Па да, и дезодоранси и парфеми не користев на почетокот то по цел ден залепено за мене уште да му мириса.. на балеа кристален камен земав тогаш и со него терав.
Перничињата само од оградата, плетенката не ми ја фати, на рака ја перев. И перничињата морав на два пати.
Некои почуствителни работи како перничиња, гнездо, плетенки што мислите дека ке сд расипат при перење ставете ги во навлака од перница/јорган и во машина. Јас се така преправ од јорганче,гнездо,плетенка, страници. Мене ми беше страв да не се расипат во машина искрено и каква машина имам јас што се ми збира внатре
Мене ми е страв дека нема да ми го собере гнездото. А 8 кила ми е машината. Ќе и однесам на мајка ми нека го испере во када
Девојки сто се случи со сhicoo омекнувачот никаде го нема веќе ни енцименци ни дм ни по аптекиве што е проблемот знаете ли?
Освен Чико кои други омекнувачи детски има? И кој е најдобар? Ако не најдам Чико да барам некој друг.
Од Бекутан има и Фрош сум видела. А не би знаела кој е најдобар, се уште не ставам омекнувач, само течен детергент најчесто.
Добро, само мене ли бебешките течни ми мирисаат на повраќаница или не? Освен Нилата што ми има така некој убав мирис, што мириснав 2-3 други така некако ми мирисаа. Може и јас не сум во ред нешто
Majki koj detergent pere bebeski kaki? Jas koristam violeta ama posto alistata gi peram na 30 kakito ne izleguva. Frosch za fleki i toa ne pomaga
Јас перам со фрош бејби и досега ми нема останато кака, ама ги пуштам на 60, еднаш се зафркнав пуштив на 40 и не беше испрано. Евентуално да пробаш да го отпереш со обичен сјај прво додека е тазе па после во машина.
Пери ги на 60 на 30 ништо не врши работа, исто како да не се перени Цело време на 60 и перам и ништо се нема смалено.
Mene ovie pamucnive kako od silvi style mi se smaluvaat po nekolku cm bas merev pred perenje i toa na 30, a materijali kako od sinsey malce skroz mi se smaluvaat Ke probam na 60 tie so fleki fala ti
Само хулахопки ми се имаат смалено ама и зависи кои хулахопки, а други алиштенца немам приметено. Јас и во сушара и ги сушам зимно време таму се немаат смалено не пак во перење.
Јас му перам скоро година на 60 се, со фрош, сите заедно ставам крпче што фаќа боја, ништо не се смалило до сега
Kakva mashina imas? Jas imam beko i mi se smaluvaat, merev edna slikozna koga ja kupiv i posle perenje, sushenje bese 5cm smalena
И јас перам на 60° со фрош..само ново кога ќе и купам знам на 30° да пуштам..инаку имам и јас приметено, се смалуваат, 100% памук, и на самите етикети пишува дека се смалува, општо кај памучна облека тоа го пишува, така да нормално е да се смалат малку. Јас затоа земам мн поголемо бројче и немам мака. Самсунг машина имам и тоа од нај новите, ама не е до машината, до тоа е што се памук и некои ќе се соберат, некои не.