Детска козметика

Discussion in 'Бебе' started by Elena941, Feb 12, 2010.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Za komarci pisavte, jas najzadovolna do sega sum od Autan junior, dve godini po red super se pokaza. I toa prehlani vo Perea deka bevme abe komarec do komarec naezda imase niednas ne ne kasna, samo mm se praese silen pa reseto bese :rofl: Lani pak so Autanot super pominavme na drugo mesto bevme plus si imavme raid vo steker a i na terasata imase nekoja infracrvena lamba za komarci, ne se priblizuvase ni muva ne pa komarec. Godinava pak Autan zemav. E se mislam dali e ok deka hemija neli, se mislev i za Mapez ama gleam deka ne se zadovolni mnogu mnogu. Ke zeam i na Cicco pa neka ima dve :!: Sepak spored mene podobro e toa negoli da go iskasaat komarci so kojznae kakvi bolestini nedaj Boze, i taka samo sedum do deset dena sme tamu ne go prskam jas so meseci neli. E si zemav i alka ama ne trpime toa nie.
    Za soncanje, jas vi preporacuvam da si kupite bluzicki so uv faktor, specijalni za na plaza se odma se susat, lani ne se mackacme samo so takva bluza pominavme, a cel den na plaza bevme, podobro od toa amin. Godinava ke si nabavam i kapce takvo super e i kaj vratot stiti. Faktor mackam samo tamu kade sto e golo, na primer racinjata od pola nadole ako bluzickata e po kratki i sl.

Lolipop23 likes this.
  2. orhideea

orhideea Форумски идол

Одете на профил кај женава и погледнете ги видеава.

8107F855-8D3B-4475-9594-2DF26E35B9DB.png 19E0D73D-12E7-44A7-AD07-6ECFA445BC17.png

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

А јас па награбав 3 сега, оф мори мајко! Ама стварно штити човече, оно тежок отров, затоа.

4. Annath

Annath Форумски идол

Ама и пече бре... на здрава кожа пече многу, јас го користев во Египет кога бевме, тогаш само што излезе. Не дека видов некој ефект, ама детево плачеше кога ќе го испрскав со него...

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не плаче, не го пече, ни нас не не пече. Што знам, може дека не ни е уште подзагоренка кожата. Ништо јас ќе го прскам, на дете ќе земам нешто друго.

6. Annath

Annath Форумски идол

Нема врска дали е исончано или не. Пече. И јас го пробав на мене. Ама како што реков, немаше ефект, така го фрлив.

7. malifesent

malifesent Истакнат член

Kakva krema za lice gibmackate bebinjata? Na moevo bebence 3 + suvi mu se obravcinjata neznam sto da stavam dali malku jekoderm ili nekoja druga krema.

8. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Ќе може ли да ми препорачате детска козметила (сапунчиња, шампони, лосиони) без никаков мирис? :)

9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Имаше видео на оваа објава како коментар дека и од аутан е исто.

orhideea likes this.
  10. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

да прашам по долг читање слушање... Време ми е за купувањр козметика за бебко,сега дојде на ред :lol: во памет ми се вртка Corine de farme (ако точно го пишав) ко за почеток. Може некој скоро што земал да сподели цена и колку милилитража имаат. Знам во зегин го продаваат за на друго место не знам.

11. Eni.r

Eni.r Популарен член

јекодерм и ставам на керка ми ама сега е топло за него, мрсен е многу и ке се лепи само.. задоволна сум од мустела крем за лице, и ставам и од обична мустела за тело, и од онаа за сува кожа за тело и лице, од која имам од тоа, брзо впива и не е сува кожичка

malifesent likes this.
  12. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Јас користам од прв ден. За капење шампонот и гел за тело во едно што е, од невен. Не пени многу, многу е нежна баш како за бебе. Го користам секој ден после какање го мијам под лавабо и супер е за сега. Исто и лосионот, само што помалку го користам, не сакам да го шљапам бебе, многу ми е мал. Ептен се нежни, мене ме бендисаа многу. Околу 200 денари беа од прилика и да, во Зегин ги има.

marchi-cool likes this.
  13. cinderella5

cinderella5 Популарен член

@marchi-cool ако не купи уште, на попуст е шампонот, 169 денари на акција е

14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

да,баш пред малку го видов. Ќе земам деновиве. Благодарам.

cinderella5 likes this.
  15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Може да споделите искуства за биодерма кремата ? Се работи за 10 месечно бебенце со многу сува кожа. Еуцерин и мустела не му ја подобрувале ситуацијата. Јас еве задоволна сум од еуцерин атопикот,но кај детенцево нема никакво подобрување. Па да и пренесам искуства да не ја купува доколку не вреди .

SarChee likes this.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Секогаш е индивидуално кога се работи за козметика. Мора да проба и да види. На мојата Еуцерин ѝ помогна уште после прво користење, претходно користев на Ла Рош и немаше баш некој ефект. Другарка користи на Био дерма, исто е многу задоволна.

Happyinlove likes this.
  17. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Досега од се испробано од Биодерма атодерм сум најзадоволна. Вистина е малку поскапо, ама атопичната кожа не прашува за цена.

Happyinlove likes this.
  18. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Јас користам Биодерма атодерм маслена купка и крема, презадоволна. Претходно користевме Ла Рош и Мустела, ништо посебно.

Pelargonium and Happyinlove like this.
  19. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Не знам дали е соодветна темава, но ако не е преместете админи. Да прашам дали некој иѓа искуство со кремот на Frezy Derm против модринки и отоци? Се думам дали да го купам, малово секој ден ја удира главата и тоа со крв со модрици со се... Грев ми е да го гледам така.

Girl-Rabbit likes this.
  20. SarChee

SarChee Истакнат член

Со козметиката мораш да пробаш, зошто кај секој е различно. Еве лично кај мене Еуцерин прекрасно делува а Биодерма маслената купка не.,а кај мажот ми одговара Биодермата.Пошто мене не ми одговара на бебето му зедов Еуцерин за атопична маселена купка а од Биодермата млекото и млекото супер делува и на незе и на мене.. Меѓутоа кај дерматитот нема кизнај колкави подобрувања па сега го зедов мелемот од Скендер и од денес ќе пробам со него

Happyinlove likes this.