Го сменив непланирано, едноставно немаше во маркетот кај што бев Frosch и земав Ариел baby. После недела дена почна една лиша, па втора и помина уште недела додека забележам дека кожата јавува реакција. Едноставно нема друга промена и причина освен детергентот. Одма купив пак Frosh хипоалергеник и сè поминав на ново со него и во перална и сушара, па ќе видиме. За флеките од каки и каши со првата ќеркичка купував и Frosch за флеки и што ли не, некои како морков на пример не се вадеа. Важно ми е кожата да не е иритирана, за флеките ич не берам гајле.
@alex.eli И јас не пеглам, во сушара и дирекно ги диплам, не се гужваат, види ако не помине за 1 недела, земи крем мустела стелатопиа, мачкај најмалку 2 недели и треба да се исчисти, сега не користам ништо за после бањање ама тогаш ми рекоа мустела стелатопиа, мачкав и му се повлече и од ко се повлече прекинав да мачкам.
Користам Бекутан течен детерент со омекнувач внатре. Го ставам и во машина. До сега се покажа како сосем ок.
Мајки на колку степени ги перете бебешките пешкирчиња и дали ги пеглате после тоа, јас перам на 60 но не сум сигурна дали е потребно пеглање заради дезинфекција, т.е сува стерилизација.
Перам со Персил сензитив на 30 степени, искрено некогаш ги пеглам некогаш не, не сум приметила некое црвенило на кожа до сега
нема, посебно новиве машини имаат ептен мали дупчиња. Можеш и во навлака за перница со патент да ги переш, ако не најдеш.
Никогаш досега не сум ги ставала во мрежа,па не сум имала проблем. Дали стварно не можат да направат беља,или само сум имала среќа,не знам
Мамички до кога им ги пеглавте сите алишта на бебушите? Некогаш немам време и ги пеглам само тие што имаат потреба од пеглање, а перам со бекутан бебешки течен и не ставам многу.
Кај брат ми отишло едно чорапче во филтерот,па се зафркаваа две недели не знаеа што и е хаха Имаш мрежички во кит го,веро, на пазар а мислам дека има и во џамбо
Ако ги сушиш во машина не ги пеглај инаку се препорачува до 6м да се пеглаат Е сега ако не стигнуваш никому ништо важно следи го да не се ифрли