Јас користам бекутан течен детергент и ленор бел омекнувач. Дајте препорака за друг течен детергент за бебе?
јас тогаш се изнамачив да го исперам прво рачно. кога се упи водата не се цеди никако, цеди цеди не бива, ајде го спружив се сушеше два дена пожолте. леле нерзвози. хормони вријат. го исплакав гнездото хахха леле сега кога се враќам назад се смеам хахах. ајде воо машина реков ќе го пикнам се испра се исуши одма ама леглото му се расипа. ајде го отшив го извадив памукот му скроив сунѓер како душек, па го зашив пак. испадна дури поубаво од претходно . после од како се роди ќерками уште неколку пати го перев оти го поврати. оф млекото ќе мириса ако не се испере. немаше мака, како ново беше. ама дека сунѓер не се расипува стои убаво. слатки маки беа овие хахах. еве го испрано во машина прва слика е оригинал со памук а другата е со сунѓерот што му го ставив јас.
Моментално користам детски течен детергент на Бекутан за алишта без омекнувач ама некако алиштата не ми ги пере убаво. Да ми препорачате некој друг?
Zdravo, so so e najdobro da se isperat alistata prv pat? Dali e podobro na raka ili vo masina na pokje stepeni?
Зошто на рака при машина за алишта? Јас сите алишта им ги перам на 40, освен бањарки и тетри на 60. На голема температура сигурно ќе ги уништиш алиштенцата. Користам само течен детергент Frosch или Persil sensitive, без омекнувач.
Не се мачи на рака да переш. Во машина со бебешки детергент. Јас на почеток не ставав сега ставам и бебешки омекшивач, двете на фрош. После ги пеглав. Од кога знам за себе се перам на 60, освен деликатни работи на рачен програм на 30-40 со малку обртаи пуштам. 90 степени 2 пати во живот дали сум пуштила, нема потреба.
Најубаво со течен детергент во машина Јас користам персил сензитив и новите алиштенца ги перам на 60° и ставам и ловец на бои за секој случај
Majki koristam Frosh detergent za perenje ama ne mi mirisa bas ybo.. so da zemam drugo ama da trae mirizbata podolgo? Da mi zamirisa kukata na bebe sakam