Шампонине бебешки од Corine de farme стварно се на природна база? Слушам дека се ама зедов и читам и не ми изгледа баш природно.
Jas zemav corine de farme koga se rodi malata, ja izmiv 2-3 pati so toa, ama koga dojde maticnata mi rece da go smenam poso ne bilo na prirodna baza, pa go zameniv so eucerin maslena kupka i sum zadovolna
Ја одлучив за Алверде со природни масла, околу 140 ден 200мл. Па ке видиме. Ако не одговара мама ке ја користи. Нема мирис никаков.
Го имаме кремчето и баш помага ,разладува и му ја намалува болката ама не смее да се мачка на отворена рана што има крв
Дај ми слика да видам дали е тоа што мислам. Лани на одмор син ми во фаза на проодување се лизна и силно тресна со челото на метална шина од комарник. Челото инстант ко на цртаните филмови почна да потекува, он вриштеше ко да го колат. Дотрча газдарицата, баба која не знае збор англиски. Кога го виде се врати и донесе голема туба од фрези дерм крем и го намачка во огромна количина. Како ке се упие пак ставаше. Патем и она имаше мало внуче кое го чуваше тука, па кремава од него. Ако веруваш вечерта на челото имаше едвај видлива модрица. Само не знам дали е истото ко ти што прашуваш.
со првото користев бекутан мака немав ама сега шубе ми е искрено. Составот ужас а сега децава како што се раѓаат без имунитет.... Многу се осетливи не е како што беше. јас користев од алверде пред околу година од камилица беше. Ништо посебно геласт не пени не мириса на ништо и по некое време исто како да не сум го измила детето. Следно дефинитовно ќе биде хип ко за проба па за понатаму навистина не знам. За поголемово користам далин шампон веќе неколку месеци и не е лош. Густ е и многу пени,си го користам и јас за себе.
Јас всушност по чико масленото средство тргнав, но го немаше па одлучив за Алверде. Инаку сестра ми за внукот користи чико и многу е задоволна.
Природната козметика не пени многу бидејќи нема додатоци. И не мириса долго бидејќи нема вештачки парфеми. Мене ми е побитно да не му ставам на детето хемикалии од колку да ми мириса на парфем.
Јас искрено и очекувам дека ке биде таков, да не пени многу, да не мириса и да не ја суши кожата. Баш заради тоа и го купив. Со синот кога се роди, имав купено мустела која не му одговараше бидејќи имаше многу сензитивна кожа а подоцна се појави и егзема. По мустелата сменивме ред др.средства, и на крај со маслена купка Еуцерин, која ја користевме до третата година. И еуцеринот е таков. Заради тоа овој пат од почеток решив да земам такво маслено средство за осетлива кожа, па дај Боже да е се ок, ке смениме понатаму. Бев многу загреана за чико маслена купка, понов препарат, но неможев да го најдам, затоа земав Алверде, па здравје ке ви кажам како ке биде од искуство.
Majki koristam mustela 2 in 1. Bebka za skoro ke pravi 2 meseca. Do sega samo banjav so mustelatq i dole mackav pavlovicava. Sega sakam da pocnam sa mackam nes za posle banjanje na celo telo. Sto mi preporacuvate da zeam?
Јас се одлучив за Hipp и многу мајки читав дека се задоволни низ форумот, целата колекција беше околу 600 денари..
Еве сум повторно, Алверде супер ни одговара, дури и постариот син почнав да го бањам со него. Топло го препорачувам за деца со нормална и осетлива кожа.
Дај кажете некое лосионче, млекце или масленце за тело за после банкање? До сега мачкавме јекодерм, ама веќе имаме еден месец па може да се префрлиме на нешто друго а и некое шампонче гелче за туширање, моментално почнав едно на џонсон со камилица, абе мириса до надвор мислам, ама некој тежок мирис
јас сакав да ми препорачате некое кремче за лице за бебенце? Додуша ќе се најде и за големото синче ама за бебево ми е повеќе.
Ние користиме лосион Еуцерин со црвено капаче. Се става во мала количина и трае многу време...во болница го користеа па и дома продолживме. Најважно од се е што не ги затвора порите, супер е за топлово време.
Мајки можеби не е за овде прашањево ама јас да прашам.. Со какво средство ги вадите флеките од кашички од алиштата? Перам со Фрош но флеките остануваат.
јас прво на раце ги поминувам после на 90 степени во машина. Никогаш флека не ми останала. Стави и малку сода бикарбона