Па ако се медицински , мустелата е според мене најдобра козметика за новороденче се додека не знаеш каква кожа ке има и дали ке му одговара. Јас стартував со мустела за нормална кожа,но поради екстремно сува кожа преминавме на многу други од мустела стелатопија па сега на биодерма со уријаж комбинации. Хипп некако ми е како за поголемко над 7-8месеци. Немам искуство со хип. А со медицинскиве да. Одлични се,но поскапи
Јас за почеток тогаш купив Хип, а во болница ја бањаа со Мустела и бебе преубаво ми мирисаше. Дома кога си дојдовме ја бањав некое време со Хипот и не беше воопшто лоша ама после 2-3м се префрлив на Мустела. Ако не ти е проблем цената, топло ти ја препорачувам.
Јас на почетокот користев Хип, ама по некое време се префрлив на Веледа. Сметам дека додека бебе нема проблем со кожа може со помалку хемија. Две години е. И ден денес само купка користам секогаш, особено сега зошто е лом кога се прибираме од надвор. За тело, лице и пеленска регија користам само по потреба.
Дали некој има искуство со козметиката на Penaten? Од Германија директива сакам да ми ја донесат, па чисто за споредба доколку некој мачкал со неа? За новороденче прашувам
Majki, bebka ja banjam so mustela 2 in 1 i mleko za telo isto na mustela. Ovie nekolku dena gledam gore kaj gradite i pozadi- gorniot del od grbceto i e suva kozata posle nekoi saat od mackanjeto. Isto i na ednata strana od liceto do vratot. Toa znaci deka mustela ne i odgovara? Moze da se prosiri suvosta na kozata? Da smenam so druga kozmetika bankanje i krema?
Смени. Кожата се презаситила од мустела. Пробај со Бекутан. Јас со тоа ги бањав децата. Сега користам козметика од ДМ.
Majki kakva krema za lice koristite za bebkite vo ovoj period? Ostanata kozmetika koristam hipp. Za lice iam mustela.. se mislam da zeam nova ama kakva nezz