A мене пак се ми вади ми го искака бодито завчера лом се напраи и пелената од широк повој исто и без претходно заперување директ у машина снег бели ми искачаат може е индивидуално
Дали е индивидуално, дали мојов некоја утната серија кој знае...Јас предходно перев за мене и маж ми со дуел и задоволна бев...Незнам што да кажам...Овој сега катастрофа..А можда и дека свеки ми ги пере па така излагаат
Ако и ги дадам на свеки и варикина да и дадам покрај прашок ништо, не знам како ама на мм оттаму сите облеки се избелени во боите а со останати флеки
Едно прашање јас купив мерикс дечји сапун и ги исправ сите алиста новите многу убаво си примија миризба, но тие што ги имав стари од золвата некако не ми фатија миризба па планирам да го перам повторно па си викам дали би било убаво и омекнувач да му ставам? дека не се препорачува некако ми е страв ама па не ми мирисаат убаво
Можеш да им ставиш од тој на Чико...Јас обавезно ставам омекшивач на Чико по малку..Белиот мириса многу убаво..
нели сега треба да почнеме со перење на алишта..е ме интересира со што може да ги перам и дали во машина само нив да ги ставам? а и понатака дали треба нејзините алишта посебно во машина да се перат?
јас ги пера со крпите за очи што се и банаарките па нз со тоа ако немам доволно од неговите алишта,не ги мешам со нашите дека сеуште е ма.
јас на почетокот ги перев само нејзиниете али пошто се мали алиштата ставав и два чаршафа јоргански и така нон стоп а сега веке не сосе начите и перам со бонукс и не се замарм многу многу ни на почеток ни сега
кога ги перев алиштата првпат значи сосе сите додатоци за креветче постелини алиштенца лигавчиња капи и др. со бонукс па омекшивач орнел сензитив со мајка и бебе на сликата бел е омекшивачот а после тоа кога ке ми текнеше ставав кога не нее морално и низ три води ги пуштав првин со прашак па со омекшивач па само со вода
Јас перам посебно негови посебно наши алишта , негови перам на два -три дена, со дуел бејби сензитив, и не ставам омекшивач,самиот прашок има супер мирис ...
Postelninata i kebenceto gi isprav vo masina so Bonux i omeknuvac staviv.Alistencata gi isprav racno vo mlaka voda so bekutan sapunce.Velat prviot pat da ne se perele masinski alistata za da nemalo grcevi bebceto.
може нејзините алишта да се перат со течед детергент? и дали белите нејзини алишта да ги перам со сензитив прашок и се посебно?
Јас од прв ден перам со течен персил сензитив за бебиња и сум презадоволна и од перењето и од мирисот, како да има омекнувач, многу убаво мириса.Перам на 40 степени и облеката е иста, не се крути, не менува боја, белите остануваат бели и после 10 перења. И внатре по совет на Мојра ставам лажичка сода бикарбона и лажичка алкохолен оцет, и супер ни се облеките, А бебе никогаш немало реакција од облека, иако има мнооогу осетлива кожа.
Мое мислење е каков и да користите прашок ,најбитно е да се пере одвоено од другите алишта,јас така правев до година и секако два пати плавење.Зошто тоа е хемикалија било кој и да го употребите најдобро е да се исплави добро за да не остане нешто на ткаенината!