Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детергент и перење на бебешките алишта

Дискусија во 'Бебе' започната од novamama, 9 јуни 2011.

1. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    Благодарам многу ❤️
    До сега користев Бекутан течен детергент, третирав со омино бланко, но пак знаеше да остави флекички

2. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Мамички мене ми е рано да пишувам на темава, ама од мерак се имам купено скоро за бебушот а и нешто земав од снаа ми зашто таа е најтазе породена, па читав овде дека некои пожолтени флеки на алишта бели од стоење ваделе со белила, искрено имаше неколку такви бенкици и тетра пелени и скрено ги средив само со врела вода и со прашок обичен за перење јас користев биоактив и искочија флекуте од жолтило, за другите ги пуштив во машина на 40 оние што беа шаренки со течен детергент бекутан на програма за бебе која има дупло плавење, ставив и омекнувач бекутан и на последната вода на дополнителното плакнење ставив оцет и дел во сушара дел на жица и нема потреба од пегладење зошто како и да е оцетот дезинфицира се, јас и на нашоте алипта на секое перење ставам оцет без разлика на детергентот за перење, а поштом имам време до пораѓај уште многу пак ќе ги преперам само со течен бекутан или само со омекнувач некако убаво ми мирисаат на бебче а за.понатака мислам да продолжам со обчин тврд прашак зашто баш и со снаа ми се консултирав истото и она го правеше некои на 60 што ги переше со тврд со обилен биоактив или каков и да има дополнитечно плавење и оцет и дезинфицирано е се нема потреба од пеглање, мислам пеглање заради дезинфекција, а исто инсите цуцли и шишиња што ги купив за бебулето ги измив со обичен сјај за тањири и ги потопив во вода со овет за дезинфекција, е сега незнам дали се иат квалитет новите гонг и биљана за перење прашаците зашто мајка ми мене се со тпј ме перела и секакви флеки вадел ама ако е со ист квалитет ❤❤❤ инаку ставајте оцет на секое перење ем за дезинфекција ем не фаќа бигор машината, а ако имате машина за сушење препорачано е еднаш месечно на мека крпа со малку оцет да го поминете барабанот заради дезинфекција ❤❤❤

3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Kakov ocet stavas i neli mirisa toa posle?

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589

Оцет бел алкохолен, не не мирисаат а се екстра меки, јас на пеплирити што ги користам за бањање или за дома не ставам омекнувач само оцет и се многу меки, како и да е оцетот се плакне со водата ама ботно ми е што дезинфицора и не дозволува машината бигор да фати, а и бебешките ги направо меки, ако ставам омекнувач чекам да машината да го земе па ставам оцет ило ги пуштам уште еднаш само на плавење и на местото за омекнувач ставам оцет го полнам тоа за омекнувач до цртаката кај што пишува макс и толку ❤❤

5. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    На пешкирите мислев и на бањарки ❤❤

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Мене Persil ми беше подобар од Фрош. Фрош не ми вадеше ништо, Персилот повеќе.
    За мирис ниту едниот ниту другиот не ми се свиѓаат. Јас дека не користам омекшивач за него, па ретко со некој детергент да осетам мирис.

На Candyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Dezinfekcija ti prai samoto perenje ne e ocetot klucen tuka.

8. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589

Da ama na 30 stepeni ne veruvam deka kojznae kolkava dezinfekcija kje napravi zaradi toa, a i po meki se alishtata

9. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Detergentot ja pravi dezinfekcijata, zatoa race mieme ko mrdnati u koronava ne gi mies so voda na 60

На TheSiki4ka, Tea SK, Oneo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Па незнам јас практикувам да ставам оцет, не смета на алиштата, ја штити машината а и меки се алиштата ❤❤

На Bubi*2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    773
    Дали можам течен детергент да ставам директно во бубањот, а не во фиоката? Практикува некој така?

12. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Да. Имав една како чашка одеше со Ариел или Персил течните. Во неа имам ставано детергент,па во бубањот и се пера супер. Чашката ми се загина и не можам да најдам таква.

На Dee*Tee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Zemi od vanish ima takvi caski

На Kbr и Oneo им се допаѓа ова.
  14. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589

Јас некогаш ставам и во обично капаче од первол немам јас од ариел или од вениш, па до сега е супер

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Препорака на средство за вадење флеки што е ок да се користи за бебешки алишта?

На Anita Nikoloska му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    frosch-baby-vorwasch-spray-300-ml-171182-de.jpg
    Прскаш на флеката, остави 15-30 минути и стави во перална.

На Snowflake97, Anita Nikoloska и MissWitch им се допаѓа ова.
  17. Anita Nikoloska

Anita Nikoloska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    498
    Арис напрскај на флеката остави 30 мин пороа рачно исплакнија облеката потоа стави и сјај доколлу имаш и стави ја во машина или на 60 или на 95 степени на најниска сила на центрифуга.
    Јас така и правам дома ќе ја напрскам со арис ќе ја оставам да отстои околу 30 мин ја плакнам кога имам сјај и турам сјај ја ставам во машина.
    Ја местам на најбрза програма без претперење на температура претежно на 95С и центрифуга на 600 и ја пуштам .
    Кога ќе се испери кога ќе ја извадам нема флека веќе.

18. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Ти ги вади флеките? Мене до сега ни една не ми извадила. ИНаче ја флеките ги вадам со бекутан сапунче, ќе ги истрлам на рака и се се вади.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    I jas do sega sum vadela fleki se so najobicen sapun kakov imam za race ili sjaj ama sega krem/belonduserce naoravi so kashicka lom i so ne staiv na fleki i alkohol, sapun, sjaj, kisnev vo vrela voda so prashak pa u mashina se pereshe i flekite se uste tuka a prv pat go nosese duskerot.

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Да, само треба подолго да одстои. Колку подолго, подобро. Флеки од каки и сјај ми вадеше ама после со храната само ова ми успеваше. Зборам за понежни средства, арис на пример сигурно ќе извади било каква флека ама може и бојата да ја извади од облеката :D

На Dee*Tee му/ѝ се допаѓа ова.