум во мислење околу користење на прашаци за бебешка облека и само читам мислења.

На Софија 88 и duffi им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Кога наполни 6 и почна да јаде и флека повеќе продолжив да перам со детергентите за нас. Течниот зелен Персил и капсулите Ариел најчесто ги користам и супер ми се.

13. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    14.430
    е да,тоа заборавив да го кажам прашаците во прашкаста форма не ми ги препорачуваа а течни детергенти и оние како капсули што се ставаат во машина мислам дека нема да имаат проблем. Јас општо за нас менувам,еднаш прашак еднаш течен детергент ама како што тргнало ќе продолжам со течните детергенти,побезбедни и за машина се и за нас кои алиштата ги ставаме на тело.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    Moze slika od tecniot persil za bebinja. Bev denes ima dva vida nez kakov da zeam...a se mislev i za ariel..?

15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Првите ги перев со персил сензитив некако ептен крути ми беа,земав бекутан освен што пријатно ми мирисаа една флека не извади. Сега земаб ариел течен за бебе ќе го пробам. Персилот убаво переше но не го земав покрај тоа што ми ги правеше крути дека содржи као бадемово млеко а избргнувам јаткасти производи заради атопичен дерматит на бебе па шубе ми е да ги перам.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.782
    Допаѓања:
    175.824
    Дечки може некоја да стави слика од Ариел бејби прашакот или течниот, да знам што точно да барам во маркет? Благодарам однапред. :)

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.230
    7161NkXfCOL._SX385_.jpg

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.782
    Допаѓања:
    175.824
    На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Користам Бекутан и навистина прекрасно мириса.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  20. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    982
    Допаѓања:
    1.377
    Јас вчера ги перев со бекутан, немаат никаков мирис..