Кај нас па обратно, кога лежи супер е. Што знам дали има врска каките и се доста течни... Па претпоставувам кога ќе се искака додека ја држам не упива убаво пелената и протекува позади. А кога си е легната подобро упива ваљда.
За прв пат на која програма да ги исперам бебешките? Дали како за прв пат да ги поминам на помалку степени па после уште еднаш? Или дирекно на бебешката програма? И дали ги делите на бели, шарени и темни?
Не делам никогаш затоа што користам color catcher. Можда за прв пат ако имаш доволно темни пушти ги само нив. Бели и шарени со catcher-от бапни ги заедно. Ја и за прв пат се исправ на бебешка програма ама на 40 или 60 степени. На 90ка мислам до сега дека не сум перела.
Види на самите алишта до колку степени се перат зошто се памучни и на 90 може да ти се соберат. Јас за првото перев еднаш на програма од 1 час на 40 степени со детергент и после уште 1еднаш без на програма од 14 минути или со дупло плавење. Секако после се се пегла и се дезинфицира на тој начин.
Мајки остануваат флеки на алиштенцата од бљуцкање? Да ги третирам некако пред перење/веднаш после бљуцкање или директно в машина немаат гајле? Ептен ми е лаком, цица, плука, цица, бљуцка, лижи... Втор ден сме дома, не сум стигнала да соберам доволно алиштенца за да пуштам машина, па да знам што да правам понатаму.
Не остануваат, директ се во машина пуштам на 30 степени со персил сензитив, дури и каките се вадат одма
Мене не ми останувале флеки. Ќе бљуцне и директ во корпата за перење. На 60 и пуштам и чиста е Е каки ќе третираш богами
Ве молам за совет кој прашак да го земам за прв пат да ги исперам алиштата? Се мислам меѓу Персил сензитив или Ариел бејби.Кој би бил подобар?
Добри се и двата, но Персил некако поубаво ми мирисаше и подолго. Мене ме потсеќа на времето кога ќерка ми беше бебе и не би го сменила. Особено сега за првото перење на работите за бебе пак си зедов таков.
Многу ти благодарам, ќе си земам тогаш еден од двата.Посебно ако начекам некој од двата на акција ќе се решам за тој
Персил сензитив течен е најевтин во КАМ маркет, а ист таков во гранули како прашок моментално е на акција во ДМ, 2кг - 259ден намален од 359
Ох леле, тргнав да барам која членка го имаше изгубено додатокот за течен прашок за да ја тагнам на овој твој пост, да знае да си земе од гранулите. Тоа да ти било ти
Ти благодарам на инфо.Баш ќе идам до Кам.Јас ги видов и двата во Китго, персил беше околу 240 на акција а Ариел околу 340 исто на акција, но не знаев како се движат цените по другите маркети.
Хаха тој што си има мака си го бара тој прашок кај е на акција Фала ти многу што ме помисли Тука имав баш прочитано за течниот во КАМ дека е најевтин и се уверив во споредба со другите маркети, ама и големо пакување е, а немав споредено со во китго. Мислам дека е 400 и нешто денари, ама баш големо, не од тие малите.
Женски како да исперам гнездо без да се уништи? Рачно, на рачна програма, на брза програма..? На колку степени, центрифугата на колку обртаи?
Во право си, во КАМ сепак излегува најефтино.Јас сега земав од таму Персил Сензитив 2,5л, 420 денари.Во китго тој беше околу 240 денари но сугурно беше на пола од тој во КАМ.
И јас се мислев за истото.Ми остана уште гнездо да земам.Јас не би го ставала во машина, се мислам само да го поминам со туш со топла/жешка вода и доволно ќе биде.
И јас помислив рачно да го исперам, ама како ќе го исцедиме? Да не се запусти од многу вода? Макар што може и од центрифугата да се уништи. Дезинтал плус пегла со пареа? Или малку е? Во мисла ми е дека ќе легнува тука, мора да е чисто.