Да, задоволна сум, ако не бев немаше да перам 4 месеци со него само сакав да знам за кога ќе можамда мешам алишта со персил да си перам. Убаво си пере, е сега освен дамки, флеки од што повраќа моево прво со друго ги перам, па после со бекутанот. Само течниот детергент го користам јас, омекнувач досега немам земено. Нема некој јак мирис, и јас несакам јаки
Прво го користев frosch baby, a сега сум презадоволна од persil sensitive течниот, многу убаво ми мириса. И трае што ми е најбитно. Земав прво мало паковање со 20 перења, наредново ќе го земам со 50 перења. Не го менувам.
Дефинитивно. Другите ги немам пробано, по препорака од форумов почнав со персил и си терам. Не ни мислам да го сменам. Ниедна флека немам на алиштата супер е. Инаку во Кам е најефтин големо пакување
Па да, колешка ми кажа таму имало со 50 перења 400 и нешто. А со 20 перења го земав скоро 300ден. Али пере супер.
Same. Не ми мириса ич ама па тоа е и поентата за да не прави иритации на кожа, а тоа ми е најбитно. И секако до сега флеки не ми останале, ќе видиме здравје ко ќе почнеме со цврста храна како ќе е .
Станав проверив , не бил бејби, нешто котон е, котон софт, инаку хипоалерген е и тој, многу ми се сигурни фрош. За ќерка не користев омекшувач никаков, почнав со персил бејби, па атопичен и се појави (независно од персилот) и се префрлив на фрош и еве 4 год со него перам. Сега им ставам и омекшувач, од сушара кога ги вадам алиштата им се мхх милина, немаат фала богу никаков проб. Ова мое искуство, што не мора да значи нели.
Јас користам персил сензитив. Приметив на повеќе алишта кафени дамки, што на пр пред перење не сум ги приметила, ни на пеглање. Како да се појавуваат отпосле, одкако ќе се исушат алиштата и ќе отстојат некое време. Прво приметив на шпикозни што не сум ги користела летово (тогаш не беше ни на дохрана бебе) . Мн тешко се перат, не можам да ги отстранам. Имал некој вакво искуство?
Обично на работи кои подолго стојат се појавуваат флеки жолти. Е сега ако се секојдневно што ги носи смени испери и види дали е до детергентот.
Добар си е персилот , ги ваде и од кашичките флеките некои , што не излева му перам со ариел. На старт персилот ми беше добар мн , сега повеќе со ариелот перам . Омекнувач ретко користам , нема потреба толку хемии. Самите детергенти имаат добар мирис и алиштата се пак мекички.
Мајки на која програма ги сушите алиштата? За перење обично ги ставам на baby protect, 40 или 60' , 800 вртежи. Е сега имам нова машина за сушење (Beko 7112), па се мислам дали ќе одговара на baby protect да не ми се оштетат? Повеќето се обичен памук, ама има и некои тренерки со патент и апликации?
Тие што ти се со патент закопчувај ги и сите алишта наопаку врти ги така има помалку шанса да се оштетат апликациите и патентите. Јас ги пуштам на 600 вртежи.
Na cupboard programceto....garant go ima i kaj tebe i ic ne mu ja mislam i onaka brzo gi rastat. I toa mojata e zaedno peri susi. Samo onie podzidzani so tulce ne gi butam u susara drugo se
Јас имам слична, на extra dry се сушам, 3 саати. Другите програми се пократки и не ми ги сушат на 600 вртежи центрифуга. Не се оштетува ништо од сушарата.
Мамички што препорачувате повеќе меѓу Нила, Фрош,Персил и Ариел за бебиња? Кој детергент е доволно добар да испере флеки а да не направи реакција на кожа кај бебињата?