ќе си останам на истиот прашок - дуел а омекнувач ќе барам со поинтензивен мирис, следно ќе го пробам коколино па ќе видиме
Go proba omeknuvacot na chicoo? Jas go zemav toj epten e nezen bas onaka intenzivno bebeski, mislam deka ke ti se sviga
не,околу омекнувачите се мислам,прашакот секако е важно да испере и исчисти облека и се исплакнува целосно од облеката,многу е важен омекнувачот кој не се исплакува туку останува. Затоа и се двоумам. Ако не ти е тешко пушти слика.
За почеток купив Ариел бејби Течниот... И се заљубив во мирисот. Еве денес последната машина за бебка ја пуштив и ги спружив да се сушат абе преубаво ми мириса. Само да и се погоди на бебка и ќе терам и понатаму со него. Омекнувач нема да користам. А за пеглање еве пред пороѓај се си испеглав (дури и чорапчињата ги поминав ), а за понатаму ќе видам како ќе се снаоѓам со време. Тие поважните за излегување што ќе и се алиштата, сигурно ќе и ги пеглам.
Со првото користев бекутан за перење, ама на ова излезе дека осип му прави. Кажете од кој бебешки детергент сте задоволни (да пере убаво ми е побитно од тоа како мириса)
Здраво. За првото перење на алиштата за бебето се мислам помеѓу Персил течниот за бебе и Ариел. Кој би ми го препорачале? Од кој сте задоволни?
Jas bi ti go preporacala ariel. Ubavo pere i mirisa vo kombinacjja so chicco omeknuvac. Jas zemav persil, ariel,becutan..becutanot ubavo mirisa no e kako samponce poveke. Persilot mi e mn grd na miris. I ostanav na ariel. Se porodiv pred 2ipol nedeli ba pocetok gi perev radi miris. Sega nekogas mi povraka, pa ispereni se bez problem ao arielot Nema da zgresis.
Јас почнав со персил ама кога ќе се исушеа алиштата некако чудно мирисаа, особено кога ќе имаше ветер па ги оставав надвор со намера побрзо да се исушат. Ариел користам за нас па почнав и на бебе алишта да ги перам со тој. И омекнувач чико, убаво мирисаат.
јас перам со дуел прашок и болино омекнувач. За прв пат. Понатака ќе видам,сум во план да користам чико по препорака на @Leo-nora
Луѓе пробајте со омекнувачот на Орнел бејби, белиот. Јас сега за сега перам обични алишта, и перам на раце, бидејќи немам машина, ги оставам малку да стојат во вода со омекнувачот ги стискам и преубаво мириса неколку дена и меки се алиштата.. Здравје кога ќе перам за бебуш планирам тој омекнувач да го користам. Инаку за прашок Савекс ми е најдобар..
Помош за флеки на бебешка облека? Што котистите пробав со врниш течрн ама некако џабе.. или не знам како а нејќу свекрва да прашам ќе ми попува