Zemi si chicco omeknuvac ,ke ti merisaat bas na bebence.Go ima vo zegin.I jas koristev persil ,ne mirisa na nisto i plus ne pere dobro.
Jas gi isprav so detergent i omeknuvas na Frocsh, koga se susea mirisase, a posle ne mirisaa na nisto..
Majki od koga pocnavte da koristite omeknuvac za bebe?Moeto e 8 meseci ama uste samo so prasok gi peram.
Поздрав мамички.Машината за алишта ни е нова,и се мислам со која програма да ги перам алиштата за бебенцето.Морам да завршам овие денови,оти не ми се знае,па реков да бидам подготвена.Дали ја има некоја од вас машинава,и што би ми препорачале? Се мислам за оваа Baby steam care ама не знам точно како се користи и што смеам да ставам од детергенти.
Здраво, мислам дека имаме слична машина лг, јас перам на baby steam care но да знаеш програмата е околу 3 часа, мислам дека ги плави повеќе пати и на почетокот ја користев цело време, некогаш знам да ги пуштам и на coton на 95 степени. Јас користев фрош ама сега земав персил сензитив и нашите мислам да ги перам со него.
Јас користам само Нила течен и одлично ги пере алиштата на бебе и бате. Алиштата се меки и преубаво ми мирисаат така што не користам дополнителен омекнувач.
Дали има некој започнато со прашок што дома си го користи за новороденче јас планирав да му ги перам алиштата со наш прашок а не посебен бебешки (персил конкретно) мислење? ако започнувате со бебешки колкав период терате со него а кога се префрлате на обичен?
Обично прво се користат бебешките детергенти оти се понежни спрема останатите детергенти. Јас перев со бебешки прашок додека направи година и нешто, потоа почнав да и ги перам алиштата со нашиот прашок. Сега има две години и сеуште практикувам нејзините алишта да ги перам посебно.
Сите сме префрлени на бебешки прашок, не обратно Купувам само бебешки и перам за сите со тој, но иако поголемото има 3 години, уште ги перам неговите алишта посебно од нашите.
Користевме фрош бебешки, ама почна да ме нервира мирисот, а и не ми пере убаво. Ќе згрешам ако се префрлам на персил сензитив? Го користам за нас, ок е.
Ok e ama fleki ne vadi. Neznam sto e so prasacive, do pred 3-4 godini se naogase prasok stvarno da pere kako sto treba,I fleki da vadi na vrienje, Sega katastrofa se od najeftin do najskap, nisto ne vadat,ni po greska. Utre ke kupuvam pink stuff sprejot, toj mi e posledna nadez. Preubavi alista imame ama pufkata moja samo zamavnuva vo jadenje I obavezno sme namacani po pantolonite.
Јас пак од персил сензитив се префрлив на фрош бебешки и стварно неубаво мириса ама пак некои флеки посебно од бели бодиња ми ги исчисти и се чудев со персилот не ми ги вадеше.