Детска козметика

Discussion in 'Бебе' started by Elena941, Feb 12, 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Драга вториот апсолутно не...првиот е за нијанска подобар ама не ме воодушевува да си бидам искрена. Како што кажа покахонтас не е комплетно природно има синтетички состојки акрилати итн. Зошто кога има еден куп убави природни производи за нега.

Драга најискрено се ужаснав и од двете. Првото има избалансирана формула меѓутоа многу лоши состојки, а ако не се лажам и формалдехид видов...Второто има сѐ што не треба пропилен гликол на висока позиција, коктел силикони, пег...Јас лично ни за непријател не би го земала. Знаете дека ме напаѓаат фирмите кога давам вакви коментари, ама прво овде секој има право да си го каже своето мислење, а второ не би си дозволила никогаш да ја изневерам довербата на тие што ме следат, 5 години се залагам само за природно и ништо друго не доаѓа предвид, не правам компромиси за синтетика. Сум ви препорачувала и производи кои не биле органски како одредени на Балеа или пак одредени на Хип ама декларациите биле добри и што е најважно избалансирани. Поздрав.

Thallia, Yowannty, kukla21 and 3 others like this.
  2. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

@Biodevojka можеш да ми дадеш мислење за кремиве?

Attached Files:

3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Драга мене лично не ми се допаѓаат на база на петролатум (навтени деривати) а башка и конзервансот не ми се допаѓа воопшто.

eli.karameli likes this.
  4. Poppins

Poppins Популарен член

Мами може ли слика од Еуцерин маслената купка што е , неможам да ја најдам која беше точно :drunk:

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Screenshot_20201022-002559_Chrome.jpg

Poppins likes this.
  6. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Што ќе казете за овој состав? Attitude е козметиката

Attached Files:

7. Thallia

Thallia Популарен член

Предлог за крема за лице за заштита од студ и ветер? Во Белина ја нема таа што ја пофаливте тука на Little Siberica, не знаат ни дали и кога ќе ја добијат повторно, на Веледа дека помасна и потешка не ми се зема, некоја друга од која сте задоволни?

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Нивеа ја користам моментално, многу ми се допаѓа. Ама знај дека сите овие креми за заштита од ветар и студ се помрсни, мора да остават слој на кожата за да штити. Веледата е исто убава многу. Нивеава во еден сет ја добив подарок па да ја искористам (сепак ми се допаѓа и убаво мириса плус), инаку Веледа ми е прв избор.

Thallia and LiliBoz like this.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Не знам дали има во ДМ, ама можеш да прашаш преку порака на ФБ, имаа и Алверде и Бејбилав такви креми, мислам дека на Бејбилав ја имам користено за големиов, ама не паметам баш. А мислам дека и двете имаат солиден состав. Особено Бејбилав, Алверде има алкохол, на БејбиЛав не.
    Овие ги најдов на официјалната страница, види дали имаат нешто во ДМ кај нас.

kukla21 and Thallia like this.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Земи ја Веледата.
    Јас пишав дека ми дојде страшно мрсна,но сум го истиснала маслото на почеток кое се одделило од кремата.Треба да се протресе благо.Иначе е топ,ја пробав на страшен ветар и на 3 степени,на беба и’ се упи во лицето,и дома немаше ич масно,ко свила и беше кожата.

Sexybaby86, MilaSs12 and Thallia like this.
  11. Thallia

Thallia Популарен член

Многу ти благодарам, баш денес ќе наминам во ДМ, ќе прашам, веројатно барем една ќе најдам од овие.
    :* :hug:

Annath likes this.
  12. Thallia

Thallia Популарен член

Значи не е тешка? Нема проблематична кожа беба, не сакам да направам проблем, а баш тука се коментираше нели пред некое време дека е многу масна
    Дури сега ме замисливте :wasntme:

13. dunika

dunika Форумски идол

Не е.И мојава има нормална кожа.Е сега,кога ке ставиш делува малце тешко и мрсно,но тоа е случај со сите вакви креми,заштитна мембрана од ладен ветар се.Но,ме изненади колку убаво се впива во кожата,плус целосно природна е.
    Ми излезе и реклама на Мустела има стик за лице,побарај го и него ако сакаш.

Sexybaby86 likes this.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Оваа ли е?

Screenshot_20201025-113044_Chrome.jpg

На веледа сите креми се такви. Ако не се користат одреден период, маслото се дели од кремата.

Sexybaby86 and dunika like this.
  15. Thallia

Thallia Популарен член

За Мустела читав дека е медицинска козметика, затоа барам нешто природно, Веледа користам за капење од почеток и сум ептен задоволна

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Препорачајте ми лесна крема за лице за бебе ( 12+м )
    Многу често знае да му се појави ситно мозлче на едната страна, и малце како порапава е кожата во тој дел

17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Може некој да ми каже што се треба од козметика за новороденче?

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Крема со цинк,хидратантно млеко,шампон,купка за бањање и витаминска крема. Ако ти се исфрла или нешто ако појави ќе си земеш дополнително за одма не ти треба:)

19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јаа го бањав со гел 2 во 1, мачкав со крема на веледа. За пеленска регија или истата од веледа или павловиќева. А земи си и крема со цинк ако се појави црвенило.

20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Купка и млеко за тело (користам еуцерин пх5)
    Крема со цинк имам Судокрем
    Убаво е да имаш Јекодерм,масна крема може да се става на цело тело кај што има потреба. Јас му го мачкав челото на почетокот му се лупеше.
    Исто така на почетокот го мачкав и со Павловичева крема (оригиналната) за да не му се лепат каките на газе и да не се вцрвенува.