Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    Мислам дека некаде имам сретнато penaten козметика,прашај по аптеките.

2. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Penaten крема видов во Дон маркетот ама не загледав за шампончиња зашто јас барав креми , сакав да ве прашам користев оригинал павловичева и почна да се појавува црвенило имено кога ја преповивам иако ставам цел куп крема кожата е сува( од кремата ни трага ) ко ќе ја отворам пелената сеа ставам и крем со цинк и павловичевата и почнав да експериментирам со типот павловичеви земав на докторс една како пења е да не ја има некој користено?

3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    40.226
    Penaten сигурно има во Дм маркетот , иначе ние сите производи од Пенатен ги користиме
    Шампон, купка , влажни марамици, крем против црвенло, крем за лице против студ и сум презадоволна :)

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Мислам дека и во Зегин има Penaten козметика. Инаку, навистина се одлични, јас немам земено за син ми, ама паметам од внуките кога беа мали, снаа ми тоа купуваше :)

5. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    таман се решив јас да одам по Пенатен тетка ми од Швајцарија ми се јави аа вика чекај јас ти купив многу ке имаш за повеќе време не купувај ти.. ми ја земала и оваа крема па сакав да прашам дали некој ја користел.. :)

Прикачени фајлови:

6. violetbeauty13

violetbeauty13 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    21
    На почетокот 2 месеци ги користевме производите на Бекутан а сега најчесто купуваме по цела колекција Беколино

7. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Мамички велите дека Персил е најдобар за перење на бебешките алишта?а кој омекнувач да го купам сега кесе припремам јас :)

8. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас алиштенцата за бебушко ги перев со дуел бебешки, и омекнувач од чико, бел :)

9. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    Исто и јас, се мислев меѓу персил бебешки и дуел и го земав дуелот.Како поблаг.А чико бел е најубав омекшивач, сега го ставам и за нашите алишта :D .
    Од козметика купив Мустела во Зегин ја има и овој месец е поефтина, јекодерм на бекутан и оргинал павловиќева.Свекрва ми ми купила цела колекција на бекутан, ама мислам дека за почеток со мустелава, па после бекутанот.

10. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    И јас перам моментално со дуел снзитив тој за бебиња но без омекнувач . После и ги пеглам алиштенцата иомекнуваат а дуелот убаво мириса и без омекнувач кај мене му останува мирисот и покрај 3 плавења сеуште ми е страв да ставам омекнувач било каков . Од козметика го потрошивме еуцерин сапунчето купивме нивеа сапунче ама го користиме само за газе ако е многу искакана а се миеме со маслото од бекутан но потоа ќе си смениме се во нивеа покрај сапунчето имаме и масло од нивеа и презадоволни сме убаво мириса достапна цена нема парабени

11. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Ви благодарам мамички а за крем павловикева само на газето ли се става ? или на цело тело? и кога ке ја банјам со сапун или со шампон?и кои се најдобри за бебешка кожа?

12. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Јас ставав само на газето . Пробав еднаш да ја измасирам ама како ситни бубулички и се појавија и престанав веројатно ги затнуваше порите . До 40 дена ја бањав со еуцерин сапун и ништо не мачкав до 30 тиот ден . потоа со масленото средство бекутан и уште сме со него .Со масло почнав да ја мачкам некаде 30 тиот ден зашто опчна кожичката да и се суши исупер сме сега . Веќе кај и дае ишампонче за косичето ќе ни треба зашто од сапунчет осува и многу кожата а маслнеот осредство страв мие да и го ставам на коса па ко ќе завршиме со масленото ќе се бањкаме со шампонче или купка

13. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    А со јекодермот? Нели се мачка како новороденче или погрешно сум разбрала... :)

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Јас го мачкав малиот со Јекодерм по цело тело, а витамински крем (познат како павловиќева маст) ставам само на газето и препоните за заштита на кожата од пелените и од иритацијата. А јекодермот е фантастичен за цело тело, па дури и за лицето. На син ми лиценцето побрзо му се исчисти од него.

15. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Јас малата скоро 2 месеца ка мачкав со јекодерм и според мене тоа е најдобра солуција што моше да се употреби за новороденче. Потоа продолжив со Хипп, но не на секое бањање ;)

16. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    незнаев каде да го поставам прашањев, тука ми беше најсоодветно

Една козметичарка ми рече дека за моето суво лице, убаво е да ставам бебешки улјени АД капки.
    Сфатив дека АД се витамини....ме интересира, за што им користат тие АД капки на бебињата,

17. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Значи за бањање на бебенцето сапун еуцерин и после тоа јакодерм крем за цело тело а кој шампон за коса?и ако е можно цените да ми ги кажете? а бекутан какви се?поздрав и однапред ви благодарам

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Цеки, Еуцерин би ти препорачала само ако имате некој проблем со кожата, затоа што Еуцерин и Мустела се пред сè медицински колекции. А останатите детски колекции се со попристапни цени и сосема солидни. Јас лично од Бекутан колекцијата сум прилично задоволна, исто од Corinne de Farme и BabyLove на DM. За почеток може да земеш од средствата 2 во 1 што се, и шампон и купка, ќе ти заврши работа и за телото и за главчето. Препорачливо е да нема парабени, а Бекутан колекцијата за жал ги има. BabyLove и Corinne de Farme се без парабени.

Јасмина, АД капките се витамини, корисни за развој на коскениот систем и кожата кај децата. Убави се и за возрасни, слободно користи ги.

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    До сега не сук купила јекодерм а нема ни дакупам го мачкав еднаш на мене ама не ми се свиѓаше ич маслото и е супер

20. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    неможам да најдам тема за бањање на новородено :worried: па сакам тука да прашам од кога почнувате да користите козметика (шампончиња, купка,сапунче,масло.....) при бањањето? дали од самиот почеток или прво се прави само одмивање без да се користи нешто? и посебно за одмивање на интимниот дел кај девојче,дали треба да се раздвојуваат срамните уснички? можеби е глупаво прашањево ама јас ете незнам што треба да правам :$ а сметам дека е важно. ако има посебна тема за бањање ве молам пишете :$ сакав да отворам ама да не испадне дупла