Форумџика на годината

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Браво. Многу на културен начин искажа мислење, макар и да не се сложиш со нешто. Реткост е ова, посебно во МК одма со препукувања се почнува. Ако некој не се слага со нешто на ваков начин се одговара.
    Џабе е ако користиме органско,и демек тука сме да смениме работи на подобро во животот. А не почнуваме од себеси да ги почитуваме и мислењата од другите, и да се одговори на културен начин.Поголемо труење од тоа "Јас знам, а ти незнаеш" нема.

Последна измена: 21 јули 2020
    На Brpbrp, elenaklasik, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.443
    Допаѓања:
    5.894
    Ќе ти препорачам неколку видеа, малку поопширни од твоето прашање и кои опфаќаат повеќе теми наеднаш. Не сум ги изгледала сите докрај, бидејќи немам деца (hence, немам потреба сè уште да гледам вакви видеа), но можеби е спомената таква комбинација (СПФ крема за деца со егзема). Патем, чисто информативно, мислам дека некаде слушнав или прочитав дека La Roche-Posay имаат добра крема за егзема, само не верувам да е со СПФ. Се надевам дека видеата ќе ти помогнат за нешто :).

Всушност, видеата се добри и за информирање за општа нега на бебиња и деца, така што може да ги изгледа кој е заинтересиран. Има дополнителни информации и предлози во description на видеата.

За жал, голем дел од предлозите за производите повеќе би им користеле на тие што се во странство, бидејќи не се достапни кај нас, но барем ќе ви даде информација на што да се фокусирате и да обрнете внимание кога ги избирате производите :).

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.191
    Допаѓања:
    181.289
    Ќе ги изгледам, фала. За еуцерин не сум сигурна што состав има, знам дека има спф против егзем/алергија. Моментално шлакам спф веледа и конечно некое подобрување гледам (или цинк оксидот направил таков филм, па не го гледам веќе осипот:?:).

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Убав пост, иако во голем дел не се сложувам. Сепак тоа не го прави постот помалку добар или издржан. :)

Мислам дека премногу ќе отидеме во off topic доколку почнеме да навлегуваме во суштината и разликите на органско VS синтетичко, па можеби да го оставиме тоа за соодветната тема.

Само една забелешка...колку што знам, никој не тврдеше дека нафтените деривати се забранети како состојки во ЕУ, туку дека крајниот производ за кој стануваше збор (павловичевата) бил забранет во ЕУ.
    Се надевам не сум грешка, но јас такво нешто не се сеќавам дека прочитав.

На Yowannty и pdb123 им се допаѓа ова.
  5. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Може да се користи кремата на вечера иако е со цинк оксид.

Инаку тука (во Германија) во болница кога бевме за бришење на газето се користеше крпче навлажнето со топла вода и на него потурено маслото од Веледа. Па јас дома продолжив да го користам маслото за газето. Навечер ставам од кремата. А преку ден најчесто од маслото. Некогаш ако е мочан само менувам пелена и толку.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.191
    Допаѓања:
    181.289
    Тестирав на себе Веледа детски шампон (сам свој бел глушец:lol:). Е сега, што кондиционер за дете? Органски. Голема, густа и виткана коса, без кондиционер веќе не можам да ја расчешлам.

7. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Пробај го на Уртекрам спреј регенераторот за деца, го имаше во Космо знам.

https://www.ecco-verde.de/urtekram/calendula-sprueh-conditioner-fuer-kinder

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.191
    Допаѓања:
    181.289
    Не сум блиску космото, ама го најдов онлајн. Фала:bow:
    А се измива или се остава на мокра коса? Може глупо прашањево ама поарно сега да ја завршам истрагата, да не замарам после пак.

9. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Не се измива, leave-in е. :)

10. Ivana J.

Ivana J. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    56
    Знам дека темата е за детска козметика, јас не сум дете ама имам голем проблем со комарците. Мене кога ке ме касне комарец, тоа место ми е црвено 2 часа и ми отекува, ми излегува голема брунка. Слушнав за бекутан аутан дека биле добри и не мирисале како останатите аутани што се, па би сакала да слушнам ваше мислење. Кој аутан според вас е најдобар и би ми го препорачале? Фала однапред.

11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Некој да не знае или има при рака упатство од кремата за сонце од еко козметикс. Јас се сум фрлила. Ми треба инфо дали има рок на користење по отворање. Рокот и е валиден, ама од лани е. Дали смеам да ја користам?

12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.191
    Допаѓања:
    181.289
    Мене ми имаат кажано дека козметика се користела 1 година по отворање на амбалажата.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Па обични на сите пишува нешто, така да претпоставив. Нема да ризикувам и ќе заменам со нови. Не дека нешто ќе ми треба со оглед на тоа дека оваа година ништо од одмор;(

14. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Најчесто е 6 месеци по првото отворање.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    На бебе и е малку суво лиценцето. Што крема користите за лице и како сте задоволни?

16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.228
    Допаѓања:
    18.974
    Мене така ми е слично како тебе пликови големи ми се прават. Сега земав од зегин спреј за трудници и бебиња побарај го. Јак мирис има да не урочам ме нема каснато до сега за разлика од тоа што кога сум ставала аутан ме јаделе пак

На Ivana J. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    Од каде купувате шеа путер? беше спомнат како добра алтернатива за ланолин

18. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    18.402
    Сигурно го има по продавници за здрава храна.
    Јас прашав дали смее да се остави така или мора да се одмива?

19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.312
    Допаѓања:
    19.690
    upload_2020-7-30_21-50-25.jpeg многу е добра ја земав по препорака од членка.

20. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Да прашам тука некој со повеќе искуство. Користевме веледа. Синко се исфрла по торзо и лице. Ми рекоа да земам еуцерин атопи, земав го мачкав 2 дена. Денес педијатарот ни даде терапија за исфрланото, еозин, белогент, канестен и антибиотик и рече после терапијата да мачкам со биодерма. Таа била најдобра за ваква кожа. Нема проблем ќе земам се што треба, само некој да ми каже што се ќе ми треба од колекцијата на биодерма. Шампон за стопична кожа има? Крема за тело? Друго?