Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    ^Афлодерм е кортикостероид и не се става туку така за сува кожа.
    Љубичица пробај со јекодерм, нас дерматолог ни ја препорача.

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Ако нема парабени сигурно има нешто друго, ама вака незнам да ти кажам дури не прочитам состав. :)
    Парабени се најчесто употребувани конзерванси. Понатаму на пр.во лосион за тело, крема може да има и стеарати-тие се лубриканси, не се штетни. Масло (...oil-било какво) зошто кремите се емулзии, а емулзиите се препарати кои се комбинација на вода и масло-исто не штетно, освен ако не е бадемово во детски препарат (Oleum amygdale, така е најчесто наведено). Толку ми текна. :)

3. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Мајки зошто толку се потресувате околу парабените во детските производи?
    Па секаде каде што ги има сигурно се во препорачана доза бидејќи делуваат како конзерванси.
    Сигурно не би биле на продажба ако се сомнителен карактер.
    Имаме колекција Чико и Себамед.Ако не му одговараат на кожата на бебчето ќе земам Corine de Farm или Бекутан.
    Други колекции за бебиња ниту имам сретнато тука во МК.

4. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    Da!zatoa e ogranicena negovata upotreba od 5 dena ili 1 do 2 pari dnevno!

5. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    мамички ме интересира колку пари е оргиналната павловичева од Др Павловиќ?

6. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    зависи каде мила јас ја земав 250 ден :)
    Прво користевме оргинална сега ја користиме розевата на фитофарм и супер ни е :)

На anule88 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Не сум мамичка :D ама ја користам,околу 260 ден. е

На anule88 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    Ние од самиот почеток ја користиме розевата детска витаминска крема на галафарм, само сега ми е многу потечна од порано. Пак е добра ама ја нема таа густина, да ја превртам малку веднаш тече и на капачето, а порано беше многу убава.

9. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    и јас го приметив ова па ја сменив ја зедов онаа жолтата со ад3 витамини мислам дека пишуваше иако првата ја утнав ја зедов од продавница и една роднина ми вика абе не е таа што ти реко в јас на таа пишува ад3 а на оваа немаше и јас ја оставив таа за мене а оваа ја зедов за син ми 150 ден беше а розевата ја земав 160 нема разлика во цена ама во мл има розеваата е 250 мл а жолтава е 300 мл и е бела внатре и потешко се размачкува што е подобро,пробај може ке ти се допадне ја има и во мали количини.

На UMUT и Nedzhla им се допаѓа ова.
  10. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    во зегин е поефтина околу 210 ден.

11. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Порано за мене за раце ја користев розевата на галафарм , за газе пробавме со оригиналната павловичева и не одеше па случјано земав на фирофарм детска крема во жолто пакување и многу ни се погодии сега се користиме на фитофарм од крема таа со перу балзам за црвенила и тоа не самоз а газе туку икај наборите штом се појави ќе замачкам малку и толку е кантарионовото масло кое не спасува од осип исува кожа и оваа детскатакрема за редовна негана газе и на мама рацете ама од 2 пакувања презадоволна сум .Фитофарм има упте еднадетска крема на речена белла ама не сум употребила не знам каква е

12. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Bello воопсто не ја препорачивам јас ја имав мојата заборавено дома и го намачкав од братуцетка ми леле ко се изнафарла детето до вечерта беше и газе и напред како да е го некој со трње бодел,а и кажав на една пријателка таа има девојче ко е евеке година дена и таа ја користела истото и нејзе и се случило,таа е поефтина барем кај нас е 80 ден ама не сум лично задоволна.позз

На UMUT и Nedzhla им се допаѓа ова.
  13. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    HEV а како се вика таа крема што ја препорачуваш или кој ја произведува?

14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Не знам дали сте виделе, ама да ве информирам дека во ДМ ја донесоа бебешката/детската линија на Алверде. Го земав гелот за туширање/шампон и универзална крема, и со оглед на фактот дека се` друго фрлив, мислам дека нема потреба од зборови :)

На Annath, kate-goldy и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    40.226
    Ние не ја користиме колекцијава од ДМ , ама читав во Öko test списание во кое се прават секакви тестови
    дека колекцијата од ДМ Алверде е оценета како многу добра а плус и цената е пристапна
    Наредно идење ке си ја купам и јас бебешката крема и шампон :D

На Bozica1980 и Moira им се допаѓа ова.
  16. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Производи на Бекутан и Џонсон , најдобри.

17. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    http://static1.framar.bg/product/1-pavl ... m-bebe.jpg

18. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Моирче мила ова е најдоброто нешто поготово за бебенца а и за дечиња! Ние дома веќе цела година се миеме и мачкаме со ова,претходно си набавував залихи од Хрватска сега сум среќна што немора да му ја мислам и да читам на декларации што да купам. Еднаш пишав во темава и несакам да се поторувам,секоја мајка на своето најмило му го посакува најдоброто и нека не ве лажат мирисите и тие се штетни на крај краева ова мириса најубаво и од секоја купка или шампон зошто другите козметички препарати како Бекутан,Бубшен,Чико,Павлодерм и останати се чист отров како и да мирисале.Ова ем што има солидна цена барем е 100%посигурно од другите:Инаку ние фамилијарно го користиме гелот за туширање така да кога одам во Дм земам по 2-3 туби оти бргу се трошат и немам намера да го сменам ... И да надополнам каде каде е подобра од Baby Love што се тиче состав 8)

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Јас не бев задоволна од павлодерм инаку мн мрзам марки кои се продаваат само во 1 маркет не затоа што не се добри туку затоа што мн пат имам до маркетот сеуште сме со нивеа маслото а се бањаме со еуцерин маслена купка и кожата ни е сува ;( мачкам повремено и пантексол и ништо кантарионовото масло ипомага и ако се појави црвенило кремата со перу балзам ама ми е страв од маслото да не и ги затвори порите постојано да и ставам

20. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    ние 7 месеци користевме павловдерм еднаш се немаше потпарено кога ја направија потечна ја сменив. користев нивеа и бекутан комбинација и цело време е потпарен. и денес пак зедов павловдерм гледам не е таква како на почеток е, и не планирам да ја менувам повеќе.
    а за капење користиме мустела и сум презадоволна немаат сапун, пх се неутрални и немаат парфеми скоро и немаат никаков мирис. преубави ми се.

Прикачени фајлови:

• 31fGfhfXcEL.jpg
      31fGfhfXcEL.jpg
      Големина на фајлот:
      11,4 KB
      Прегледи:
      153
    • images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      5,4 KB
      Прегледи: