На која опција сушиш? Другар што работи во продавница за бела техника, ми кажа се да сушам на микс опцијата.
Степен на сушење немам да подесам, само програма. На микс до сега ништо ми нема скратено. Некогаш досушувам на ирин дру што е опцијата.
Јас се перам на 40, флекосани на 60. Еве последно на 60 перев флекосани со железо и не излегоа лочките. Претходно ставив фрош за флеки и од дм сапунчето. Ќе пробам и на 90 па што сака нека биде, секако се флекосани. Иначе во перална ништо ми се нема смалено, во сушара сушев по првото перење ми се смалија две комплетчиња, пукнавме од смеа колку се мали и на крај излезе дека тие му се најточни кога се роди. Од тогаш само тетри сушам во сушара, ама зимно време секако ќе треба да сушам во неа.
Јас новите алишта веднаш не ги сушам во сушара поминуваат неколку перења па ги ставам во сушара. И едвај чекам зима да дојде само за тоа сега не ми се уклучува на оваа жештина сушара, а надвор кога ги сушам ми се некако многу крути.
Виолета за бебе ништо не пере... Ниедна флека не вади ни на 40 ни на 60... Фрош омекнувачот на ништо не мириса... Се разочарав. Ставав малку од нашиот Персил во преградата за предперење и искрено бебо нема никаква реакција, а флеките сите до една извадени.Ги сменив конечно земав Нила и Бекутан па ке видиме сега Нилата само дали ќе пере убаво. А Бекутан омекнувачот мириса убаво и нежно ама се осеќа за разлика од Фрошот...
Да баш фрошот омекнувач разочарување...џабе го купив. Везе нема. Дали да барам чико? Мириса ли барем убаво нежно..бекутанот бап ќе проверам како мириса ама некако сум скептик за него.
Чикото е сон мирисот, најубав за бебе (белиот Чико) Ама го немаше никаде... незнам дали конечно го имаат некаде донесено. Јас приметив дека во Ремедика бебешките мирисаат на Дуелот бел бебешки и таков сега купив, преубаво ми мириса и тој.
Јас мислам за почеток за перење да земам само Фрош, без омекнувач. Дали е доволно? И тоа за флеки од Фрош.
И јас со Нила бебешкиот перам преубаво ми мириса. И за брат и' кога беше бебе перев со него,сега и за другото бебе. еднаш кога зборував за ризик од алергии со педијатарот веднаш ме праша со кој прашок перам за малата. Кога и реков Нила рече продолжи си со него, супер е. Ова како реклама звучеше ама стварно вистински беше муабетот.