Детергент и перење на бебешките алишта

Дискусија во 'Бебе' започната од novamama, 9 јуни 2011.

1. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.031
    Како ги перите оградниците за креветче? Не ми е изводливо да ги вадам сунгерите зашиени си се убаво,не знам на која температура и дали може да ги оштетам во машина :|

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Јас на почеток перев на 60 степени зашто секако сите алишта се памучни и не се смалија. Само ставав од оние фаќачите на боја зашто може некоја облека во боја да пушти. Плус ги пеглав сите. Сега шарено перам на 40, а бели на 60 степени. Омекнувач користам од почеток, немал проблем досега.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.558
    Допаѓања:
    7.450
    На брзо перење, или на синтетика на мала температура. Имав 2 вида оградици, едните се собраа внатре, тие поквалитетните ништо не им беше.

На mamaJana и lovely91 им се допаѓа ова.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Мајки ми треба совет.
    Кој детергент да го земам, ариел или персил сензитив? Гледам во веро иста е цената на двата, за ист број на перења.
    И кој омекнувач го користите? Цел веро и дм ги издушкав омекнувачите, ниеден не ми мирисаше убаво. Знам дека е ствар на вкус, ама ми споделете искуство. Сакам омекнувач кој ќе мириса свежо, не тешко и преинтензивно.

5. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Јас цело време користам персил сензитив во комбинација со фрош за беби флеки по потреба и сум задоволна. Ариел го немам пробано. Инаку персилот ќе го најдеш 100 ден поефтин во Стокомак а во Кам е 2.5 литри 430 ден, па таму најефтин испаѓа.

Омекнувач засега не користам.

На Nane26, Thallia, CareTee и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.193
    Допаѓања:
    5.746
    Користам персил сензитив или фрош, задоволна сум и од двата. Ариел не сум пробала, а омекнувач не користам.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Сега ме замислувате со омекнувачот. Да не користам од старт? :?:
    Додуша сите алиштенца се мекани, памучни, не дека е неопходно омекнувач да се користи, ама ете пример за тертри, ќебенца, постелнина..?

8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Само да ви кажам ако не сте приметиле дека Персил сензитив во Кам и Стокомак е околу 250 ден литар а во Тинекс и во другите такви маркети е скоро 350 ден.
    Јас исправ се со него,многу е убав,омекнувач нема да користам,не користам ни за нас,е сега предност е што имам сушара па алиштата се меки и благооо миризливи.

На Brpbrp, dromka, Bicka77 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Да, да, во веро е 349 денари 1,1л, а тинекс можда некој денар поскап. И пошто исто пари беше со ариелот, затоа реков една консултација пред да се одлучам.
    Ама од кам/стокомак ќе си земам и јас.

10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Во Кам видов имаше и од 2.5л мислам,земи си таков,исто да споделам дека спрејчето од Фрош за флеки чисти одлично :)

На Nane26, dromka, Bicka77 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    И јас од Персил сензитив да се пофалам, и од Фрош за флеки, се вади буквално, кој нема да си земе.:D
    Фаќачите на бои се супер исто така, јас перам на 40 степени се, зошто ништо не е прљаво, само бљуцки се обично, и до сега сите алиштенца се супер.
    Плишаните ќебенца, и неколку комплетчиња ги перам на рака, жал ми е такви мекани во машина.:wasntme:
    А за омекшивач, купив на почеток Орнел бејби жолт, многу убаво ми мирисаше, ама престанав са ставам сега за сега, да не му е многу јак, не знам.:^)

На Stressed Out, mssuniquee, Bicka77 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Фрош за флеки не вади секакви флеки од храна ако не испрскаш одма. Да знаете за покасно кога ќе почнете со дохрана, одма испрскајте на флеката, инаку каки ми вадеше и мене без проблем.

Омекнувач од старт користам Дуел плав бебешки.

На Kolache na mama, Stressed Out, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Јас секако се пеглам пошто немам сушара. На тој начин тетрите се таман меки. Постелнината и ќебенцата во мекост би поминале и без пеглање ама ги пеглам и нив ради стерилизација.

14. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Јас тетри пеглам, пешкирчиња, и постелнини, алиштенцата не ги пеглам, зошто немам време стварно:whew: до сега барем нема проблем.

На Bicka77, dromka и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    240
    Јас користев персил сензитив, но од скоро го земав нила бебешкиот и сега за сега не го менувам, преубаво мириса.

16. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.413
    Јас си земав персил сензитив а омекшивач почнав да користам после годинка со првото а сега за ова ќе почнам после 34 месеци за постелнината и пешкирите само. Мене на виолета бебешкиот ми се допаѓа ама ко да го немам видено по продавнициве...
    За флеки фрош е спасот... Проверено

17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Jas si kupiv se od frosch prezadovolna sum na prvo perenje, rabotitr preubavo mirisaat i se oseka mirisot i posle susara i pegla. Da napomenam deka masinata mi e peri/susi i nasi raboti koa sum susela ic ne se osekal mirisot od detergentot ili omeksivacot. Ova froschot se oseka ubavo. E sea samo da ne mi se isfrli beba od nego i ne planiram da.go menjam

18. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.401
    Допаѓања:
    4.958
    Јас го користам нила бејби ама пустинскиот нигде не можам да го најдам во мојот град...ај препорачајте ми некој друг прашок што можам во тинекс да го најдам,најчесто таму пазарам...а омекнувач и јас не користам

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Јас купив прашок персил сензитив, сакав да купам и омекнувач, али сите што беа сензитив омекнувачи некако гаден мирис ми имаат и одлучив само со прашок да перам и мислам дека нема потреба од омекнувач барем не сега додека се толку мали.

На Bicka77 и IRBBB им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Ариел бебешки користам со години за наши алишта, а Персил бебешки за бели работи. И од двата сум задоволна, па со Ариел продолжив и од бебе да перам. Омекнувач уште не користам за неговите работи.