Многу скап Ариел течниот, 620 ден, го потрошив за една недела шишето, а реално не пере убаво. Прашак персил сенситив ми переше каде каде боље.
Прашак персил сензитив 2кг е на попуст во Зур маркет Немам убаво искуство со течни прашоци и затоа и прашав дали мора течен؛
Дали имате пробано Violeta baby прашок за перење, го фалеше една хрватица на youtube, ама вака кај нас гледам ретко го користат?
Гледам сите инфлуенсерки со бебиња ги рекламираат производите на Виолета, веројатно и таа. Јас го немам пробано, си држам до тоа што ми е испробано и сигурно.
Бидејќи сум нова сакам да прашам на колку ги перете постелнината, бебешките бели работи, шарените и деловите од количката, релаксаторот? Сакам да си бидам спремна до време па да не згрешам негде . Фала вии
Флекавите на 90 опција бебе, друго на 40 и делот од количката кој морам нон стоп да го перам оти лом ги прави појаситее за врзување.
Јас многу се нервирам со машината. Пери, пери и на ништо не мириса облеката. Дали е до прашокот? Прво со Ариел, потоа со течен Ариел за бебе и џабе. Омекнувач пробав Ленор и тоа џабе. Сега земав Дуел, па мирисаат малку на нешто. Нова машина, викнав и сервисер вика се е во ред. Од кој друг прашак сте задоволни?
Не е проблемот до машината, не мирисаат ниту јас кога ги перам, сум користела и Персил сензитив, сега ариел за бебешка облека, ама искрено не ми ни смета што не мирисаат, не сакам агресивни мириси, битно за сега нема осипи
Нема осипи да, но како да се поминати со вода. Ипак е бебе, сакам барем малку да мирисаат Ми смета зошто мајка ми кога ме перела сите алишта ми мирисале на омекнувач и ми фали тој мирис
Мене идеална комбинација ми е Ариел течен со Дуел бебе ама сега почнав со нашиот прашок Ариел да му ги перам и истиот омекнувач и пак си мирисаат убаво.
Баш таа сега ја користам Течен ариел и Дуел и една машина мириса, друга како вода. Се нервирам многу. Инаку и јас му перам со наш некогаш, кога како ќе ми дојде. Само на почеток внимавав
Ај пробај со прашокот стави една кесичка сода, а со омекнувачот малку оцет. Јас повремено вака правам и многу чисто мирисаат.