Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Ами така и со гомцата ќе се шлапа :D
    Шала на страна, стварно е најубаво подмивање газ одма откако ќе се искака. Но стварно тоа е изводливо додека не почне да тежи бебето. Не седи, не стои, а мораш да го држиш :sweat:
    Незнам како успевате останатите, но јас со проблемот со кичмата неможев да мијам бебе подолго од еден месец. Откако стануваа по 5 кила тоа само маж ми можеше, а кога бев сама се снаоѓав. Дали ќе беше влажно марамче или топла водичка па со памукче, баш зависеше од ситуација.

Муабетот ми е дека нема потреба некоја мајка да се осети неубаво и да се осудува себе си ако нема можност да го измие бебето, и дека е огромен грев да користи влажно марамче ако нема друга солуција. Има и убави марамчиња, без мирис и без страшна хемија кои нема да му направат никаква иритација на бебето. (fingers)

На baby-star, azelea, Thallia и 9 други им се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Богами тешко е, 6 кг има :sweat:
    Ама за брзо веќе нема херој да се правам, ќе му го предадам на мм тој да го држи. За да не дозабега сколиозата, кифозата и уште некоја -оза...

На Thallia, Kitten, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Нормално пред корито одмивање:D

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    18.402
    Кога се големи други проблеми има. Сака да ја фаќа чешмата која е екстремно топла од страната на жешката вода. Може да го заврти тушот на прежешка или камен ладна вода. :D

На Bubish26 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Забавно ќе е допрва :inlove:

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Мојот прави гаси пали

На Kitten и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.185
    Допаѓања:
    181.243
    Ne:( kako shto stanuva popodvizno, poteshko kje bide:sweat:
    Jas navezbav muskuli shto ne znaev deka postojat:muscle: :D

На Thallia и 0ли им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    93.971
    Апсолутно не е грев да се користат влажни.Работам/ев во јасли,каде почнуваа бебиња од 3+ мес,од кои добар дел беа и по 10 часа оставани.
    Секако дека се бришеа со влажни,а ретко имаше проблеми со осипи.
    Не секоја мајка има привилегија да е дома,но муабетот беше за најдобра опција,а тоа секако е вода.
    И мене ми е гадно кога ке избришам раце со марамица,наместо да ги измијам со вода и сапун.

За тежина ќутете си,мојава на неполни 4 мес беше 7.250,кај и да е,тоалетна ке и’ дадам да се брише:D

На azelea, Thallia, CareTee и 8 други им се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    18.402
    :rofl:
    Синко 13 месеци има, сега така прави на умивалник само.

10. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    @Milkiway еве ти го моето искуство. Мачкав павловичева и од тука читав и решив ете не го шлакам со креми. И не е точно дека кај бебе постепено се иритира кожата. Буквално од едно мењање пелена на друго му се појави иритација. Океј има бебиња кои немаат толку чувствителна кожа. Земав и веледа за пеленска ама не може ни со неа, газето на моето бебе си бара мрсна крема за да не се иритира.

На baby-star, Jana06 и Milkiway им се допаѓа ова.
  11. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    123
    Некој искуство со Себамед производи? Имав алергија на лицето, препорака од дерматолог ми беше таа козметика, не сум слушнала некој да ја користи, а мислам дека не е скапа во рангот на мустела, веледа, биодерма .. незнам точно ни кои производи се достапни кај нас ? рано ми е уште ама полека читам собирам искуства . паметно е да се купи козметика пред раѓање или после ? И што би ми требало? Купка, крема , млеко за тело се ли се користи ?

Прикачени фајлови:

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.228
    Допаѓања:
    18.974
    Баш ми е жал...да во право си не е секое бебе исто и секоја кожа иста.

13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ај вака како на лаик објаснете ми што се се користи како бебешка козметика за новороденче, пошо јас појма немам а треба да почнам да гледам:D. Каква купка за бањање? Павловичева или некоја друга крема?
    Од кој бренд сте најзадоволни?

На tekitiki123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Јас за старт имав шампон и купка во едно, крема за пеленска регија и лосион за тело сите на Веледа. Според мене, Веледа ти е најдобар избор на природна козметика јас сум презадоволна. Кога се роди имаше некои црвенила по кожата, па го мачкав со лосионот, а сега многу многу ретко му ставам. Кремата за пеленска регија уште ја користам трае долго, првиот месец мачкав почесто, а сега само ако подолго му стоел памперсот (ноќе на пример). По препорака на педијатар почнав да користам павловичева по еден тенок слој (не на секое менување).
    Алверде не ми се свиѓа ни за мене да користам, можеш да пробаш од Логона гледам имаат бебешка козметика ако има некоја искуство да ти пише. Ова ако си за природна козметика. За другите не знам.

На Lovebug01 и Milkiway им се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    24.544
    Јас користам Мустела Стелатопиа ( за многу сува кожа, наменета и за атопичен дерматит), таков шампон и лосион. Можеш да се одлучиш и за на Веледа производите, ако се роди во зимно време, купи и крем за лице за заштита од ветар. Павловичева имај за да го мачкаш газето, јас ја користам и Судо крема ако и се зацрвени.

Е сега прашање до другиве мајки, судо може да се користи секој ден или само кога ќе се зацрвени?

16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Судо не секој ден, јас неколку пати го имам намачкано само. Многу јака крема е, нема потреба секој ден со нејзе мачкање

На BY<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    24.544
    За тоа и прашав, јас ја мачкам само кога ќе и се зацрвени ептен ама заборавив да земам друга крема со мене,а тука недела ништо не работи, па ај да прашам викам. Сега трк по друга.

18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Сега ќе ти кажам, цела тема ја прочитав овде. Ако сакаш природна козметика, Веледа е нај, поекономична верзија од природна козметика Алверде од дм. Еуцерин и Мустела се медицинска козметика, јас користев еуцерин ама кога читав сфатив дека нема потреба, моето бебе немаше некоја кожа што бара таква козметика. Од овие помејнстрим брендови, хип е со најдобар состав. Јас сега хип користам. За гзе еднаш дневно павловичева, ако се вцрви судокрем, а млеко за тело еднаш на неколку дена мачкам

На Lovebug01 и Jana06 им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Јас сè користам од Веледа, ептен сум задоволна. На малиов ептен му е погодена засега, цела колекција ја користам. Никакви проблеми немал досега, а ако малку некаде е посуво, со млеко за тело го мачкам бидејќи е топло и е полесно од кремот.
    Павловичева не користам, како помрсно нешто ако сакам, тогаш од маслото од Веледа му мачкам.
    Алверде за малиот не сум користела бидејќи не ми се допаѓа како мириса, порано едвај едно кутивче потрошив.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    93.971
    Австрија си уште?
    Веледа со цинк,или Мустела 123 за пеленски осип.