Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детергент и перење на бебешките алишта

Дискусија во 'Бебе' започната од novamama, 9 јуни 2011.

1. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Ариел течен со чико плав омекшивач. Комбинација од мирис убавина.
    Флеки ми вади исто така ариелот подобро од персил.
    За првото не користам омекшивач бидејќи има егзема ама за бебе оваа комбинација ми е добитна

На Fatalnata, azelea и IRBBB им се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ариелот сега во веро пред некој ден го земав за 400 и нешто големото паковање од 2.2л намален од 600.
    Види ако е уште на акција ептен се исплати 2месеци ми трае машина пуштам 2 неделно за бебе

На Fatalnata и IRBBB им се допаѓа ова.
  3. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Леле јас исправ со Бекутан за бебиња, полош мирис немам мириснато :puke:....самиот детергент во пакувањето не мириса лошо, напротив си го има оној убав мирис на Бекутан, но откако ќе ги испереш алиштата мириса мноогу лошо, и алиштата се тврди.

4. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Супер штом нема проблем. Ја искрено не сум пробала без пеглање. Ама друго е кај вас, моето на 3 саати цица, затоа имам време.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Мајка ми со години наместо омекнувач става оцет во машината, пешкири, постелина премеки. Е сега немаат мирос на омекнувач ама реално се што е парфимирано иритира кожа и ствара алергии. Така да јас планирам да продолжам по нејзини стапки само се мислам уште за кој прашак да го земам гледам сите се прилично парфимирани а ја сум скептик за тоа, веќе со години цела козметика шти ја користам купувам без парфем.

На Solen☀ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    773
    А да ве прашам за помош може малку вон темата, порано нон стоп си перев со течен детергент за нас дома, па се префрлив на капсули и од тогаш не знам кај сум си го ставила она додатокот за течен детергент, едно како кадичка што се става во делот за прашок. Е сега како да си помогнам за да си ги исперам со течен детергент на бебево работите?

7. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    јас за нашите облеки и постелнини користам бел оцет наместо омекнувач, а за бебе само детергент, не знаев дали смеам оцет и кај нејзините алишта? :?:

8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Истава комбинација на прашак и омекнувач и јас ги користам.Ептен нежно мириса,а ариелот и мене повеќе ми вади флеки:)

На Fatalnata, Happyinlove и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Па колку што имам читано и колку што се разбирам алкохолен (бел) оцет испарува така да нема зашто да несмее, никако не би наштетило.

На rainbow_bb му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Ми треба помош.
    Незнам на која опција да ги пуштам бебешките алишта.
    Машината за перење има слика со бебе, 90степени со 1000вртежи, што е многу силно за нив. Дали на истата опција да намалам температура и вртежи?
    IMG_20210409_183031252.jpg IMG_20210409_183039976.jpg

11. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Ок е на 90 степени, не мора секогаш, ама нема ништо да им биде,а со 1000 вртежи ќе ги извади по суви.

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Јас постелнината, тетрите, ќебенцата, крпите ги исправ на 60°, 1400 вртежи со 5 плавења (таа ми е автоматска програма за бебешки алишта на машината).
    Останатите алишта планирам на 40° да ги пуштам, исто со 5 плавења и 1400 вртежи, оти ми е страв да не се соберат на повеќе степени (на повеќето од алиштенцата на етикетата пишува да се перат на 30°, ама некако малку ми е).

На Oneo, thelittle17 и Bicka77 им се допаѓа ова.
  13. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Ја го оставам бројот на вртежи на беби програмата, само намалувам температура. До сега мислам ниеднаш дека немам пуштено на 90ка

На dromka и Oneo им се допаѓа ова.
  14. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Како сте задоволни од Фрош течниот детергент со Алое што е?

15. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Не го бидува, Фрош и Бекутан не ги препорачувам.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    За мирисот и така и така. Додека се влажни некако и мирисаат ама пак кога ќе се исушат и мирисот испарува. Ама што ич не вади флеки е тоа НУЛА голема од мене.

На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Што е на попуст тоа. Прво користев Персил со Чико омекнувач. Па мери мерино со тета Виолета, сега користам нила прашок течен со орнел. Проблеми со кожата немало никогаш, ниту осип ништо. Планирам да останам на Нила и Мери Мерино течните, а омекнувачи секакви земам, коколино најубаво мириса, и орнел не е лош. Истите и за нас ги користам и за бебе, но посебно перам наши и негови.

18. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Да точно, најважното несум го напишала, невади флеки, ајде додека е бебе на млекце напочеток неприметуваш за флеките, но флека од кашичка нема шанси да исчисти. А незнам зошто и на 30 степени да ги испериш алиштата пак се тврди.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas zemav frosch baby a dali pisuvase aloe na nego ne znam....toj vo dm sto go ima tecen i omeksivas...super mi e mnogu ubavo mirisa i trae mirisot

20. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    1.394
    Јас го користам за ќерка ми веќе три години, почнав со персил сенситив, во меѓувреме она појави дерматит (неповрзано со детергентот но тогаш сменив се на хипоалергени) , се префрлив на Фрош сенситив и многу сум задоволна. Ако се флекосани додавам 2.5 капачиња и прскам со фрош за флеки, обично сè ми вади.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.