A dali trae mirisot? Sakam da mirisaat ubavo, ne se skapi vo Zegin tecniot bese okolu 130-140den a isto imase i omekuvac 97den?
Здраво ве молам за совет , се мсилам кој детергент да го земам за прање , дали Ариел или Персил бејби , кој е подобар некој да сподели иакуство
Како ги перевте алиштата прв пат , на рака , или во машина , страв ми е да не пушти боја нешто, дека прв пат се перат
Тие што ти се по темни пробај на рака да видиш ако не пуштаат боја стави ги во машина како машина што ќе ги испере рака не може плус душа ќе ти искочи да переш се на рака
Ако пуштаат боја, нема да ти смени ништо едно перење на рака. Плус, зошто само прв пат? Кога ке се роди бебето ке переш секој ден, не се мачи еднаш да переш на рака. Плус на бебе алишта на 60 е најубаво да переш. Пери одделно светли и темни.
Немам ништо испрано на рака. Во леѓен закиснати може повеќе да пуштат боја. На 40с скоро се перам.И пеглам за плус дезинфекција.
Исто. На 60 перам бањарки, тетри, постелнина, облека сè на 40. И ништо не сум одделувала, сè во едно и дали сум имала среќа, но ништо боја не ми пуштило.
Со што перете каки? Имам пробано и вениш и едно друго средство, и на 60° и на 95° со Ариел перени и пак не излегува.
Јас прскам со средство за флеки Авакс пред да ги перам, околу 80 ден е средството, до сега сите флеки ми ги вади. А инаку перам со персил сензитив, а по потреба и со обичен персил ако алиштенцата имаат повеќе флеки
Прскам со Фрош средство за флеки, треба да одстојат малку и во машина. Се вадеа каките, сега со морковот имам малку проблем.