Женски кажете ми за новороденче, сакам да спремам да исперам се што купувам. Гледам некако слаб избор на детергенти бебешки или не знам кај да барам. Омекнувач да ставам или не?
Омекнувач не. Јас користам персил сензитив течниот. Ги пуштам еднаш и после уште еднаш само плавење. Гу плавам 2 пати зошто е со осетлива кожа.
Јас со Ариел течниот само перам бебешкиот без омекнувач и супер задоволна сум. За омекнувач ќе почекам уште малку 2 месеца е беба не ми се фаќа ризикот
Персил ариел и фрош. И нила бејби не е лош. Најбебешки мирис има фрош со фрош омекнувач. Ставај малку и плави ги два пати.
@Emotional123 јас првата машина ја пуштив само со течен детергент, персил сензитив, ама ептен слабо мирисаа на детергент (додуша јас на 5 плавења ги пуштив) и за следните алишта си купив чико син, макар што мене лично не ми мириса нешто идеално.
Јас се имав испрано со бекутан, а омекнувач од КАМ Орнел со бебенце на слика убаво мириса.Сега сме 7 месеци и користам Савекс прашок и Дуел жолтиот.Ги имав испеглано алиштата само на почеток пред да се роди после тоа само во сушара ги пуштав и ми се немаше исфрлено.
Јас уште пред да се роди си почнав со бекутан течен и омекнувач ленор сензитив да перам и уште тие си ги користам, а и доста економични се плус преубаво му мирисаат алиштата, до сега не се случило да ми се исфрла. Му пеглав се до 40 дена, сега само во сушара ставам и готово.
Одличен, алиштата перфектно чисти, но, не очекувај дека ќе мирисаат како со други детергенти, сепак е наприродна основа.За мене тоа е одлично, секако ми смета ако ми мириса силно.
Дали само со течен детергент перете? Има некој што е во форма на капсули или прашок што е добар за бебиња?
Јас со течен перам и за нас и за бебето зедов течен. Инаку баш скоро во маркет видов прашок персил сензитив, ваљда е ист како течниот детергент.
И јас до скоро перев со течен, па после се префрлив на капсули, не ги сакам многу прашоците, ама пишав баш во темава, не можам да си го најдам оној додатокот како кадичка што се става во фиоката за течен детергент... Не знам дали ќе успеам да импровизирам нешто додека да дојде ред за перење, па почнав да си барам друго решение со време
Јас ја имам исперебо само еднаш до сега, пред да се породам а бебе еве 4 месеци веќе. Секогаш е постелено или чаршафче или поретко оние чаршавите како мушама што се од долната страна. Некако не гледам потреба да го перам сега за сега, ама си викам да прашам, да не грешам нешто.
Јас користам персил сензитив во гранули, не течен. Со него перам и наши и на бебето. Оддамна го користам досега не ме изневерил. Омекнувач не ставам, само со прашокот ок се алиштата.
Navlaka na dusekot od krevetceto? Jas ne ni primetiv deka ima navlaka sto se vadi Bas ke zagledam sega carsaf koga ke menuvam. Inaku jas nemam od tie carsafite ama stavam od onie babylove podlogite odozdola, do sega ne se desilo da protece nesto ama kojznae....ke vidam dali ke ja trgnam koa ke prizesti poveke