Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга вториот апсолутно не...првиот е за нијанска подобар ама не ме воодушевува да си бидам искрена. Како што кажа покахонтас не е комплетно природно има синтетички состојки акрилати итн. Зошто кога има еден куп убави природни производи за нега.

Драга најискрено се ужаснав и од двете. Првото има избалансирана формула меѓутоа многу лоши состојки, а ако не се лажам и формалдехид видов...Второто има сѐ што не треба пропилен гликол на висока позиција, коктел силикони, пег...Јас лично ни за непријател не би го земала. Знаете дека ме напаѓаат фирмите кога давам вакви коментари, ама прво овде секој има право да си го каже своето мислење, а второ не би си дозволила никогаш да ја изневерам довербата на тие што ме следат, 5 години се залагам само за природно и ништо друго не доаѓа предвид, не правам компромиси за синтетика. Сум ви препорачувала и производи кои не биле органски како одредени на Балеа или пак одредени на Хип ама декларациите биле добри и што е најважно избалансирани. Поздрав.

На Thallia, Yowannty, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    @Biodevojka можеш да ми дадеш мислење за кремиве?

Прикачени фајлови:

3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга мене лично не ми се допаѓаат на база на петролатум (навтени деривати) а башка и конзервансот не ми се допаѓа воопшто.

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Мами може ли слика од Еуцерин маслената купка што е , неможам да ја најдам која беше точно :drunk:

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.273
    Допаѓања:
    18.391
    Screenshot_20201022-002559_Chrome.jpg

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Што ќе казете за овој состав? Attitude е козметиката

Прикачени фајлови:

7. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Предлог за крема за лице за заштита од студ и ветер? Во Белина ја нема таа што ја пофаливте тука на Little Siberica, не знаат ни дали и кога ќе ја добијат повторно, на Веледа дека помасна и потешка не ми се зема, некоја друга од која сте задоволни?

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Нивеа ја користам моментално, многу ми се допаѓа. Ама знај дека сите овие креми за заштита од ветар и студ се помрсни, мора да остават слој на кожата за да штити. Веледата е исто убава многу. Нивеава во еден сет ја добив подарок па да ја искористам (сепак ми се допаѓа и убаво мириса плус), инаку Веледа ми е прв избор.

На Thallia и LiliBoz им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.603
    Допаѓања:
    201.924
    Не знам дали има во ДМ, ама можеш да прашаш преку порака на ФБ, имаа и Алверде и Бејбилав такви креми, мислам дека на Бејбилав ја имам користено за големиов, ама не паметам баш. А мислам дека и двете имаат солиден состав. Особено Бејбилав, Алверде има алкохол, на БејбиЛав не.
    Овие ги најдов на официјалната страница, види дали имаат нешто во ДМ кај нас.

На kukla21 и Thallia им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    93.970
    Земи ја Веледата.
    Јас пишав дека ми дојде страшно мрсна,но сум го истиснала маслото на почеток кое се одделило од кремата.Треба да се протресе благо.Иначе е топ,ја пробав на страшен ветар и на 3 степени,на беба и’ се упи во лицето,и дома немаше ич масно,ко свила и беше кожата.

На Sexybaby86, MilaSs12 и Thallia им се допаѓа ова.
  11. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Многу ти благодарам, баш денес ќе наминам во ДМ, ќе прашам, веројатно барем една ќе најдам од овие.
    :* :hug:

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Значи не е тешка? Нема проблематична кожа беба, не сакам да направам проблем, а баш тука се коментираше нели пред некое време дека е многу масна
    Дури сега ме замисливте :wasntme:

13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    93.970
    Не е.И мојава има нормална кожа.Е сега,кога ке ставиш делува малце тешко и мрсно,но тоа е случај со сите вакви креми,заштитна мембрана од ладен ветар се.Но,ме изненади колку убаво се впива во кожата,плус целосно природна е.
    Ми излезе и реклама на Мустела има стик за лице,побарај го и него ако сакаш.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.712
    Допаѓања:
    18.401
    Оваа ли е?

Screenshot_20201025-113044_Chrome.jpg

На веледа сите креми се такви. Ако не се користат одреден период, маслото се дели од кремата.

На Sexybaby86 и dunika им се допаѓа ова.
  15. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    За Мустела читав дека е медицинска козметика, затоа барам нешто природно, Веледа користам за капење од почеток и сум ептен задоволна

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.273
    Допаѓања:
    18.391
    Препорачајте ми лесна крема за лице за бебе ( 12+м )
    Многу често знае да му се појави ситно мозлче на едната страна, и малце како порапава е кожата во тој дел

17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Може некој да ми каже што се треба од козметика за новороденче?

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Крема со цинк,хидратантно млеко,шампон,купка за бањање и витаминска крема. Ако ти се исфрла или нешто ако појави ќе си земеш дополнително за одма не ти треба:)

19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.712
    Допаѓања:
    18.401
    Јаа го бањав со гел 2 во 1, мачкав со крема на веледа. За пеленска регија или истата од веледа или павловиќева. А земи си и крема со цинк ако се појави црвенило.

20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.273
    Допаѓања:
    18.391
    Купка и млеко за тело (користам еуцерин пх5)
    Крема со цинк имам Судокрем
    Убаво е да имаш Јекодерм,масна крема може да се става на цело тело кај што има потреба. Јас му го мачкав челото на почетокот му се лупеше.
    Исто така на почетокот го мачкав и со Павловичева крема (оригиналната) за да не му се лепат каките на газе и да не се вцрвенува.