Јас по препорака од други родители му ставав Еуцерин арно ама црвенило му се правеше на лиценцето. Сега го мачкам со Хип и нема реакција.
Ако одиш во Солун по аптеките само барај, ги нема во сите ама во некоја треба да ги најдеш. Јас по интернет ќе порачувам, само во неколку ми ги дава дека ги има и ќе порачам за почеток кремата за кице, кремата за пеленска регија и шампон/купка 2 во 1 што е.
Зедов од веледа шампон и гел 2 во 1 за почеток па ќе видиме како ќе се покаже и павловичева оргиналот од павлодерм.. Дали има млеко за тело на веледа затоа што во аптеката кај што купував немаше?
Сетчево на Weleda е одлично кај нас во Гр го имав земено 25 евра , поточно во градчево кај што живеам има продавница специјализирана каде што ги продаваат Weleda производите. Ова се состои од крема за п.регија, млеко за тело и шампонче. Во аптекиве лесто се наоѓаат и самостојно производите со попуст. Во Мк се многу по скапи..
Сега другарката ме извести. Од понеделник почнува попуст од 20% во зегин на Eucerin, bioderma, weleda брендовите за детска козметика. И јас се прашувам по кои цени одат и колкава количина се конкретно овие на Веледа, ми кажа дека досега никој се нема пожалено од овој бренд, сите биле презадоволни. Ако знаете кажете ми отприлика како се движат цените, да го спремам новчаникот. Попустот почнувал од понеделник, ќе трае една недела.
@0ли и другите што ги интересира. Во аптеката во капитол - шампончето и кремата за лице. Околу 700+ денари
И јас го имам сетов од почеток и потврдувам дека е супер. Шампонот/гелот за туширање, од маслото капнувам во водата во кадичката, а кремата за пеленска регија само 3-4 пати ја искористив за таа регија оти не сум приметила дека се искакала и ако не сменам одма пелена се вцрвува. Од едно мачкање било се во ред. Без потреба не мачкам ништо таму. Дополнително докупив крема за лице од Веледа, ама мрсна е и не ми се допаѓа. Па земав на Мустела за лице. Хидрира супер и убаво мириса. И од неа ставам само пред излегување надвор откако залади, оти е со заштита од ладно.
@Yowannty не сум ја пробала кремата за лице , штом е мрсна тогаш не ни планирам На Мустела пред некој ден разгледував креми за сончање , баш и за бебиња има , ќе пробаме и од нив нешто
И Мустелата е малку мрсна, ама по текстура ми е поубава од Веледата, поубаво се размачкува и убаво хидрира. Кога сме кај кремите за сончање, пред некој ден го нарачав шампончето од Веледа, и тестерчињава ми ги пратија. Дали може ги имаш пробано/користено?
@Yowannty не, ја немам пробано кремава за сончање читам на нет може и за новороденчиња да се користи. Кога ќе ја пробаш баш пиши
Јас моево бебе го мачкам само на лиценцето и евентуално околу вратчето кај што му се прави понекогаш црвенило. Затоа не сум прашувала за млеко а дома имам од Еуцерин ама не го користам, дали два пати ја имам намачкано на нозете. Кожичката на цело тело и е супер и не гледам причина зашто да и ставам крема. Е сега кај интимниот дел газињата и ги мачкам со оригинална павловичева ако не се лажам од павловичи е таа лини околу 220 денари. И секој ден ја мијам со вода а повремено со чај од камилица. И супер си е така си тераме веќе 4 месеци
Мајки дали Мустела Стелатопија е само за сува кожа? Ни се појавија ситни брунчиња на лицето вратот и главата ама кожата на бебе не е сува, а негде како да прочитав дека Мустела Стелатопија само за сува кожа е. Може искуства?