Јас Еуцерин пх5 ставав и на лицето. Почнав со мустела ама Му одговараше еуцеринот повеќе. Сега купив пак мустела ама лицето не му е толку суво и дали 2,3 пати месечно ќе го намачкам .
Toa e visok koza. Stavaj jekoderm pred banjanje neka odstoi pomini so pedkirce i po banjanje namackaj celo telce.
Јас скрос ги исфрлив од употреба влажните кај бебе, по препорака на дерматолог. За надвор, ставам топла вода во термос и бришам со марамици. Малку покомлицирано, но влажните веќе се исфрлаат од употреба во Франција.
Од кога ги открив туферите на BabyLove се преродив (пред неколку месеци ама не ми текнало да пишам) бебе немаше проблеми со кожата ама не сакав влажни освен кога немам друг избор.
@Среќичка Тото си ги пробала? Јас од нив сум презадоволна. Само ќе почнам и за надвор со термос. Инаку има ли некоја членка што користи Веледа да и подарам колекција? Купив ама не му одговара на бебе. Греота е да стојат така ако некоја може да ги искористи.
Веледа млекото си се испомачкав јас, за лице рацете си ги мачкав, а шампончето за миење газ по серки е таман. Најди им примена и на мојов не му одговараат Купив Корине и наместо купка, ми дале шампон, а јас слепа не ни видов Некогаш од некоја членка прочитав дека правела убави меурчиња, па за тоа зедов. Па не беше лошо ни од шампонот, бебе се нарадува Убаво мириса, нежно, ама се надевам нема некој проблем да искочи со кожата, таман се стабилизиравме
На ова тема дефинитивно ми е најтешко да одлучам што да купам. Јас лично имам чивствителна кожа и додека си го најдов крајот што не пробав, а не сега за бебче не родено да одберам. Се мислам меѓу корин де фарм, веледа и хипп. Ама читам и алверде ја фалите, па да барам ако не некој од ДМ да ми купи. За пеленска регија што? Се мислам за павличева оргинал јас сега ја користам покрај маслото за стрии и супер ми е. Имам тестер од веледа со цинк оксид, па таква за почеток не купувам. Да видам како ќе му одговара и секако не се мачка на секое. Јакодерм после секое капење до 2-3м или? И лице се мачка? И првите денови мора ли да се употребува купка или може со чиста водичка и евентуално сапунче мерима? Влажни марамици планирам виолета со 99% вода, ама некако сум ептен против па и јас сакам од тие туферите. Има ли нешто такво во Битола или да порачам по другарки од ДМ? Прашањава ми се лудило знам. Ама оваа тема мора сериозно да ја простудирам дури се одлучам. Не сакам да ја уништам кожичката на бебе.
по мое и по препораките од патронажната сестра во Германија, за да не ja уништитиш кожата најдобро е да се оди минималистички - додека нема потреба ништо да не се става. бањање не секој ден, и тоа само со вода или малку органско масло пр бадемово и малку мајчино млеко, мачкање на телото лицето ништо (посебно кога се лушти на почетокот тој заштитен слој не треба да се трие/вади). имаше многу сува кожа испукана на рачињата нозете кога се роди ама само и се среди како растеше. кога е помочана само нема потреба да ја бришиш со влажно, само убаво да се излуфтира, а кога е какана со вати со вода, или уште подобро одмивање. ние вака тераме, за капење дури сега после 4-5 месец по една трошка средство веледа ставам, уште ништо не ја мачкам. за газето црвено нешто со цинк, пр веледа или хип, и бришење со концентриран црн чај. п.с. за павловичева јас сум многу против, кога купуваш нема ни состав да видиш, на интернет се зачитав еднаш и видов дека има ациди борици или како се вика борна киселина, тоа помага ама се има испоставено дека е штетно за кожата во некои земји дури е забрането. башка мириси, конзерванси и др работи во новиве креми убаво си пишува што има што нема