Благодарам многу ❤️ До сега користев Бекутан течен детергент, третирав со омино бланко, но пак знаеше да остави флекички
Мамички мене ми е рано да пишувам на темава, ама од мерак се имам купено скоро за бебушот а и нешто земав од снаа ми зашто таа е најтазе породена, па читав овде дека некои пожолтени флеки на алишта бели од стоење ваделе со белила, искрено имаше неколку такви бенкици и тетра пелени и скрено ги средив само со врела вода и со прашок обичен за перење јас користев биоактив и искочија флекуте од жолтило, за другите ги пуштив во машина на 40 оние што беа шаренки со течен детергент бекутан на програма за бебе која има дупло плавење, ставив и омекнувач бекутан и на последната вода на дополнителното плакнење ставив оцет и дел во сушара дел на жица и нема потреба од пегладење зошто како и да е оцетот дезинфицира се, јас и на нашоте алипта на секое перење ставам оцет без разлика на детергентот за перење, а поштом имам време до пораѓај уште многу пак ќе ги преперам само со течен бекутан или само со омекнувач некако убаво ми мирисаат на бебче а за.понатака мислам да продолжам со обчин тврд прашак зашто баш и со снаа ми се консултирав истото и она го правеше некои на 60 што ги переше со тврд со обилен биоактив или каков и да има дополнитечно плавење и оцет и дезинфицирано е се нема потреба од пеглање, мислам пеглање заради дезинфекција, а исто инсите цуцли и шишиња што ги купив за бебулето ги измив со обичен сјај за тањири и ги потопив во вода со овет за дезинфекција, е сега незнам дали се иат квалитет новите гонг и биљана за перење прашаците зашто мајка ми мене се со тпј ме перела и секакви флеки вадел ама ако е со ист квалитет ❤❤❤ инаку ставајте оцет на секое перење ем за дезинфекција ем не фаќа бигор машината, а ако имате машина за сушење препорачано е еднаш месечно на мека крпа со малку оцет да го поминете барабанот заради дезинфекција ❤❤❤
Оцет бел алкохолен, не не мирисаат а се екстра меки, јас на пеплирити што ги користам за бањање или за дома не ставам омекнувач само оцет и се многу меки, како и да е оцетот се плакне со водата ама ботно ми е што дезинфицора и не дозволува машината бигор да фати, а и бебешките ги направо меки, ако ставам омекнувач чекам да машината да го земе па ставам оцет ило ги пуштам уште еднаш само на плавење и на местото за омекнувач ставам оцет го полнам тоа за омекнувач до цртаката кај што пишува макс и толку ❤❤
Мене Persil ми беше подобар од Фрош. Фрош не ми вадеше ништо, Персилот повеќе. За мирис ниту едниот ниту другиот не ми се свиѓаат. Јас дека не користам омекшивач за него, па ретко со некој детергент да осетам мирис.
Da ama na 30 stepeni ne veruvam deka kojznae kolkava dezinfekcija kje napravi zaradi toa, a i po meki se alishtata
Па незнам јас практикувам да ставам оцет, не смета на алиштата, ја штити машината а и меки се алиштата ❤❤
Да. Имав една како чашка одеше со Ариел или Персил течните. Во неа имам ставано детергент,па во бубањот и се пера супер. Чашката ми се загина и не можам да најдам таква.
Арис напрскај на флеката остави 30 мин пороа рачно исплакнија облеката потоа стави и сјај доколлу имаш и стави ја во машина или на 60 или на 95 степени на најниска сила на центрифуга. Јас така и правам дома ќе ја напрскам со арис ќе ја оставам да отстои околу 30 мин ја плакнам кога имам сјај и турам сјај ја ставам во машина. Ја местам на најбрза програма без претперење на температура претежно на 95С и центрифуга на 600 и ја пуштам . Кога ќе се испери кога ќе ја извадам нема флека веќе.
Ти ги вади флеките? Мене до сега ни една не ми извадила. ИНаче ја флеките ги вадам со бекутан сапунче, ќе ги истрлам на рака и се се вади.
I jas do sega sum vadela fleki se so najobicen sapun kakov imam za race ili sjaj ama sega krem/belonduserce naoravi so kashicka lom i so ne staiv na fleki i alkohol, sapun, sjaj, kisnev vo vrela voda so prashak pa u mashina se pereshe i flekite se uste tuka a prv pat go nosese duskerot.
Да, само треба подолго да одстои. Колку подолго, подобро. Флеки од каки и сјај ми вадеше ама после со храната само ова ми успеваше. Зборам за понежни средства, арис на пример сигурно ќе извади било каква флека ама може и бојата да ја извади од облеката