Форумџика на годината

Детска козметика

Discussion in 'Бебе' started by Elena941, Feb 12, 2010.

1. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Девојки ве молам за мислење совет, сакам наредниот месец да купам козметика за бебенцето, сакам да земам купка или гел за капање, шампонче ( дали се добри од Corine de Farme), влажни марамици од Виолета белите, павловичева оргинал од Зегин, и Weleda жолтата. Дали се првин доволно работи, несакам мн различни да користам да се најминимално сретства да не го затрупувам бебе со мн козметики, и дали е добра изборот на производите односно марката. Бебенцето треба до кај декември да се роди, можеби рано купувам ама досега голем дел од работите ги купивме, не сакам се последен момент да барам. Зато можи и рано купивме количка со транспортер, креветче, копанче за капење, алишта и купив нешто а и повеќето ми ги даде золвами од нејзината малечка и во главно скоро се е комплетирано.

Milaаа991 likes this.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас не се слагам со ова. Бебе додека е мало се бања секој ден, кожата се обновува секој ден без оглед на тоа се бањала или не, а додека се многу мали бебиња со бањање се стекнува и навика. Моето скоро 2ипол и се знае, бањање во 9 и спиење. Па мали се, цицаат или пијат млеко, ќе им капне или потече млекце тоа така се умирисува, страшно, а знае и да се вцрви во тие свитките што ги имаат под брадичето. Не мачкав со ништо, само уљенце на почеток, ама едно уље 6 месеци го користев. Јас почнав со Веледа и супер ми беше. Од тогаш имам сменето се освен Бекутан, тоа немам пробано, Корин и Веледа ми се покажаа најдобри.

eli25 likes this.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Јас за бањање користам хип, ама не на секое бањање. Бањав првиот месец секој ден. После преку еден. За пеленска, тело и лице веледа, ама не нон стоп и ене уште првите паковања се а синко е 12+. Влажни дома не користам за газе. Ако е какан во почетокот со туфери или директ под чешма, сега обавезно под чешма. Влажни користам само кога се храниме ако се умачка и тоа на бејбилове од дм му се најпогодени.
    Туфери имаш и во зегин на тото, ама се малку понепрактични зошто се споени па треба да ги откинуваш. Ако имаш кој да ти купи има во дм на бејбилов.

Lolipop23 and Milaаа991 like this.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

^^ и јас по секое какање обавезно мијам газ, ама обавезно, некогаш и само ако се мочки, се лепи некако од било кои влажни, ама пред тушот обавезно бришам со марамици, ова кога е какан, барем мојов лом се прави и дури стигнеме до тушот.. ај да не редам (facepalm)

@Karmina1989 ОК е се што наброја, купи и чекај го бебе да го шлапаш :inlove:

stevemila and kukla21 like this.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Ок ти е планот, само јас место corine би земала веледа, еуцерин или мустела. Не се знае каква кожа ќе има бебе, може ќе треба да менуваш козметики ... Белите виолета влажни се супер , ама јас хипп от најчесто ги користам.
    За газе истото користам, погодено :)

stevemila likes this.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Јас себеси си се туширам со корине па и бебе ќе го банкам со него,истиот состав и јас ќе го купам како Кармина.
    Само незнам како комплетче да земам со ножички чешле и топломерче.

Karmina1989 likes this.
  7. fana

fana Форумски идол

Нека ти го покаже @kukla21 комплетчето на дунде. Многу е цакано и интересно:inlove:

kukla21 likes this.
  8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@monik55 моето е на авент, ама во бебе хоум имаш преубави на дурел (мислам сејфти 1ст беа). :)

monik55 and fana like this.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Ќе одам деновиве и ќе му земам,фала ти кукле:)

kukla21 likes this.
  10. YasMazza

YasMazza Истакнат член

http://malakuharica.com/opasnije-od-plastike/
    Мене бебето ми доби страшен осип од влажни марамици (на памперс), така да веќе не планирам да ги користам при промена на пелени.

11. Annath

Annath Форумски идол

Јас па не се сложувам дека треба секој ден да се бања. Се уништува површинскиот заштитен слој и корисните бактерии се одмиваат со секојдневно бањање, кожата со тек на време се суши. Не спорам дека летно време е пожелно секојдневно туширање бидејќи децата се потат и се надвор подолго време. Ама за бебињата не е пожелно, особено во зимскиот период, кожата се пресушува, колку и да ја негуваш.

NarCis@, Kitten, azelea and 8 others like this.
  12. azelea

azelea Популарен член

Потполно се сеогласувам со тебе,ни јас не гледам причина секој ден да мора да се бања,еве јас ја бањав преку еден ден кога беше бебе ,ама гениталии и миев секој ден, и мојава се роди зима и имаше сува кожа и исто од лекар бев советувана да не ја бањам секој ден.

NarCis@ and Annath like this.
  13. Kate2025

Kate2025 Истакнат член

Супер ти е планот (y)

14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

И јас го имам истиот план за козметика. Само што ќе почекам со корин не купувам одма, имам тестери од веледа. Ако ми се бендисаат ќе останам на Веледа, ако не ќе преминам на Корин. И за бришење газе купив и туфери на бејби лове. Влажните од виолета бели да ги користам само кога не сме дома.

15. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Каков шампон/купка користите за бебе? Препорачајте нешто од што сте задоволни.

16. fana

fana Форумски идол

Еуцерин-маслена :)

Minnie 1 likes this.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

A86E3F3F-C71D-44CC-A920-507B21BCA4F8.jpeg и Еуцерин сапун. Од креми исто Хипп. Од толку креми и шампони дома само овие ги користам :)

Minnie 1 likes this.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

И јас се мислев овие на Хип да ги пробам.:)

mssuniquee likes this.
  19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мустела :)

20. Feodora

Feodora Популарен член

Уриаж, презадоволна сум.