Јас зедов козметикс на corine de farme. Аптекарката ми е добра пријателка и рече нема да погрешиш добра фирма е и не е јака. Исто зедов оригинал павловичева, sleppy влажни и pampers памперс. За креми за пеленсла регија и црвенило сеуште не зедов бидеќи имс мн избор и незнсев какви и сеуште се мислам. Исто и за мачкање на телото некој користеле лосионче некој масло и тука де мислам што и како и дали воопшто да го мачкам на почетокот.
Превенција од црвенило...инаку сакав да прашам поврзано со црвенилото, што да користам доколку има малце црвенило на газето некоја не толку јака крема да ми предложите.Благодарам.
Масниот слој од кремата помага изметот да не се лепи на кожата и со тоа се избегнува стварање на инфекции и иритации.
Ништо. Мачкав на цело тело и лице Веледа млеко за тело ама сега дека топло си викам да не се поти повеќе. Мачкам само на свивки: позади колена, лакти, пазуви, вратче, позади уши и сл. Супер му е кожата, уште не сум имала потреба од некоја додатна крема.
Од каде се купува Веледа козметиката? Од што повеќе сте задоволни Веледа или Хип? Не знам што да купам за почеток
И мене ми е највеќе ради топлово, си викам јас да земам да намачкам лосион на толово сафра ќе ме фати си викам сигурно и на бебето така ќе му биде Инаку сега бевме во Ремедика на прв преглед не советуваа со Еуцерин црвената линија да ја бањаме и мачкаме пошто имала нежно кожиче.. Која цена е на Weleda млекото?
И моево има нежна кожа, им кажав дека користам Веледа и ми рекоа добар избор, а инаку ми предложија Веледа, Еуцерин и уште некоја. За цената не ми текнува зашто ги купив со шампонот во пакет на попуст. @Milkiway Ги има Зегин и Еурофарм, а имаат и страна на инста можеш да им пишеш што те интересира, враќаат. Не би знаела да ти направам споредба со Хип, ништо нивно освен адаптирано млеко не сум користела. Јас читав доста и се одлучив за Веледа и сум презадоволна, кожата му е супер.
Ја користев активно 1 месец и на преглед докторката ми рече да почнам да комбинирам: Веледа за преку ноќ, а павловичева (или било која витаминска) преку ден.
Каката е природна и на почетокот е мајчино млеко, та дури и потоа какана пелена се менува одма. Кремите се претежно полни хемија и поголема шанса за иритација има од нив и од пелените. Греота е само да се шлака на таа нежна кожа било што за кое нема потреба. @koritsaki ја има таа во гр? Ја гуглав ама не ја најдов.
Белата на веледа е само кога има црвенило. Јас го мачкам и кога не го мијам после какање. Павловиќева може секој ден.