1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детергент и перење на бебешките алишта

Дискусија во 'Бебе' започната од novamama, 9 јуни 2011.

1. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    A мене пак се ми вади ми го искака бодито завчера лом се напраи и пелената од широк повој исто и без претходно заперување директ у машина снег бели ми искачаат може е индивидуално

2. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    Дали е индивидуално, дали мојов некоја утната серија кој знае...Јас предходно перев за мене и маж ми со дуел и задоволна бев...Незнам што да кажам...Овој сега катастрофа..А можда и дека свеки ми ги пере па така излагаат :D

На lepadama и pepus им се допаѓа ова.
  3. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156

Ако и ги дадам на свеки и варикина да и дадам покрај прашок ништо, не знам како ама на мм оттаму сите облеки се избелени во боите а со останати флеки :D

На danielka0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Едно прашање јас купив мерикс дечји сапун и ги исправ сите алиста новите многу убаво си примија миризба, но тие што ги имав стари од золвата некако не ми фатија миризба па планирам да го перам повторно па си викам дали би било убаво и омекнувач да му ставам? дека не се препорачува некако ми е страв ама па не ми мирисаат убаво :|

5. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    Можеш да им ставиш од тој на Чико...Јас обавезно ставам омекшивач на Чико по малку..Белиот мириса многу убаво..

На anule88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    јас користам мерикс бебешки прашок и дуел белиот што е за бебиња па супер е :D

На UMUT и Nedzhla им се допаѓа ова.
  7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    нели сега треба да почнеме со перење на алишта..е ме интересира со што може да ги перам и дали во машина само нив да ги ставам? а и понатака дали треба нејзините алишта посебно во машина да се перат?

8. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    јас ги пера со крпите за очи што се и банаарките па нз со тоа ако немам доволно од неговите алишта,не ги мешам со нашите дека сеуште е ма.

На UMUT, Nedzhla и Forko им се допаѓа ова.
  9. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    369
    јас на почетокот ги перев само нејзиниете али пошто се мали алиштата ставав и два чаршафа јоргански и така нон стоп а сега веке не сосе начите и перам со бонукс и не се замарм многу многу ни на почеток ни сега

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    а смеам да ставам омекнувац? или треба baby све да земам?

11. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    369
    кога ги перев алиштата првпат значи сосе сите додатоци за креветче постелини алиштенца лигавчиња капи и др. со бонукс па омекшивач орнел сензитив со мајка и бебе на сликата бел е омекшивачот а после тоа кога ке ми текнеше ставав кога не нее морално и низ три води ги пуштав првин со прашак па со омекшивач па само со вода

12. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Користам ист како и за нас, перам се заедно со дополнително плавење и досега немам проблем

На ikame му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Јас перам посебно негови посебно наши алишта , негови перам на два -три дена, со дуел бејби сензитив, и не ставам омекшивач,самиот прашок има супер мирис ...

На pepus и Forko им се допаѓа ова.
  14. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    769
    Postelninata i kebenceto gi isprav vo masina so Bonux i omeknuvac staviv.Alistencata gi isprav racno vo mlaka voda so bekutan sapunce.Velat prviot pat da ne se perele masinski alistata za da nemalo grcevi bebceto.

15. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    може нејзините алишта да се перат со течед детергент? и дали белите нејзини алишта да ги перам со сензитив прашок и се посебно?

16. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Јас од прв ден перам со течен персил сензитив за бебиња и сум презадоволна и од перењето и од мирисот, како да има омекнувач, многу убаво мириса.Перам на 40 степени и облеката е иста, не се крути, не менува боја, белите остануваат бели и после 10 перења.
    И внатре по совет на Мојра ставам лажичка сода бикарбона и лажичка алкохолен оцет, и супер ни се облеките, А бебе никогаш немало реакција од облека, иако има мнооогу осетлива кожа.

17. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    лажичките ги ставаш кај детергентот или кај омекнувачот? за да ги повлече на крај или на почеток?

18. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Содата во детергентот, а оцетот во преградата за омекнувач ;)

19. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    ќе пробам ;) фала ти :*

20. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Мое мислење е каков и да користите прашок ,најбитно е да се пере одвоено од другите алишта,јас така правев до година и секако два пати плавење.Зошто тоа е хемикалија било кој и да го употребите најдобро е да се исплави добро за да не остане нешто на ткаенината!