Мустела колд колку што знам е за заштита од студ и ветер. Јас ја имам користено на Веледа и сега на Алверде, баш за заштита. Веледа е поубава. А за проблемов, прашај во аптека што ќе ти препорачаат.
тогаш таква и кожата. Ставај крема ама да е на природна база,оние на алверде или веледа. Никако бекутан. На моето обравчињата му беа рапави груби или некогаш суви и разлупени.
Дали некој ја има користено оваа павличева маст. Добив две со торти од пелени. Јас си користам павличева оргинал и како што ретко ставам ќе имам уште долго ама и овие имаат убав рок па да знам дали да ги чувам или дадам на некој.
Од Зегин ама точно цена нз мм купуваше бебе откако се роди и тој период цел ми е малку матен. Знам само дека кремот со цинк оксид одеше за 70 ден со гелот за туширање
Павловичевата оригинал на Павлович ја нема во ниедна аптека кај мене во населба како демек не ја продавале веќе,ако некоја мајка купила скоро од некоја аптека нека ми каже.
Јас ја користам одлична е, всушност сите се ист состав. Поентата е да е мрсна да ствара бариера да не се лепи измет.
Разлика незнам но од искуства од други мајки е најдобра. Малово во болница газето му беше ужаш црвено и плус брунки имаше и го мачкав одма и за два дена беше чист.
Еве јас не можев да најдам пред некој ден оригинал павловичева која ја користам од раѓање и имав павлодерм па решив да ставам додека најдам оригинал.На почеток беше ок ама по 2 дена забележав дека малку ми зацрвенува на газето и наборите и престанав да ја користам.Не е толку мрсна како оригиналот и потешко се впива.Мислам дека за наборчиња не е лоша ама за газе не би го мењала оригиналот.
Со јекодерм или со лосион на Хипп сензитив,кога како ама почесто со Хипп А оргинал павловичева секој ден користам ама едвај најдов...Барав во Сити мол немаше низ Гази Баба мислам во секоја населба во аптеките барав немаше...и на крај во Ченто најдов во една приватна аптека незнам како се викаше... Слушнав и јас дека нема да се произведува повеќе..штета сварно е добра
И мене ми е за тоа. Ја нема повеќе оргиналот па реков да ги искористам овие. Ништо ќе правам потрага низ градов да си направам залихи. Инаку на мојава најубава и е кожата кога не ставам нишш.
А зошто ставате павловичева? Мене ми нема смисла тоа, кај спурено газето па уште и да доставам нешто мрсно плус. Јас не мачкам, ако е ептен црвенко ставам Панетен малку и тоа само ако е црвено, иначе не.