@0ли и јас ти ја препорачувам на Little siberica polar explorer. Ја нарачав и јас денеска заедно со кремата за пеленска регија. Кремата за тело е многу убава. Чекам да заврши гелот за туширање на веледа и да го земам заедно со шампонот на сиберика. Ако случајно има суви делови на лице, а се случува кај бебињата преку зима, препорачувам Мустела. Ама без потреба, Мустела не се мачка.
За Натура Сиберика потврдувам. Иако немам бебе, бебешката линија ја користам за малово, иде зима, атопичар беше, кожата му е изразено сува кога е поладно. Ептен му одговара, и не се чеша како од другите средства за бањање.
Мислите дека океј ќе му е на кожата? Сакам да пробам да сменам чисто онака, иако Веледа му е погодена и задоволна сум. Се плашам да не му зезне нешто бидејќи немал досега проблеми.
Па не гледам зошто не би му одговарала. Штета што нема тестери да пробаш. Ако не е склон кон алергии, не би требало да има проблеми.
Драга моја овде ланолинот е најмал проблем ако се земе предвид базата на нафтени деривати како петролатум, течен парафин, а за конзервансот да не правам муабет...Ланолинот не треба да биде органски, треба да ти покажат лабораториски изваштај за чистина на ланолинот. Затоа и ви кажав дека кај Веледа е барем проверен. Драга богами да си продолжиш со Веледа. Барем одиш на сигурно.
Мајки, имаме на нашиов пазар замена за Јекодерм? 100% е поскапен и сменета му е амбалажата. Фармацевтскава индустрија млати пари од корона кризава еееј...
Судокрем е крем со цинк, не е исто со јекодерм. Тој при проблем се користи, не секој ден. Мое мислење е дека ако нема потреба, не треба да се мачкаат децата. Моето е мачкано првиот месец пошто дехидрира цел и кожата му дехидрира, иначе немаше да го мачкам, и тоа со масло Веледа, чисто масло, не креми. На лице му ставав од веледата и ја џитнав, уствари мм ја домачка на раце му пријаше, а на газе се на се во 3ипол години не потрошив ни 1 павловичева, не мачкав тоа, користев кратко Панетен во лименка крема, кога имаше потреба, друго ништо.
Еднаш му се направи на свивката на зглобчето црвено, 2 недели едвај му помина и му се излупи кожата. Мачкав со Јекодерм ама и после перење ми мирисаше на неа, а не помогна нешто многу. За такви ствари мислев да имам крема дома.
За црвенила ти е судокрем, не јекодерм. А за да не се прават црвенила после капење сушење убаво особено на свивките.
@Biodevojka дали е добар кремов ми дадоа колекција на подарок и од неа само кремов можи да го искористам за после капење ако е во ред? Иначе досега не сум мачкала ништо освен јекодерм до кај месец и пол и тоа ретко..
Јас пред некој ден во аптеката во капитол купив веледа куферче. Имаше три комбинации. Јас конкретно ја земав комбинацијата шампон со крема за лице за 851 денар плус гратис топло/ладно термофор. Ако на некој му треба супер понуда е ова.
кои производи од веледа се неопходни за новороденче? примамлив е попустов на зегин во ситимол. се надевам е во ред да купам уште од сега, а со термин сум во јануари.
Попустот важи секаде низ Мк во аптеките на Зегин и трае до недела. Исто има 20% попуст на Мустела и Uriage.