Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Јас колку што знам најдобра козметика не пх неутрална туку пх 5,5или пх 5 таква е еуцеринот на друга не сум приметила тоа значи слабо кисела инаку оваа крема ја користиме исум презадоволна [​IMG]

2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    Уште нели не сум породена но здравје боже сакам да ја користам целата колекција на бекутан. Некако ми е ретро и имам најмногу доверба во бекутанот. Би сакала да слушнам и повеќе искуства од бекутанот иако нели секоја колекција не делува исто кај секое дете.

3. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Јас денес ја земав купката 2 во 1а на Corine de Farme,леле колку убаво и нежно мириса,ненападно,онака баш како на бебе.
    Карак-што се однесува до Бекутанот и јас би ја користела,меѓутоа откако ја сменија амбалажата производите веќе не се исти како порано.

4. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

незнам баш за ова според мене ако е пх неутрално е подобро за кожата. јас што и да користам со пх 5.5 после не ја осеќам кожата убаво. последно со течните сапуни заприметив цели раце ми испукаја незнам дали зависи од тоа ама.....
    според мене поубаво е да е пх неутрално

5. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    А кој сапун е пх 5,5 зашто на него мора истото да биде назначено со бројки, а не со зборови од типот кислеа средина бла бла зашто така имам земено неутро робертс интимен гел со пх 3,5 и дабетер беше од неутралниот јас одамна барам таков мене па такви најмногу ми одговараат а еве и на бебево маслената купкапх 5 и е погодена иако еуцерин не би ја користела стално заради тоа што е ептен медицинска поентата во пх 5,5 ја одржува нормалната киселост и флората на кожата а неутралната ги убива добрите бактерии кои и даваат заштита на кожата барем јас имам такви информации

6. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    хип според мене е супер а и не е скапа козметика

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    ние почнавме да си се бањаме со сапунче мерима и се мачкаме со јекодерм и оригиналната павловичева..

8. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mamicki sto mislite za kolekcijata Beccolino? Se mislam dali nea da ja koristam ili Bekutan... Za sega kupiv samo sapunce.So sto gi kapevte vasite najmili prvite denovi?

9. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Јас користам Беколино и е супер благ шампон кој не дозволува солзење на бебушко,мене бекутанот син ми не го поднесе уште во болница ко си бевме,најпрво ко дојдовме дома земав хип ама ноу мани и потоа пробав со бубхен мислам дека беше и за тој ноу мани и се вратив на беколиното и супер е задоволна сум сепак е твој изборот.

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    порано беше друга политика други совети со што ке купиш со тоа ке го бањаш сега по ново модерно педијатрите советуваат до 40 дена само со вода апосле со еуцерин сапун само

На katalina и HEV им се допаѓа ова.
  11. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Повеќе пати ве чеитам дека Бекутанот ја расипале. Јас ја користев старата крема и сега откако ја сменија амбалажата пак од пред скоро време си се вратив на Бекутанот и стварно не можам да осетам разлика. Истиот мирирс, истата густина, иститот ефект на кожата, понежна не ми била и веќе не планирам да експеримантирам со други. Млекото за тело, пудрата, маслото ги користам со години и во нив не можам да осетам ралика, па еве прашањето ми вие во што се ја забележале?

Гледам дека внука ми ја мачкаат со Мустела затоа што од другите и се појавувало црвенило, па само Мустелата ја смирувала, ама многу скапа бе.... една плата само за козметика иде :|

12. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    За повојница од германија ни донесоа колекција на Бубчен Bubchen па сакав да прашам како сте задоволни оние што ја користеле , затоа што ние сме со бекутан и до сега е се супер ... а ова сега ми мати памет бидејки и Џонсон ни донесоа ама ете ја во шкаф па и за неа се мислам што да правам...

13. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    На моево бебе му излегоа брункици по цело лице и на вратчето..ај мамички дајте ми совет со што да ја мачкам ...

14. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    дали лежи кај тебе на гради, и кај мажти? моево ги има на лице и врат амаа залепено е за нас и од тоа е па ни рекоа со камилица да го бришеме.

15. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    лежи, баш залепена како што кажуваш, и кај мене и кај маж ми..и со камилица ја чистам ама ништо..Викаш од тоа е од облеките наши, и јас од то аси мислам..ај на почетокот стававме пелени, ама неможеме стално

16. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и кај нас е ист случај, додуша немаме многу, на некои места,ама денес ги има утре ги нема, и се така, еххе
    ама и јас мислам дека е од тоа што цело време си лежи на нас ;)

17. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Ми се потроши нивеа маслото па ја измачкав со Џонсон тоа имав ме зачуди дека колку добраи дојде кожата али сепак нивеа си е нивеа ќе си продолжиме со млеко од нивеа денес ке ни купат

18. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    сигурно е тоа ако нема на другите делови од телото тоа е што има нежна кожа и се лепат на нас, дури и сега куцкам со една рака а ова мое ѕверче спие на мене. нема лек ќе си помине кога нема толку да лежат на нас ;) ;)

На danielka0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    разгледував вчера нешто за бебушка и случајно го помириснав омекнувачот белиот на chicco.преубаво,обавезно ќе го купам. :inlove:

20. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Преубав е иако е за бебиња никаде не пишува дека неможе да го користат и возрасни.

Прикачени фајлови:

• index.jpeg
      index.jpeg
      Големина на фајлот:
      3,2 KB
      Прегледи:
      109