Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Фала, баш ќе барам во Зегин.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.952
    Допаѓања:
    177.749
    Јас ја имам оваа на Веледа, ама не бев задоволна. Тешка структура е, премногу е мрсна и тешко се размачкува. Ако бебето има нормална кожа, подобро да си побараш нешто похидратантно и полесно.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.927
    Сите креми за заштита од ветер и студ се такви, помрсни, прават филм на лицето за заштита од ветрот особено, оти кожата пука. Кај тебе може нема потреба од таков крем, не е толку ладно во зима.

На azelea и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.952
    Допаѓања:
    177.749
    На Мустела не е. Многу е лесна структура и убаво се размачкува. Отпосле прочитав дека мустелата е повеќе медицинска, ама од сувиот воздух Ирис имаше на места сува кожа, и кремава многу добро и влијаеше. Во разговор со дерматолог, ми кажа дека не е препорачливо многу мрсна крема на детско лице. Без разлика дали е помалку или повеќе ладно, кремата е доволно да хидрира и одржува пх вредност. А мрсната затвора пори, не дава кожата да дише и е тешка за измивање.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.424
    Допаѓања:
    103.421
    И на Матео Веледата заштита од студ не му одговараше, многу беше мрсна. Му направи црнки огромни на лицето.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.927
    На моиве не им сметаше од Веледа дури беа мали, ама сега мислам да сменам, поголеми се, не трпат тешки креми, море ич не сакаат да ги мачкам.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Ме замисливте сега за кремов. Малиов има нормална кожа, досега немал проблеми. Сакам да му го заштитам лицето од студено, но не сакам да му се зезне кожата :?:

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    18.402
    И јас сум на мисла. Имам и обичен крем на веледа од невен, лесен е и убаво се размачкува. Не би ставала мустела, откако е роден само со веледа го мачкам на лице.

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    А често го мачкаш на лице? Јас преретко му ставам, немало потреба досега.

10. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Јас би внимавала со користење отворени сезонски производи повторно, особено за бебе.
    Секој производ има драстично помала трајност по отворање, од првиот момент откако ќе дојде во контакт со воздух.
    Конкретно кај природната козметика PAO периодот е 6 месеци (во најголем број од случаите), 12 скоро сигурна сум дека не е. Така што, ако си ја користела минатата зима, веќе е кремата со 6 месеци над максималниот рок за користење. Чисто добронамерен совет од моја страна за претпазливост.

11. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    18.402
    Ни јас не сум имала потреба, го мачкам за да му е нежна кожичката. Секако му е како памук, ама додека беше бебе секој ден го мачкав, сега дали еднаш неделно.

12. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    1.418
  13. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
  14. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    1.418
    Ај ке споделиш мислење.. Јас кремот за пеленска регија го имам и сум задоволна.

15. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Тие што користите производи на Little Siberica, дали купувате посебно купка и шампон или ги миете целосно со купката бебињата? Прашувам зошто на Веледа купката ја користам и за миење на главчето.

16. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    1.681
    Здраво мајки, 3и пол медеци сме и не ставам ништо на кожата на бебе освен што го капам со ciribe de farme и то е то... Засега е добар, кожа супер немаме проблеми и се мидлам дали да почнам да го мачкам со некоја и каква крема за тело така после капење...

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.274
    Допаѓања:
    18.393
    Баш ќе им пишам на Веледа на фб, никаде нема назначено колку месеци по отварање може да се користи
    Рокот е до 2022 и доле крукчето со alu што не знам што значи,обично во крукче стојат месеците на употреба
    Screenshot_20200929-175843_Gallery.jpg

18. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    И јас ја имам кремата за пеленска регија со цинк, а со шампонот и купката го бањав големото, а сега и бебе. Затоа очекувам да е добра кремата, ќе видиме со тек на време :)

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Штом ти трае до 01.2022 а си ја купила лани, значи отприлика 24 месеци и е максимален рок на трајност.
    На официјалниот сајт на Веледа пишува, дека ако има производот рок помал од 30 месеци, треба да се искористи во рок од 3-4 месеци по отворање.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    93.971
    Вчера ја купив кремава на Веледа за заштита од студ,денес ми текна да ја извадам од ташна.Штета што не ве прочитав,немаше да ја купам.Ставив малце на раката,премногу е мрсна,не е ни крем,туку маслен гел.Беба има нормална кожа,не се појавил никаков проблем до сега но не би ја мачкала со неа,претешка ми изгледа.

На crazylady, 0ли и Yowannty им се допаѓа ова.