Детска Евровизија 2021 - Париз, Франција

Дискусија во 'Музика' започната од fast_and_curious, 13 ноември 2021.

1. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Мене песнава ни тогаш ни сега не ми е убава.
    Лоба ми беа на времето преслатки, супер им беше песната, па и за денешно време дури, па 12то место од 16.
    Едноставно, изгледа колку сме подобри, толку помалку не гласаат. Вришти љубомора. А тука е и проблемот со онлајн гласањето сега, да имавме полоша песна повисоко ќе бевме, сите гласаат за својот и за најлошите.

На My litle pony му/ѝ се допаѓа ова.
  2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    25.961

Јас песнава цела на памет ја знам, како мал опседнат бев со неа. :rofl:

Инаку, според мене, најдобра песна и настап имавме полани, Мила Москов. И тогаш бевме потценети.

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    3.251
    Како тоа какви вокални способности очекуваат/очекуваме од дечиња? Слушна како пееше детето од Казахстан?Девојчето од Украина? И ред други? Растураат! Се познава - учеле техника, правилно пеат, а не мукаат. Нашиве - мукаа. Девојчињата наши не се ни слушаа, повеќе беа како бек-вокали. Машките се во фаза на мутација и пеат како што пее Билбилов - тегнат врат за да „фатат“ висок тон, што е апсолутно неправилно и ФАТАЛНО за гласните жици. Самиот почеток од нашиот настап беше тешка дистонација, а по денот утрото се познава. Имаше настапи што звучеа подобро од студиска снимка.

На Guns N` Roses, Orchidea, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Сега читав коментари на јт, сите ги одбирале Србија и Португалија, сметајќи ги како најголеми аутсајдери.
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.654
    Имало полоши вокали кои високо се пласирале, и на детскава и на другата евровизија. Една таква дури и победи. Со кокодакање.

6. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    25.961
    Нета сама е талентирана како пола од претставниците во 2018 заедно.

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.221
    Допаѓања:
    15.379
    Леле Боби симпатијата :inlove:
    Имав и слика со него. Периодот кога беше во Македонија го следевме секаде со другарки... Памтам и на златно славејче леле леле спомени. Имавме и негов број ни го даде другарка од з.с и му ѕвоневне постојано, он ќе кажеше да и ние му спуштавме:whew::whew::rofl::rofl:

На темјанушка му/ѝ се допаѓа ова.
  8. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    3.251

Џабе објаснуваш...

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.224
    Допаѓања:
    32.927
    Ми се допадна настапот на нашите :l:Можеби беа малку несигурни на почетокот, но сигурно не заслуживме толку ниски оцени од некои земји.
    Немаше објективност од страна на жирито, политиката беше вмешана и тука па џабе ни беше и квалитет и сè.

Поради овие работи не ми се гледа Евровизија, се оценува земјата а не песната :|

10. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    jas ne razbiram kakva pobeda ocekuvavte,i ova im e mnogu
    pesnickata ubava bese no se drugo loso,mnogu loso
    celo vreme bea fals ,tie deca voopsto neznaat da peat, gi glasav samo zosto se nasi
    sepak drugite 2 glasa gi dadov za tie sto smetav deka se najdobri, ukraina i polska i glasav samo ednas
    taa sto pobedi ne mi se dopadna bas
    pisuvate politika bila a sami pisete ste glasale za tie sto se losi a za promena da glasavte za tie sto stvarno bea dobri bez ogled od koja zemja se?
    zdravje dogodina ako pak vakvo nesto pratat ,jas nema da glasam ako se nasi
    koga nesto ne e dobro, ne e

11. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    koj kvalitet imavme ziti se?
    decata ne znaat i ne mozat da peat,celo vreme fals bea, realno i ova im e mnogu

12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    Што сакате пишете не знам политика, местенки, илуминати…. Победничката песна беше стварно мноогу добра, девојчето прекрасно испеа, ритамот ко да е дует со Дејвид Гета, цел ден ја слушам, ќе котираше добро и на Евровизија

Последна измена: 20 декември 2021
    На theunforgiven и Agatha им се допаѓа ова.
  13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    Во право си си го повлекувам коментарот зошто на гости бевме и не слушав баш добро, денес повторно ја гледав цела ј.евровизија и стварно лошо звучеа :( Миха малце ја утна кореографијата

14. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    2.104
    Само мене ли ми личи девојчето од Полска на Ријана

На elimkd и theunforgiven им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.654
    Wow, демек вие двајцата толку се разбирате а ние сме глупи па џабе е да се објаснува, а? Нека ти служи на чест ваквово однесување.

16. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.224
    Допаѓања:
    32.927
    Важи, јас и ти знаеме да пееме, тие не. Еве следната година сцената нека биде твоја па да видиме што е квалитет.

17. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    ne mozam jas ,do 14 god e,nitu rekov deka znam da peam
    no treba realno da gledame i da sme realni, decata celo vreme bea fals ,eden ton ne pogodija
    edno e vo studio koga ke prerabotat pesnata a vo zivo vidovme kolku mozat ,no sega ke se treskame ne ne sakaat ,politika itn, a ako realno gledame kako ispeeaja ke sfatime deka i mnogu glasovi dobija,podobri ostanaa zad nas
    ne treba da sme pristrasni zatoa sto se nasi

18. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    3.251

Не би имало поента да ти се оправдувам дали, како и зошто се разбирам во било што. Јас си стојам позади мојот коментар и - тоа е тоа. Децата НЕ знаат да пеат. Ако ти се нешо роднини - извини, ама постои и нешто што се вика критика, надвор од дома.

19. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.224
    Допаѓања:
    32.927
    Океј твое мислење. Мене ми се допадна целокупниот настап, пораката, кореографијата, па и вокално не ми беа прелоши. Дека имаше подобри од нас имаше, не го негирам тоа.

Само не ми е јасно кај виде трескање? Тоа што реков дека Евровизијата е исполитизирана? Не важи само за нас тоа, за сите земји важи. Ако очекуваш објективност од нас треба истото да го очекуваш и од земјите кои по дифолт гласаат за своите соседи, сигурно знаеш на кои мислам. И нашето жири не беше објективно, барем не со поените кои ги додели на победникот.

Што се однесува до гласањето на публиката нормално дека секој ќе гласа за својата земја. Не знам зошто очекуваш објективност во овој случај. Па и најлоши да беа пак ќе гласав за нив, можеме за промена еднаш да поддржиме наш изведувач. Од навреди ми е преку глава, сите се експерти позади тастатури. Божем од другите земји гласаа само за најдобрите...

Ова според тебе е критика? Браво :clap:
    Возрасен пејач да исфалшираше немаше да го употребам овој збор, а камоли за деца. Кај ви текнуваат вакви споредби не ми е јасно (facepalm)

20. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.654
    Критика е едно, его став "џабе објаснуваш" е друго.

Едит: На детска евровизија не се сите врвни таленти. Росица и Димитар, па и Боби Андонов не беа најсјајни вокали ама добро се претставија и имаа солидни песни. И завршија 5 место. :)

Последна измена: 21 декември 2021