Koristam persil sensitive ili ariel sensitive detergenti, dvete se bebeski a omeknuvac ne koristam. Najlos detergent e becutanot definitivno spored mene
Ариел ти е најдобар. Не се препорачува прашок во зрна зошто може да ме се исплави убаво. Омекнувач не користам,педијатарот рече што помалку хемија подобро. Алиштата му ги перам на 40, флеките пред перење ги трлам со сапун за флеки од ДМ. Не ги сортирам,перам се заедно,фрлам по едно марамче за фаќање боја, има од ДМ марка поефтини се од овие на слика што ти ги пуштиле. Се става во алиштата ,суво марамче е и после перење го вадиш офарбано,зависи од алиштата колку пуштаат. Пеглав до 1 месец. Па после сушев во сушара и не пеглав.
Перам со Персил сензитив и Фрош за бебе,кој ке ми се фати Омекнувач не користам,не планирам во догледно време. Пред да се породам се беше испеглано и сортирано,сега не знам г.зот кај ми е и сушарата брка работа за дезинфекција.
Користам ариел сензитив, алиштата и се претежно бели и ги перам на 60 степени со двојно плавење. Преферирам да и ги пеглам..секако доколку украдам малку време.
И јас зедов Персил сензитив, а омекнувач не планирам да користам, бидејќи останува на алиштата, а мислам и дека нема потреба од почеток толку хемикалии, само од што прочитав тука, се препорачува двојно плавење. Шаренките на 40° а белите на 60° мислам дека е доволно плус пеглање. Од кога ќе се роди ќе видиме како ќе биде @Sofi.ja дали е ефикасен сапунот за флеки од дм, а и може ми е глупаво прашањево, дали не е штетен за бебе?
И јас земав Ариел сензитив во прашок, зошто немаше друг.. според ова што го читам подобро течен сепак да земам?
Јас читав дека постои ризик бебето да се угуши во нив, а баш мислев да земам ради заштита. Он: Тука каде што сум, користиме сите станари заеднички машини за перење со „вграден“ прашок за перење и омекнувач без мирис. Што значи, не можам да бирам што да користам. Кој е ризикот од ова?
Ќе си видиш сама, доколку прашакот е агресивен може да му се појават осипи на кожичката на бебенцето. Ги имам користено и Ариел и Персил, Ариел повеќе ми се допаѓа, од перална директ в сушара и на крај ги пеглам. Некако поубава ми е облеката пеглана, ко од продавница
Јас на 40 ги исправ буквално сите две машини ми испаднаа , и сите се супер , нема ниедно оштетено, ама се сите со скоро исти бои белки, розевки праска боја. и ќебенцата заедно со алиштата ги ставив и тие се супер. Само тетра пелените ги исправ на 60 така пишуваше на опаковката, ги перев со ариел бебешки и чико омекнувач, омекнувачот е скоро како вода, се гледа дека е нежен за бебешка кожа. А постелнината со оградиците комплет и таа ја исправ на 40 и таа е супер. се ми е спремно испрано, испеглано наредено -
Здраво. По ваша препорака земав ариел бејби течен детергент. Мало пакување имам ое 1100 мл (мм рече имало и поголемо). Ме интересира за дозирањето, капачето е многу плитко некако, а позади има објаснување со некој друг сад, а тој го немам. А можеби и доволно е едно капаче за полна машина, вие како правите?
Концентрат е, не се става многу. Капачето си е доволно, јас со пола капаче цела машина перам. Колку што се капсулите. Сеа ако се ептен валкани алиштата ставам повеќе, ама генерално толку е.
Хаха, маркетов како имево. Шала на страна, вистина е дека првите маркети зур ги отворија тука кај мене, ама доста се проширени. Скоро во секоја населба има зур маркет, може центар нема. Ама ние што сме на страна од центарот па немаме ниеден од овие убаво снабдениве маркети, па затоа често се случува да влезеш и да не најдеш што си барал. Ете ти поубаво и кажа на членката кај го има
Леле милина за очи Запамти си ја сликава, за некој месец ќе ти бидат едно преку друго изнаставани. Ме потсети на мене кога штиркав и пеглав се'. Сега од сушара и во плакарче со брзина на светлина.