Зошто медицинска козметика од старт? Почни со нешто полесно, поприродно. Веледа, Натура Сиберика, Алверде...ако затреба, секогаш можеш да земеш медицинска козметика.
Планирам да купам различни за да видам кои најмногу ќе одговараат. Вчера купив млеко за тело од ДМ нa babylove. Не знам колку се добри. Сите велат бекутан најубаво. Вие што купувате? Сакам убаи да купам за кога ќе пристигне бебето. За пелени знам дека ќе менуваме ќе испробуваме, ама за кремче, шампонче и такви работи сакам да земам уште сега да ми бидат спремни.
За бекутан само негативни коментари читам. Ние користиме за пеленска регија Павловичева оригинал,имам купено Судокрем кога се појавува црвенило мачкам. Купка и млеко за тело на Мустела. На лице мачкаме Веледа за заштита од ветар и студ,ама како фати зима секој ден го мачкам,без оглед дали излегуваме надвор и лицето му е меко. Имам и Јекодерм,на почетокот кога имаше лушпи по телото го мачкав со неа,убава е мрсна,со мирис на кокос.
Хип гледав и во ДМ ама немаше многу избор. Претпоставувам се што наброја треба низ аптеки да барам. Во Зегин ги има ли сите ?да не лутам де..
Па и јас не ги обожавам. Другите сите ми ги препорачуваат. За себе земав еднаш и од кремот црнки ми се појавија. Шампонот за бебиња велат дека од него печат очи. Една жена за бебето за бањање имаше од Еуцерин мислам нешто без никаков мирис. Антибактериско било.
Почекај да пуштат попуст,во Зегин често имаат,јас пред да се породам ги купив Мустела купката и млекото за околу 1000 ден. Инаку беа околу 1500. Веледа исто знаат да ја намалат,ја купив на 25%. Јекодерм е околу 100ден, Паволовичева 220, Судокрем 220.
Епа ќе почекам. Имам другарка што работи во Зегин, ќе и кажам упте вечер да ме извести кога ќе има попуст. Одма ќе пишам тука ќе ве известамм
@0ли и јас ке стартувам со Веледа.Пратив во Мк за внук ми,имаше атопичен дерматит,лицето и вратчето му беа црвени за грев и нон стоп се чешаше,од Веледата му се смири одма.Сетови има,и се вака убаво спакувани,има и помали во кутија.Ако ги нема кај нас,во Бг или Солун мора да ги има.