Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    зарем ниедна мамичка несака да го сподели совет? ;(

2. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    И јас го барав истово ова прашање.Најверојатно во болница ке ни кажат како да ги бањаме.Вака што читам по порталиве за бебиња, пишува од почеток бар првата недела да не се употребува многу, само ептен малку козметика..Ај ќе се сожали некоја мамица па ќе пише :) .

3. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    :lol: ќе чекаме да пише некоја мамичка. и јас сум во дилема, некои велат дека само ги одмивале со топла вода,други дека користеле сапуче бебешко.... е сега сето тоа ме збунува,дали од самиот почеток треба само со сапунче или покасно :?: дали и косичката се насапунува :lol: за купки мислам дека треба покасно да се почне.

4. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    за срамните уснички незнам оти имам синче и од почеток му го отворав курето по палку
    а за купка и сапунче користевме од првиот ден....
    јас мислам да му ги отворате срамните уснички :D :D :D :D

На danielka0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    :rofl: :rofl: :rofl: смешно е ама важно :lol: фала ти за одговорот :*

На stefi23m му/ѝ се допаѓа ова.
  6. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    Ако ни се родат девојчиците келавчиња на почеток...хахахха...

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Во болница само ќе ги зачистат, и еднаш ќе ви покажат како да ги бањате. Ова важи за ГАК, не знам како е во другите државни или по приватниве клиники. Син ми како неизбањат си го донесов дома. Ми покажаа како да го бањам, апартманската сестра за минутка само го држеше под топла вода и толку.
    Јас од прв ден дома користев средства за бањање, Corinne de Farme 2 во 1 (купка и шампон), многу малку, и после мачкање на цело тело со Јекодерм. Толку е доволно.

А за срамните уснички, да, ќе ги отворате да ги чистите со газичка со топла вода и после со сува крпа, пелена ќе ги пребришете, сеедно.

На roza102 и danielka0507 им се допаѓа ова.
  8. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    мене во болница не ми кажаа ништо така да дома кога дојдов од одма си ја бањав со бекутан купка ,арно ама од бекутанот и беше сува кожичката и педијатарот ни ги препорача HIPP купката и кремата во туба презадоволна бев кожичката и беше како свила ,и ден денес ги користиме цела колекција и здравје и за другото бебече ке ги земам одма ,а за срамните уснички на почетокот и немаше некоја потреба ,еднаш или 2 пати преку сила кога и се вцрви со памикче и со камилица ја одмивав, павловичева редовно и се беше ок :* поздрав

На roza102 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    Фала ви мамички за одговорите :* Ние земавме на Чико купка и шампонче ( ептен е убавка,мириса сосема слабо амам еден мирис убав на бебе ......мммммм........ |-) ) и оригинална павловиќева за под пеленки. А кремата во туба на Хип колку пари е и дали е само една врста? да и ја земам и таа. Имав и јас нешто слушнато дека во болница и не ги замивале баш убаво а мажот ми ме зафркава да не сум ја земела со четка да ја поминам :rofl:

10. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    кремата во туба е околу 250 ден , земи си и екодерм препорачлив е за новороденче и можеш слободно да го мачкаш уште од првиот ден посебно на места каде што има засеци :*

11. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6месеци

Здраво мамички :)
    Да ве прашам дали знаете што се случило со детската витаминска крема на галафарм, таа розевата. Ја употребував за малиот кога му ставам пелени го мачкам и ми беше најубава од сите други. Пред некој ден купив ново пакување и ептен е разредена сега, многу е поретка и попенеста, а беше густа убава. Дали им е некоја серија вака лоша или почнале такви да ги прават не знам. Оваа ептен ми беше погодена, а и сакам да купувам наши производи, а и павловичевата оригинал крема е скапа. Дали и вие имате забележано промени?

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6месеци

за оригиналната павличева баш денесја купив 228 денари е :!: :geek: а до лани мислам 150 ден беше ама мене ми е незаменлива па си ја зедов неа а за витаминка немам одамна земено аи не е чудо да ја измелезат и неа

13. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    пепита фала ти за информациите :* утре ќе одиме да докупиме козметика :makeup: :lol:
    најдов нешто на нет за бањање,само незнам дали ќе биде дозволено од администраторите да стои објавено тука,не е на македонски :( се надевам дека нема да пречи,многу е корисно тоа што е напишано ама ако не е во согласност со правилата на форумот нека биде избришано

http://kutak.forumotion.com/t201-kupanje-i-nega-bebe

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Ajde sovet od poiskusnite mamicki,kakva kozmetika (kupka,samponce) koristevte prvite dena po raganjeto? Ja topevte glavickata i papceto? Od tolku mislenja sto procitav sega sum uste poveke zbuneta...

15. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Ние започнавме со шампончето од Бекутан, косичката му ја капевме а на апучето стававме пелена за да не дојде дирекно во допир со вода. После капење јас му ставав млеко за тело од Бекутан исто но кога го однесов на контрола докторката ми препорача да го мачкам по целото тело со витаминска маст и сега така правиме. При капењето внимавај убаво да го измиеш под мишките и кај вратчето зошто таму најмногу излегува црвенило.

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    дали некој може да ми каже колку чини на мустела она за бањање ( гел ли е што е ) и мелкото за мачкање? сакам да го купам за поклон ама неам поима колку чинат дали се во рамката на мојот буџет...

17. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    гел за тело и коса 200мл е 400ден
    а лосионот 300мл е 650тина ден

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    папочето ке му го држиш со пелена кога го бањаш првите денови додека да падне,на едната рака легнато јас на почетокот не ја легнував цела во вода ја држев со мешето на мојата рака и главчето исто и го миев зошто имаше косичка , со бекутан ,ама не и одговараше на кожичката па веке кажав педијатарот ни ги препорача на ХИПП купката и кремата и многу бев задоволна :)

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    И јас сум од прв ден со колекцијата на Хип и сум задоволна и од цена и од квалитет.

20. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    повеќето педијатри препорачуваат првите месеци да се мачка бебето со јекодерм,после 2-3 месеци може со лосион,само пазете при купување на лосион, да не содржи парабени,повеќето содржат:/
    а за купка мислам дека еуцерин е најдобра