Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.285
    Допаѓања:
    18.402
    Јекодерм купив по совет од патронажната. Бебето кога се роди после некој ден му се појавија некои лушпи на рачиња,ноџиња. Сестрата ми објасни дека тоа е заштитна обвивка на бебињата и нормално е да падне,некаде е поизразено некаде помалку,а со Јекодермот се ублажува ситуацијата

На Jana06 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  2. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.312
    Допаѓања:
    19.690
    Што да му ставам на бебе обравчината му се црвени и рапави? Каква крема да земам?

3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Да и јас за лушпите највеќе бев советувана да го користам. Мое бебе на мешето на грбчето секаде се лупеше, прв пат тука читам дека било некоја којзнае каква хемија. Мене ми здосади да купувам по едно пакување секоја недела, затоа го баталив..

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Павловичева, јекодерм.
    Чувај го јекодермот на поладно, да не е скроз растопен.
    Можеш и Веледа, ако помага.
    Треба да пробаш.
    Секако ќе се исчисти само, ова колку да му ублажиш можеш да мачкаш. ;)

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Inna.v

Inna.v Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    51
    Здраво, дали имате видено во скоро време на Weleda сет за бебе, во сите аптеки што проверив само посебно се продаваат, а сетовите се со 25% попуст.

6. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    900
    Да провериш во Еурофарм во Рамстор или Зегин во Сити мол, обично тие се поснабдени. Мислам и дека во аптеката во Систина го имам видено, ама не сум сигурна.

На Inna.v му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Inna.v

Inna.v Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    51
    Од кога си дојдовте дома одма почнавте да го бањате со купка? Вработените во аптеката ми кажаа дека бебе до 40 дена се бања само со вода и после бањање јекодерм да мачкам ништо друго да не земам

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.285
    Допаѓања:
    18.402
    Вработените сигурно се некои пред пензија со такви застарени мислења.
    Првиот ден дома не смеевме да го бањаме ради вакцината,од втор ден дома-а четврти од раѓање го бањав со Мустела купка,а после бањање го мачкав со млеко за тело,исто Мустела.

На katerin4ence, ocicka2014 и Inna.v им се допаѓа ова.
  9. Matano

Matano Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Koja cena se shamponot mustela i mustela stelatopija krema?

10. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Кремата 950-60денари,а шампонот не го имам користено. Од 700 нагоре од прилика би бил.

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.668
    Допаѓања:
    106.786
    @Yowannty @Kallias2

Мајки , кремава на Апивита сте ја користеле ли? Јас ја купив да ја користам за цело тело, ама сега читам дека се препорачува за пеленска регија

А штета убаво многу мириса и не е воопшто густа. Ќе штети нешто ако ја користам за цело тело? Од Апивита ова масло ми го препорачаа за тело.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    3.917
    Јас ја користам кремава за пеленска регија, тело не сум и мачкала искрено, само газе и интима оти на скоро секој подој кака и некогаш не ја ни осетам дека какала и од страв да не ми се вцрви ја мачкам со кремава на Апивита, многу е убава навистина и мислам дека е и водоотпорна :!:
    За маслото не знам, не сум го купувала, ја мачкам со кокосово на телцето и на местата каде се лупи.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.964
    Допаѓања:
    177.912
    Немам од Апивита ништо за бебе користено. Ако ти е убава види дали од истата колекција има и за тело.
    Јас тело не и мачкав со ништо. Освен еден период кога беше околу 2 месеца и имаше суви делови, користев атопрел на фризи по препорака на педијатар. Тек последниов месец почнав да и мачкам крема на цело тело, ама само после бањање, не секој ден на Натура Сиберика. Кремата е прекрасна, е не мириса нешто посебно, ама побитно ми е што кожата е свила.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.607
    Допаѓања:
    201.939
    Влошува дерматит оти е мрсен, масло има во составот. Моето од масло буквално пламнуваше по цела кожа. Само хидратантни лосиони за влажнење на кожата, нема потреба од масла. Ако има активни лишаи, со соодветна терапија да се средат. Јекодерм не е за атопична кожа.

15. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Се сложувам дека нема хемија јекодерм. 2 месеци ставам на лице и бебе е супер.

На katerin4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    3.917
    Првите денови после раѓање нели и се лупеше кожата на твојата? Кај нас секој ден се повеќе и се лупи на ножиња, рачиња, меше, грбче, на свивките баш....ја мачкавте ли тогаш? На лиценцето? Почнува да се чисти сега и и излегуваат ситни бубчиња. Јас ја мачкам со кокосово само и ништо друго.
    На Натура Сиберика имам крема,за мене за подочњаци, многу ми е убава, сега почнав да ја користам откако се породив, ќе видам резултати за некој месец и нешто. И мириса убаво, нежно.
    И за деца ќе е сигурно убава колекцијата, ете штом ја користите вие и си задоволна.

На katerin4ence и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.964
    Допаѓања:
    177.912
    Се лупеше малку на дланкичињата и стопалчињата од горната страна, ама не користев ништо посебно, неколку пати стаив од маслото на Веледа. Тоа си е нормално и кожата секако се менува.
    Без потреба ништо нигде не сум мачкала. Кожата не и е проблематична и не сакав да и ставам креми, освен кога и се потсуши па мораше.
    Од редовно ставање креми, само на лице пред излегување надвор зимата за заштита.
    Кога беше околу 2 месеца и избија бебешки мозолчиња кои ги имаше околу 2 недели, исто не ги третирав со ништо, нормален процес е, се чистеше од моите хормони. Педијатарката ми рече дека не и сметаат, не ја боли ниту ја чеша, едноставно само процес е кој без разлика што и да користам дур не се исчисти сама нема да помине. А мора да се исчисти и само трпение.

Од Натура Сиберика сум многу задоволна. Дури и јас ја шлакам кремата на раце стакло ми се, ко бебешки. :)

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    3.917
    Пушти слика која крема точно ја користите :)

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.668
    Допаѓања:
    106.786
    @Kallias2 ина моето се лупеше кожата на телото и челцето највеќе, а имаше и такви мозолчиња , тоа е од што се чистат бебињата. Само ќе помине, не мора да ставаш нешто на нив. @Yowannty за Natura siberica не ми текнало воопшто да земам за беба нешто , кога излегоа за прв пат во продажба пред неколку години ептен ги користев нивните препарати. И излезе нешто рапаво на лиценцето под брадичката , ко лишајче , само да не е дерматитис се молам зошто знам што поминав со големата со атопичниот дерматитис.. :sweat: па ете викав маслово на Апивита да го пробам, сакав нешто помасно гледам пишува дека е и за дерматит наменето.. ќе земам да го пробам , и да не чини барем не е мн скапо :)

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.964
    Допаѓања:
    177.912
    Little Siberica
    799F6A58-0EB3-4012-AC0C-451233CDA23F.jpeg

@koritsaki ја поима немав дека од сиберика има и колекција за бебиња. @Annath ми ја предложи сега скоро, ама ептен ми се покажа добра. А немам ништо од брендов за мене користено, сега се мислам и за мене да си нарачам крема за тело. :D
    За така суво и рапаво на кожата нас ни помогна атопрелот на фризи. Сега пак и се јавува зад ушињата и ставам атопрел. Ама пробај си со маслото стои природно дека е па нема штета.

На Annath и koritsaki им се допаѓа ова.