Ако ти требаат марамчиња на база на вода, без никакви хемикалии, топло ти ги препорачувам Sleepy виолетовите. Ги има само во зегин, 159ден се 4 пакувања марамици. Содржат само вода и благ конзерванс.
@Larahappy ги користиме и кремите (за пеленска регија) и шампоните и супер се, не ни прават никакви птоблеми на кожата. исто така убаво мириса шампонот , сега од декември се префрливме на Еуцерин - на маслената купка и балзамот за нега против атопичен дерматитис, и сега за сега сум задоволна. Имам уплав од а.дерматитис (бидејќи големата ќерка кога беше бебе го помина). Само овие Еуцерин не мирисаат убаво ко babylove , немаат мирис, но ќе издржиме барем зимата да ја пројдеме со нив
Маjки да ми препoрачате некojа убавo млекo за бебе и крема за лице (пишете и цена акo знаете)...Некакo кoжата и стана мнoгу сува.
Можеш да мачкаш со органско кокосово масло (300денари една тегличка) на лице и на тело. Јас за сува кожа на моето бебе користев Логона (700 денари) и од две мачкања кожата и беше ко свила. Eве каков https://www.logona.de/en/product/calendula-baby-care-cream.html
Има знакче како крем со отворено капаче и пишува пример 6 или 12 тоа е од кога ке се отвори за колку време треба да се искористи. Мислам 12 месеци дека е.
Девојки симнав една апликација многу добра за сите видови козметика кажува кој е составот и според тоа рангира колку се безбедни состојките. INCI Beauty се вика, па пробајте, мене ми се допадна.
Majki bebka veke 2 nedeli i e mn suvo liceto samo na obrazite denes zabelezav i kako beli luspi kako sugavo. Mackac do sega mustela hidra bebe za lice. No valjda ne i odgovara. Sto da zemam ?
Со некоја крема за атопија да пробаш, тие се помрсни и похидрантни, исто и со некое масло бањај ја, миј и го лицето, нешто пак за атопија. .
Внук ми имаше ист проблем,плус и на вратчето,со Веледа жолатата бебе крема му помина за неколку дена.
Девојки, дали знаете цена на Weleda жолтата бебшка крема и бебешкиот шампон/купка исто така на Weleda?
Каква козметика да земам за новороденче и што да земам? Прво ми е и не знам што да купам се двоумам меѓу Еуцерин и Мустела
Шампонот е 600 ден во Cosmo а кога е на промоција целото куферче е 1.300 ден (шампон,крема за тело и пеленската)
Аа поскап е од тука, во Грција. Кремата јас ја најдов за 6 евра, а шампон и купка 2 во 1 е 8 евра. Го има и куферчето што викаш со гратис играчка, околу 14 евра е. Значи да си земам од тука, штом е поскапо во Мк. Ок, ти благодарам многу